Arigra - historie
Pravidla fóra
Arigra - historie
Nemáte někdo tušení jak to bylo s kraslickou firmou Arigra (Ant. Rieger, Graslitz), zda zanikla nebo byla začleněna v r.1948 pod Amati? Mám totiž důvodné podezření že moje amátka není konstrukcí vůbec Amati, ale Arigra - nemá sice osmihranný korpus jako nejslavnější modely této firmy, ale celkový tvar, příčky, víčka a vůbec výzdoba je prostě Arigra. Jen má kulatý korpus a je na ní napsáno Amati. Tak by mě zajímalo jak tio vlastně s ton firmou bylo. Na netu nic není, je to, že každý má ve sbírce ten jejich uřvaný jazzový speciál, ten hranatý stříbřený, a semtam ten samý model v barvě mosazi. (na Aukru teď jeden kousek někdo prodává, a neumí číst - podle dotyčného je na tom napsáno "Hriga"
)
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...