Wohma píše:Kytara ve vetsine mixu nehraje v podstate nic pod 100Hz, nekdy i pod 150 nebo 200.
SM58 je v podstate to stejne jako SM57, takze je to naprosto v poradku... Pokdu chces dosahnout identickeho zvuku, staci vysroubovat tu kouli, pak by to melo byt uplne stejne. SM58 a SM57 se lisi akorat v tom "grillu".
Osobne bych zkusil najit nejlepsi mozny zvuk za pomoci jen SM58, u dvou mikraku ti vznika problem s fazi.
Kazdopadne - nahravas kytaru, ne kytaru a basu. Az tu kytaru uslysis v mixu s basou, tak muzes posuzovat, jak moc tam chybi basy, spis ti tam ale budou prebyvat.
Doporucuju si sehnat Lamb of God - Sacrament Producer Version, mas tam jednotlivy stopy nastroju, uvidis, jak ta kytara zni vykastrovane sama o sobe.
Mimochodem ta fotka z nahravani neni zadna vyjimka... Ona je jistota to sejmout vice mikrofony, pak si ten vyslednej zvuk nejak namichas, protoze neni snadny najit ten spravnej zvuk primo pri nahravani, kdyz v mixu jeste neni vse. Ovsem velmi jim zavidim ty paskove Royery, taky bych si dal rict.
O problému s fází vím, asi bych to řešil tak, že bych to zkoušel, jestli tam ten posun není

.
Jde mi o to (můj vzor je agresivní kytara Varteckýho), že když to nahraju, příjde mi to takový nemastný, neslaný, bez života. Teď jsem začal poslouchat i hodně regionálních kapel, které jsou vesměs na stejné hudební úrovni a přitom mají nádherné nahrávky z drahých studií, kde ta kytara nejen řeže, ale je konkrétní, pěkně basuje. Aparát si myslím, že mi hraje slušně (kopírka Mesy duala). A protože máme celkem slušnou nahrávací techniku, chtěl bych se k tomu co nejvíce přiblížit. Ale je mi jasné, že se NIKDY nemůžu srovnávat s technikou za statisíce, ba za miliony.
Takže suma sumárů -> za tebe K2-ku ne ??