zapojení na koncerty
Pravidla fóra
zapojení na koncerty
helou... chtěl bych se zeptat jak je to se zapojenim na koncertě? hrát po koncertech jezdíme s kapelou už pár let, ale do teď jsme z nástrojů používali jen klávesy a gramce a to se píchlo všechno do zvukařskýho mixáku (teda klávesy jsou ještě přes notebook, ale to je teďka jedno)... ale co se týká baskytary tak mi někdo řikal že si s sebou musim na to vozit vlastní kombo? Myslel jsem že se basa píchne normálně do zvukařskýho mixáku, odkud jde do odposlechů a do repráků, jak to teda je?
Díky za rady
Díky za rady
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Re: zapojení na koncerty
Rozhodně doporučuju kombo, ideálně s výstupem na mixák (aby ti to neodpojvoalo reprák v kombu).
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Tak dá se hrát i bez komba, když zapojíš basu do DI boxu, který jde do mixpultu. Ale stejně je lepší slyšet basu z něčeho jiného než odposlechů. Aspoň pro mě teda, někomu to může vyhovovat z těch odposlechů...
Fender Jaguar Bass, Squier Jazz Bass Standard Custom Reliced
Markbass F500, Markbass 104HR (4x10")
Hartke VXL Bass Attack
Markbass F500, Markbass 104HR (4x10")
Hartke VXL Bass Attack
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Spousta basových zesilovačů má DI výstup na canon jack. Používam a ven do lidí leze často lepší zvuk než z komba na pódiu, což je ideální.
rozhodně basa/kombo/mix
rozhodně basa/kombo/mix
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
ok... a jaky kombo byste mi doporucili? neco ne moc drahyho s cim se ale uz da jit hrat.... diky
Bojim se ze to budes muset trochu vic specifikovat...a podivej do nejakych starsich temat tady...Ortvin píše:ok... a jaky kombo byste mi doporucili? neco ne moc drahyho s cim se ale uz da jit hrat.... diky
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
jeste me napada.. jak ti funguje s tim DI boxem? nevim o tom vubec nic a jak tak koukam na ceny tak by to pro me bylo prijatelnejsi a v dohledny dobe realnejsi si poridit...
Hele srovnávat zvuk basy přes basovej zesák se zvukem jen přes mix je zbytečný,rozdíl je fakt markantní.A DI boxy maj skoro v každym klubu.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Hohoho, zasmáli se zbrojnoši a odjeli na šicim stroji... spíš bych řekl, že by měli mít...rene píše:Hele srovnávat zvuk basy přes basovej zesák se zvukem jen přes mix je zbytečný,rozdíl je fakt markantní.A DI boxy maj skoro v každym klubu.
a s tim DI boxem teda kombo potreba neni, kdyz to jde rovnou do mixu...?
Neni, ale většina lidí ti řekne spoustu dalších ALE (kvalita zvuku závislá na kvalitě DI - jak kterej klub, kvalita zvuku z odposlechů, rozdílný zvuk při různých zvukových systémech a různých DI... je toho mooooc)Ortvin píše:a s tim DI boxem teda kombo potreba neni, kdyz to jde rovnou do mixu...?
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Ne, ne, ne... DI BOX je opravdu horší varianta oproti kombu. Doporučuji, klidně nějaké malé kombíčko (třeba Rolanda), které se dá hodit na nějakou idli nebo bednu a člověk se uslyší krásně, než jet do klubu a doufat, že tam budou mít kvalitní odposlechy, protože pokud ne, tak se absolutně neuslyším... Navíc ta basa půjde ze stejnýho repra s dalšími nástroji, takže se člověk už tak uslyší hůř...
Prostě kombo je nejlepší řešení
Prostě kombo je nejlepší řešení
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
Samozřejmě že je lepší kombo ale kdyby chtěl někdo kolegovi tvrdit, že DI nebude fungovat tak nemá pravdu:-) A myslím si, že vzhledem k tomu jak zatím hráli (tzn. gramce a klávesy v laptopu), sáhne po levnější variantě a tou bude DI:-) Já osobně bych koupil kombo, za něj bych píchnul ještě DI
No dobře v každym asi ne ale povětšinou by měly bejt.(Uznávam že jako Pražák mam asi trochu naivní názorStanley píše:Hohoho, zasmáli se zbrojnoši a odjeli na šicim stroji... spíš bych řekl, že by měli mít...
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
no tak duvod proc hledam nejakou levnejsi variantu je jen ten ze nemam prachy ... mockrat diky za rady, snad si s tim nejak poradim 
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Kolik tomu hodláš obětovat? Třeba to nakonec nevyjde o tolik drážOrtvin píše:no tak duvod proc hledam nejakou levnejsi variantu je jen ten ze nemam prachy ... mockrat diky za rady, snad si s tim nejak poradim
no... jaky sou alternativy...?Stanley píše:Kolik tomu hodláš obětovat? Třeba to nakonec nevyjde o tolik drážOrtvin píše:no tak duvod proc hledam nejakou levnejsi variantu je jen ten ze nemam prachy ... mockrat diky za rady, snad si s tim nejak poradim
Co vlastně hraješ ?
Od toho je dobré začít...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
tezko definovat.. hrajem electro, kdybych to mel k necemu prirovnat tak je to neco jako bomfunk mcs nebo music instructor (album Electic City)...pavel2 píše:Co vlastně hraješ ?
Hm, to kombo, nebo hlava + box, bude u Tebe asi nepostradatelný.
Jednak se uslyšíš jak potřebuješ a taky budeš mít lepší kontrolu nad zvukem.
Fakt je, že mizerným aparátem to nevyřešíš, ale jinak to asi nepůjde.
Taky nejsem nadšenej, když přijede kapela a basák je bez aparátu - jak tady někdo psal.
Nakroutit to tak, aby to vyhovovalo všem je problém, nehledě na to, že je další problém, když mi pak basák říká, abych to nakroutil jako to maj ve Slayer.
Pak se zpravidla ptám, jestli to mám i odehrát, nebo bude hrát sám...
Koukal bych asi po bazarech, nějaký Hartke, GalienKrueger, Aguliar, Ampeg...
Třeba hlava GK Back Line 600 je na krámech asi od 8500,- Kč a s dobrým boxem je to dospělej aparát, zvukaři nebudou mít problémy a ty už vůbec ne.
Zrovna tak Hartke začínaj asi u 7000,- Kč.
Z komb je docela bezproblémové GK Back Line 112, Hartke A100 a spousta dalších.
Osobně bych pořídli některou z uvedených hlav a nechal si k tomu postavit box...
Rovnou se vyhni Behringeru - opravdu Ti nepomůže, stejně jako kombíčka do cca 6000,- Kč
Jednak se uslyšíš jak potřebuješ a taky budeš mít lepší kontrolu nad zvukem.
Fakt je, že mizerným aparátem to nevyřešíš, ale jinak to asi nepůjde.
Taky nejsem nadšenej, když přijede kapela a basák je bez aparátu - jak tady někdo psal.
Nakroutit to tak, aby to vyhovovalo všem je problém, nehledě na to, že je další problém, když mi pak basák říká, abych to nakroutil jako to maj ve Slayer.
Pak se zpravidla ptám, jestli to mám i odehrát, nebo bude hrát sám...
Koukal bych asi po bazarech, nějaký Hartke, GalienKrueger, Aguliar, Ampeg...
Třeba hlava GK Back Line 600 je na krámech asi od 8500,- Kč a s dobrým boxem je to dospělej aparát, zvukaři nebudou mít problémy a ty už vůbec ne.
Zrovna tak Hartke začínaj asi u 7000,- Kč.
Z komb je docela bezproblémové GK Back Line 112, Hartke A100 a spousta dalších.
Osobně bych pořídli některou z uvedených hlav a nechal si k tomu postavit box...
Rovnou se vyhni Behringeru - opravdu Ti nepomůže, stejně jako kombíčka do cca 6000,- Kč
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva