leva ruka - přesouvání po hmatníku

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Bettty
Kontaktovat uživatele:

leva ruka - přesouvání po hmatníku

Příspěvek od Bettty »

Ahoj, omlouvam se jestli tu podobne tema uz je, ale hledala jsem a zadne jsem nenasla.
Mam takovy problem s levou rukou pri hrani.. kdyz hraju barre akordy, tak pri sjizdeni na nizsi prazec mi vzdycky zacnou piskat struny D a A. Nejde mi totiz oddelat prstenicek a malicek:( Nevite, jak se tohoto zlozvyku zbavit? Dekuji
DL
Kontaktovat uživatele:

Re: leva ruka

Příspěvek od DL »

Bettty píše: Nejde mi totiz oddelat prstenicek a malicek:(
Oddělat? Jako od sebe navzájem ?

To pískání vzniká třením prstů o struny takže je musíš zvedat od strun. :?
JInak na to pomáhají přípravky typu GHS Fast Fret (teda aspoň mně). Aby to tak nevrzalo.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Bettty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bettty »

Myslela jsem oddelat od strun :oops: :D kdyz hraju tak se snazim na to soustredit a zvednout je od strun, ale nejde mi to:(
Vilcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilcek »

Jestli ti to "piska" jak me a urcite aj ostatnim, tak bych to neresil pac to je normalni ze kdyz posunes ruku po strunach tak ti to "zapiska". Ale jestli je to nesnesitelny tak bych vymenil struny protoze to muze byt tim ze sou zrezly a hnusny a na to se pak moc hrat neda. Btw je blbost pri posouvani barecek zvedet prsty do luftu, jednoduse povol ruku a posun.
Kytary: Jackson DK2; Ibanez GSA
Aparát: Peavey ValveKing 112; Ibanez 15W
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves
Struny: Ernie Ball 9-10

http://www.youtube.com/user/Vilcekcovers
http://bandzone.cz/fan/vilcek
Bettty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bettty »

No strunama by to byt nemelo, je to nova kytara tak mesic stara, takze struny na ni by mely byt taky novy.
Tak dekuju za odpovedi;)
NEUROSIs

Příspěvek od NEUROSIs »

No já mam problém s koordinací prstů. Dost mě to se.., protože jinak uplný dřevo nejsem, ale tohle mi dost brání v rozletu. Heslovitě třas, křeč, nepřesnost (zejména dohmaty u složitějších akordů - samo nejvíc zlobí malíček). Možná si odpovídam sám, chce se to uvolnit :) Měl s tim někdo z vás trable?
Bettty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bettty »

Obcas mi to taky dela problem:( myslim ze je na to nejlepsi cviceni prstu. Tech najdes spousty na youtube.com
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: leva ruka - přesouvání po hmatníku

Příspěvek od Nero »

1) udržovat struny (již zmíněný fast fret a podobné)
2) nadzvedávat prsty při přesunech ruky
3) smířit se s tím, že to nikdy úplně nezmizí, leda když přesedláš na nylonky - kovové opředené struny to prostě dělají
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
loos

Příspěvek od loos »

NEUROSIs: tady na fóru je podle mě dobrý cvičení prstů v Topicu Zrychlení levé i pravé ruky...a pak bych doporučil hrát ty akordy co ti takhle nejdou pomalu a často a prostě je nacvičit aby pro tebe byli samozřejmostí tak jako C nebo D a spousta dalších :wink:

Betty: To že máš měsíc starou kytaru neznamená že není vyrobená třeba rok a celou tu dobu na ní jsou stejný struny... IMHO tovární struny bejvaj dost špatný (zaleží na značce/ceně kytary) a navíc trpěj převozama...Takže vyměnit :!:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
woro90

Příspěvek od woro90 »

Nero píše:1) udržovat struny (již zmíněný fast fret a podobné)
2) nadzvedávat prsty při přesunech ruky
3) smířit se s tím, že to nikdy úplně nezmizí, leda když přesedláš na nylonky - kovové opředené struny to prostě dělají
3) Jazzové hlazenky ne :wink:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“