Ukotvení strun

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět
Mobius

Ukotvení strun

Příspěvek od Mobius »

I když jsem to tu hledal nic sem nenašel konkrétně.
Takže jakej je rozdíl mezi ukotvením strun skrze tělo nebo na zadní straně kobylky? Včera jsem si zkoušel Ibanez SR 505 s ukotvením strun na zadní straně kobylky a struny se mi zdály moc měkké. Doma mám LTD s ukotvením skrz tělo to je také o něčem jiném. Kromě toho, že se mi zdály ty struny nepřirozené ( to bylo poprvé kdy jsem na takovou basu hrál), ovlivňuje ukotvení strun hodně zvukové vlastnosti nástroje? :D
Baskytara: LTD-ESP B 154 STR , Ibanez SR 705 TK
Kombo: Warwick Blue Cab 30
Zesilovač: Gallien-Krueger 700RB-II
Kabel: Planet waves, Monster Cable
BUDAJ-31

Re: Ukotvení strun

Příspěvek od BUDAJ-31 »

ja mam Fender jazz bass deluxe USA kde mam moznost ukotvit struny skrz telo alebo cez kobilku lasicky.ked som raz ukotvyl cez telo tak mi G struna praskla.ono niektore kobilky su take ze kek ukotvys strunu skrz telo tak tam dochadza k velkemu pnutiu co moze dojst az k najhorsiemu (prasknutiu),preto volim sposob ukotvenia klasicky cez kobilku kde je najmensie pnuti.a zvuk ja nvm tam taky rozdiel nebol
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

z vlastních zkušeností to nemám ale říká se že ukotvnení skrz tělo poskytuje delší sustain...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
woro90

Příspěvek od woro90 »

BUDAJ-31 píše:ja mam Fender jazz bass deluxe USA kde mam moznost ukotvit struny skrz telo alebo cez kobilku lasicky.ked som raz ukotvyl cez telo tak mi G struna praskla.ono niektore kobilky su take ze kek ukotvys strunu skrz telo tak tam dochadza k velkemu pnutiu co moze dojst az k najhorsiemu (prasknutiu),preto volim sposob ukotvenia klasicky cez kobilku kde je najmensie pnuti.a zvuk ja nvm tam taky rozdiel nebol
Nejde o to pnutí, jde o ten ostrý ohyb pod poměrně ostrým úhlem. Strunu to namáhá více, ale má to trochu ostřejší zvuk. Kytaristé zajisté potvrdí že to je důvod proč má stopbar u Tune-O-Matic kobylky nastavitelnou výšku.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“