Výkroj u akustiky a jeho využití

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
cobain

Výkroj u akustiky a jeho využití

Příspěvek od cobain »

Zdravím, mám takový dotaz je dobré mít u akustiky výkroj když ji do budoucna planuji ozvučit tj. dát tam nějaký snímač. Využiji toho vykrojení vůbec? Máte kytary s výkrojem nebo bez? Jde mi o to jestli má smysl hledat kytaru s výkrojem protože převážná většina kytar ho tam nemá.
pehve

Re: Výkroj u akustiky a jeho využití

Příspěvek od pehve »

tohle jsem nějak nepobral...
výkroj máš aby ses dostal k nejvyšším pražcům, co má společnýho s ozvučováním?
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Pokud potrebujes hodne casto hrat nahore nad 14tym prazcem, tak vykroj ano. Jinak je knicemu, akorat trochu kazi akusticky zvuk (coz pri el. ozvuceni je asi jedno).
Hraju výhradně na šrot.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Jak psal Pehve. Výkroj je k tomu, aby jsi se dostal na horní polohy hmatníku. Naopak nesouhlasím s tím, že vykrojení kazí zvuk. Nedá se říct, že kytara s vykrojením hraje hůž jak bez něj. Má sice menší "bednu" (myslím tím tělo kytary) a všeobecně se dá říct, že by mělo hrát trochu víc potichu. Ale kvalitní kytara může i s výkrojem hrát jako prase. Jednou jsem viděl hrát chlapíka na travel kytaru(taková hodně malá kytara a hodně velký ukulele) a hrálo to nahlas jako prase.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Výkroj máš na snadnější hraní vysokých tónů. Pravda ale je, že hodně vysoké tóny na akustice jsou někdy i nepříjemné a téměř vždy s kratším sustainem, tak se moc nehrají.Když budeš cpát do kytary snímač, omezíš tím některé její akustické vlastnosti a výkrojem nic nezkazíš. Ber kytaru, která ti sedí a hraje.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Jednoduše řečeno - bude se Ti hrát pohodlněji ve vysokých polohách ale na druhou stranu, takový Štěpán Rak žádný "výkroj" nemá a nezdá se, že by jej to "nahoře" nějak omezovalo. :D
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“