nové snímače na tele

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Milerinho

nové snímače na tele

Příspěvek od Milerinho »

ahoj. plánuju vyměnit na mim telecasterovi snímače a v planu mam tyhle: http://musiccenter.cz/Fender-Vintage-No ... l/:3:35536
a to hlavní. myslím že to bude spíš na tu měkční muziku. a já stim chci hrat blues, alternativ, indie,(to si hraju doma) ale mám punk-rockovou kapelu tak aby ty snlímače stačili na punk, rock, grunge.....
pomoc pls. bude to ok?
elektrika: Hamer PRS sunbrust
akustika: Tenson
kombo: Peavey valveking 112, Marshall mg10cd
efekt: Jimi Dunlop Cry baby
Tonda

Re: nové snímače na tele

Příspěvek od Tonda »

Noiseless singlecoil - to je jako kvadratura kruhu ... resp.bude tomu něco chybět, nebo to aspoň řikaj ty kritičtější z těch co je vyzkoušeli. Bez chuti a zápachu :lol:

Pro mě naprosto nejlepší snímače do telecatera jsou Nocaster 51. Pak dlouho nic a pak Original Vintage.

A pozor, nejde o to že by to bylo "vintage" .. ty nocastery umí všechno, a maj BIG BALLS :mrgreen:
I´m wheels... movin´wheels
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

a co Twang King,?
Milerinho

Příspěvek od Milerinho »

ou no tak to mám dilema. já myslel že když stojí nový skoro 4 tisíce že to bude dobrý. a ještě se zeptam.....když mám kytaru fokus tele za 4500kč a hodim do toho tyhle snímače (nový stoje j skoro 4 tisíce) bude to hodně velkej pokrok zvuku?
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Tak horší to určitě nebude.. :mrgreen:

Neřikám, že ty noiseless jsou špatný, a nemám s nima vlastní zkušenost ( na rozdíl od těch 2 co jsem psal.), a spousta lidí je třeba bude doporučovat.
Akorát že ty pokusy vyrobit single coil bez brumu se nikdy úplně nepovedly (stejně jako u P90) a vedlo to ke ztrátě barvy a charakteru zvuku .. znovu říkám: podle mnoha lidí,co to vyzkoušeli..
I´m wheels... movin´wheels
Stardust

Příspěvek od Stardust »

tohle bude asi trochu mimo mísu, ale jako majitel RM bych ti doporučil právě RT1. Vim, že se jedná o naprosto jinou cenovou relaci a kvalitativně to bude taky jinde. ALE... 1) Jestli máš pořád snímače, se kterejma si to kupoval - určitě ti to o hodně zlepší zvuk a budeš spokojenej. 2) a ušetříš slušný peníze
-------
ale tohle ber jako názor chudýho studenta :wink:
zmíněný snímače bych dal do kytary, která se pohybuje v jiný cenový relaci (nebo do kytary "na celej život" :-) )
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Osobně se taky přikláním ke snímačům RM pickups. Kdyby jsi měl třeba mexický tele tak bych neřekl půl slova, když by jsi si koupil tak drahé snímače. Ale když to dáš do Fokusu tak sice posun ve zvuku bude určitě obrovskej, ale až jednou budeš chtít tu kytaru prodat tak ti ty snímače určitě nikdo nezaplatí. V poměru cena/výkon jsou na tom RM poměrně dost dobře. Spousta lidí si je chválí. A já s nima mám taky hodně dobrý zkušenosti (viz moje baskytary).
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Milerinho

Příspěvek od Milerinho »

jenže tady de o to že ty snímače koupim od qwera za 2100. a když koupim nový r.m.pickups tak mi to vyjde uplně stejně.
Milerinho

Příspěvek od Milerinho »

a ještě jde o to že mám představu že si moje příští kytara bude taky tele, protože telatka mi fakt sednou a právě jako příští mam vyhlídnutýho mexikana.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

V to případě je to věc úplně jiná.Pokud je máš možnost koupit za takový peníz tak potom bych asi šel do těch Vintage. věřil bych tomu, že budou o kousek lepší jak ty RM. Ale zase je to o tom co se komu líbí... Někdo může upřednosňovat RM jiný zase Fender. Takže i přes to, že jsou to kvalitní a drahé snímče tak ti nemusí sednout a časem je zase třeba vyměníš. Ovšem pokud jsi začátečník tak posun ve zvuku poznáš a to jestli ti vyhovují na 100% nebo na 90% poznáš až za dlouho....Takže s největší pravděpodobností budeš spokojen.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Milerinho píše:a ještě jde o to že mám představu že si moje příští kytara bude taky tele, protože telatka mi fakt sednou a právě jako příští mam vyhlídnutýho mexikana.
pokavaď bys dával pryč původní snímače tak si je zamlovam :lol:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“