El. bicí MEDELI DD305/306 apod.

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

El. bicí MEDELI DD305/306 apod.

Příspěvek od pavlii »

Ahoja bicmeni a bicmenky, dejte pár názorů :wink: Dospěl jsem konečně do stádia, kdy mi klikání/ťukání bicích přestalo vyhovovat a nejsa bicmen, tak nemám pocit, že by mi zařízení podobného skupenství mělo nějak vadit. Pomněte, že ve studiu nemám místo pro soupravu (prakticky se jedná o režii) a nemůžu si ani zkazit návyky (nemaje žádných). Tudíž mi toto přijde jako ideální řešení: po sžití se s koncepcí mám zato, že základ bicích (MIDI stopy) vznikne rychleji, jednodušeji a s hodně patřičnějším "feelingem" než zmíněnými metodami v úvodu.

Hlavně pro Monču: ty máš MEDELI DD506 tuším (nebo tak něco); jak spolehlivost? Prakticky je to mix Hong Kong a Čína, ale historie firmy nevypadá špatně.

Shlédnul jsem pár YT videí a dělá to na mě dojem opravdu praktické využitelnosti pro člověka mého typu. Nemáte to někdo nebo nezkoušel jste to v praxi? Nevím o kamenném obchodě, kde by to měli skladem, jinak bych si to prubnul a než risknu kolečko internetového nákupu, tak zkouším vytáhnout ze znalejších nějaké "additional info". :D

Díkec za případné postřehy k věci!

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
JackLemon
Bandzone: www.bandzone.cz/zadnysmer
Kontaktovat uživatele:

Re: El. bicí MEDELI DD305/306 apod.

Příspěvek od JackLemon »

Medeli dělá asi nejlepší bicí ohledně elektroniky. Akorád co mi vadí tak u těch medeli za 10000 kč (nevím co to je za řadu) tak tam byl moc velkej rozdíl v odrážení paliček a beatru u nohy. Tu nohu jsem stejně nějak necejtil ale na těch rukách to bylo znát. Nevím jak to dělaj ty nové. Ale tak pro tebe by problém být nemuisel když píšeš že na aukustiky nehraješ (teda tak jsem to pochopil).
Bicí Sonor Force 3007 (BD 22" , TT 10", 12" , FT 14"
Snare: Black Panther Blaster
Činely: Jen a jen Anatolian Ultimate,Diamond,
Double-400 od Sonoráku :)
Paličky jen a jen 5A hickor
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Model 305 a 306 je stejně jako Yamaha DD 65 taková ta sada padů "na jednom místě" - čili nemá to se schématem (myslím prostorovým) bicí soupravy nic společného. Proto to taky stojí okolo těch 4kKč (Yamaha je teda asi 2x tak drahá), ale jak jsem psal - nemám návyky a ani je nepotřebuji, čili tohle mě netrápí a komfort práce se podstatně zlepší IMHO (paličky jsou paličky).

Hlavně mi jde opravdu o tu technickou spolehlivost, což se začíná, jak se zdá, krystalizovat.

Každopádně to nechvátá, takže očekávám případné další postřehy, než "do toho vlítnu" :lol:

P.

Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Chtěl si znát můj názor, tak tady je :wink:
medeli je jako spousta jiných výrobků dneska skutečně vyráběn na šikmookém východě. Vyraábějí se tam levnější výrobky renomovaných značek, vyrábí se tam celý sortiment méně známých značek. medeli je to druhé z toho 8)
Co se týče spolehlivosti a životnosti, pak na tom není nic zásadně špatného, no je třeba si uvědomit, že to používám víceméně jen k občasnému domácímu cvičení, tedy žádné velké porce muziky, žádné rozebírání a balení, žádné transporty,....
Kvalita zvukové banky není nic moc, no k domácím neveřtejným účelům to dostačuje.
Je totiž stále mít na paměti, že to dokáže nahradit bicí soupravu coby trenažér, ale plnohodnotná bicí souprava na alespoň poloprofi úrovni to není ani na fotce, natož skutečně :D :D
je to solidní hračka.... to medeli 3xx jak o tom píšeš ty, je také hračka, která ale nemá ani Ň podobného s bubny, tudíž na to bude dost kumšt něco zabouchat. Já bych do toho osobně nešl. Buď bych si připlatila a koupila něco z medeli řady 5xx nebo prostě koukla jinam. Ta řada 3xx je z praktického hlediska trochu vyhazování peněz. :roll:

promiň, nechci ti nějak kazit radost, no takhle na to nahlížím já......
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

[quote="JackLemon"]Medeli dělá asi nejlepší bicí ohledně elektroniky. .......[quote]

No právě rozdíl neznačkových a laciných Medeli oproti profi el. sadám renomovaných značek je právě v elektronice. Zvuky modulů Medeli jsou tak trochu jak vietnamské digitálky :lol: Jakmile se ale k padům (které nejsou nijak zásadně méněhodnotné než od renomovaných značek) připevní zvukový modul nějaké solidnější kategorie (třeba něco z Yamaha DTX xx, nebo ALESIS, a podobně) pak z toho vznikne fajn souprava co se týče zvuku bubnů.
Elektronické činely... to je bohužel disciplína, kterou obecně soudobé technologie prostě nahradit elektronikou neumí. Plech je plech. :)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2Monikad: Jaká byla dovolená? :D Dix za názor - celkem jsem ani nemyslel, že bys reagovala jinak, než jsi reagovala. Kdybych neviděl spoustu videí na YT, tak bych o tom ani takhle nepřemýšlel.

Nevím, jestli jsi úplně přesně pochopila můj záměr: vytvoření bicích stop (MIDI) lepším a příjemnějším postupem, než je klikání myší, vyťukávání na keyboardu (klaviatura je rozhodně pro jiné účely :wink: ) nebo pomocí triggerů - jako používat ukazováčky, no to je snad lepší ten keyboard... Na standardní formát soupravy nemám prostor a upřímně - když by o něco šlo, najdu bicmena a nechám si to zahrát (myšleno LIVE bicí, ne elektroniku). Rozhodně mě nezajímají vestavěné zvuky bicích - jde mi o sestavu padů jakožto MIDI nástrojů.

Ale rozhodně díky za názor - pro mě nejpodstatnější je ta zmínka o spolehlivosti, protože u mě by to bylo s vytížeností zjevně zhruba stejné jako u tebe, spíše méně. Tenhle formát "hračky" (celkem trefné označení) jsem totiž u nikoho jiného než Medeli a Yamaha neviděl (ale zase tak intenzivně jsem net nezkoumal, pravda).

Jo a opravdu mi nezkazíš radost - zjišťování názorů není o kazení radosti, kdybych to chtěl koupit stylem "JÁ TO CHCIII!!!", tak se neptám na názory :lol: a zvlášť ne někohho, kdo zjevně hraje na bicí a tohle je pro něj opravdu hračka na 100%.....

Tak pište dál, názorů není nikdy dost. Díky všem!

P.

Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

To PAVLIII:
Tak to jsem ráda, že sis v mé odpovědi našel to pro tebe podstatné:) myslím že chápu co s tím zamýšlíš, proto tedy znova: Coby HW pro "naťukání" jednotlivých ran do patternů v compu, jimž až samply v compu přiředí patřičné zvuky... tak v tomhle směru to bude určitě mechanicky schůdné (pokud samozřejmě ta hračka disponuje patřičným konektorem, tedy rozhraním..). Očima technika si vybral dobře!!

Očima bubeníka... no v první řadě podiv nad tím, jak na takový "plotýnkový vařič" který nepřipomíná ani trochu prostorvé rozmístění bicího setu, dokáže někdo nabouchat vzorek bicího patternu v reálném čase a tempu..... ale pokud sám víš jak na to, pak NO PROBLÉM :wink:

P.S.: Jakou dovolenou si měl na mysli???? :roll:
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

:lol: prej konektor a rozhranní :wink:

Monís - jen jsem tipnul, že když nebyla od tebe dlouho reakce, tak sis vzala dovču :oops:

P.

Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pavlii píše::lol: prej konektor a rozhranní :wink:

Monís - jen jsem tipnul, že když nebyla od tebe dlouho reakce, tak sis vzala dovču :oops:

P.
No prostě "něco" čím bys to napojil do kompu... jak to teda nazýváš ty??? :roll:

Jinak dovča nebyla, spíš naopak, nevěděla jsem kam dřív skočit. Ekonomická krize se u nás v továrně projevila tak, že jsou neustále nějaké směny navíc, přezčasy, vyšší výroba... no a s bigbítem začíná být víc času až teď s koncem letní sezóny, dte´d jsem prostě každý víkend dělala lidem zábavu, často i na několika místech za víkend.... podzim bude volnější a zase větší "dovča" bude s koncem roku, to zase bude termínový nášlap s bigbítem i s prací. :wink:
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ahha - no koukám, že to nemáš rozhodně jednoduchý 8)

Jen mi přišlo docela veselé, že jsi vypíchla zrovna komunikaci tohoto MIDI nástroje a počítače - samozřejmě se jedná o konektor, jinak se tomu snad ani neříká :lol: ale prostě jen ten samotný fakt, že jsi to tam napsala mě docela udivil, protože jsem chvíli přemýšlel, jestli tu problematiku zdůrazňuješ mě nebo spíš ostatním lidem, kteří to téma náhodou budou číst (ale nakonec jsem usoudil, že ta poznámka nebyla určená mě; to je jako upozornit dlouholetého učitele hry na klavír, že tu máme delší klávesy, ty jsou bílé, a kratší, ty jsou zase černé).

Více by mi vyhovovalo, kdby to mělo klasické MIDI DIN 5-ti kolíky, ale i s USB se dá holt nějak žít.

P.

Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pavlii píše: Jen mi přišlo docela veselé, že jsi vypíchla zrovna komunikaci tohoto MIDI nástroje a počítače - samozřejmě se jedná o konektor, jinak se tomu snad ani neříká :lol: ale prostě jen ten samotný fakt, že jsi to tam napsala mě docela udivil, protože jsem chvíli přemýšlel, jestli tu problematiku zdůrazňuješ mě nebo spíš ostatním lidem, kteří to téma náhodou budou číst (ale nakonec jsem usoudil, že ta poznámka nebyla určená mě; to je jako upozornit dlouholetého učitele hry na klavír, že tu máme delší klávesy, ty jsou bílé, a kratší, ty jsou zase černé).
P.

Rozumím, je to stejné jako když ty přesvěčuješ mě, která poslední 3 desítky let hraje na bicí, že tahle hračka, která připomíná ze všeho nejvíc vršek od sporáku, že to je bicí souprava:)))))))

právě jsem vůbec netušila ( a ani nezjišťovala) zda-li je to vůbec opatřené nějakým konektorem :roll: :D
Moje Medeli DD502K mají midi 5ti kolík, no já v mici nejedu, takže je mi to tam k ničemu.
prostě jsem "stará škola" a není nad dřevěný korpus a dobře vyšponovanou blánu :wink:
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No pardon - nikde jsem neprezentoval, že se "jedná o bicí soupravu" :wink:

Ale jinak vph :lol: výměna názorů "muší bejt" :!: A já jsem ve spoustě věcí taky stará škola :wink:

P.

pehve

Příspěvek od pehve »

chceš názory bubeníků.....tak já (snad někdo?) bych si na tohle taky samozřejmě nezahrál, čistě z pohledu hráče co je zvyklej na zvuk vycházející přímo od techniky hry paliček na bláně. Tyhle krámy tohle opravdu neumí, žádnej příraz, rychlá skupinka, zavíření a vůbec ty rytmický ozdoby co dělají hru na bicí hrou se ti neozvou. Hrát na bicí není jen o mlácení rovných hřebíků. Taky bych asi hned nevěděl jak v tomhle rukokladu udržet stabilní nekolísající rytmus a nepřipadat si jako ve svěrací kazajce.
Vycházej z toho že tohle jsou hračky,ty pedály :roll: ..... i elektronický škopky musí mít nějakou tu kvalitu zpracování a uživatelskej komfort.
Nebrat.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:chceš názory bubeníků.....tak já (snad někdo?) bych si na tohle taky samozřejmě nezahrál, čistě z pohledu hráče co je zvyklej na zvuk vycházející přímo od techniky hry paliček na bláně. Tyhle krámy tohle opravdu neumí, žádnej příraz, rychlá skupinka, zavíření a vůbec ty rytmický ozdoby co dělají hru na bicí hrou se ti neozvou. Hrát na bicí není jen o mlácení rovných hřebíků. Taky bych asi hned nevěděl jak v tomhle rukokladu udržet stabilní nekolísající rytmus a nepřipadat si jako ve svěrací kazajce.
Vycházej z toho že tohle jsou hračky,ty pedály :roll: ..... i elektronický škopky musí mít nějakou tu kvalitu zpracování a uživatelskej komfort.
Nebrat.
Máš pravdu, no jestli to má jako alternativu klávesnice PCčka nebo klaviatury keyboardu, pak v tom nevidím problém. :roll:
Ber to tak, že na to koukáš "jenom" očima bubeníka. Sama bych také, pokud teda bych měla potřebu něco v compu řešit, raději sedla ke klasické nasnímané sadě, nebo k elektrikám, a nabouchala si to naživo standartně a maximálně si poté s tím v programu "vyhrála" a přez klávesnici si tam doťukla chybějící noty a nebo naopak něco promazala... pokud by to z nějakých důvodů nešlo, tak hned druhou alternativou by pro mě bylo editování jednotlivých ran přez klávesnici počítače. Nakonec např v GuitarPRO to tak dělám... teda dělala, už ten SW nemám bohužel :wink:

Tazatel Pavliii ale NENÍ bubeník a zjevně tedy není "postižen" jakýmkoliv stylem hra na bicí, takže pro něho je tahle hračka stejně cizím zařízením, jako bicí souprava v klasickém rozestavení. Je mu to jedno a je-li mu bližší bouchat ránu po ráně přez pady, pak mu tahle hračka vystačí. :idea:

Stejně tak by třeba mě vystačila klaviatura nějaké "asijské klávesové samohrajky" s midi výstupem, chtěla-li bych editovat melodickou linku do compu, ač na klávesy neumím a ťukala bych to tedy jedním prstem :lol:
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo asi tak nějak :wink: možná byla trošku chyba ptát se bubeníků, ale říkal jsem si, že ti se zase nemusí koukat do jiných témat a mohlo by to zapadnout. Každopádně dík za odpovědi :!:

Jo a taky nezapomínejte, že nejen bicí, ale i perkuse tu máme a tím pádem i hru rukama (jako třeba na tympány apod.). V některých popisech jsem dokonce k těmhle "sporákovým plotýnkám" (Moniko - tohle mě fakt dostalo, za to jsem ti musel odpustit i tu poznámku o kabelu :lol: :lol: ) našel uvedeno, že jsou doporučeny jako přídavný modul padů právě pro perkusivní zvuky případně zvukové efekty - přídavný ve smyslu k bicí sadě klasického uspořádání samozřejmě.

Uvidím, jak se věci vyvinou. Taky bych mohl zaplácnout dvě mouchy jednou ranou - mohla by to být legrační zábava pro mého prťouse a já bych si to od něj jen "občas" půjčil :wink: no každopádně to nechám zrát až tak do prosince, třeba bude za dva měsíce všechno jinak.

P.

pehve

Příspěvek od pehve »

já rozumím že jako rozhraní mezi rukama a kompem může být asi cokoli s midi ale dost dobře nechápu jak na tomhle vařiči zahrát třeba rytmus-myslím použít obě ruce a nohy :) :?: Než tohle, já bych zůstal u té myši a klávesnice.

Zase máš pravdu že pro mrňouse to může být dobrá hračka ale raději počítej s tím že ti to brzo rozbije :mrgreen:
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Chechechecht :lol: destruktivní potenciál mého prcka je docela velký - pokud se nehlídá. Zjevně, když se na tom vařiči lidi naučej, tak to docela jde (viz videa na YT).

P.

dejvthedrummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvthedrummer »

Ahoj. Koupil jsem si teď MPS 300 a nevím jak je pořádně napojit na EZDrummera. Poraďte někdo prosím. Mám modul DM5, z něj bicí připojuju k notebooku přes MIDI->USB kabel. Zkoušel jsem v FL studiu a Cubase LE a Auditionu nějak zprovoznit navázání na EZDrummera, ale stále se mi to nedaří. USB koncovka kabelu bliká, takže modul je nastavenej dobře a i v Cubase se mi podařilo získat při nahrávání nějaký signál (takový tečky). Když jsem na tu stoup aplikoval EZ přes VST instrument, tak pořád nic. Neleze mi zvuk ani ven ze zvukovky. Nevíte co s tím? Jak to propojujete vy?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Pro jistotu bych začal od začátku:

- pomocí třeba MIDI-OX zkontrolovat, zdali ti lezou MIDI noty z bicíhop modulu, když hraješ na pady (můžeš si v případě kladného výsledku i poznamenat čísla těch not, budou se hodit dále).

- jestliže je všechno OK, můžeš začít práci s EZ Drummerem; je třeba pouze "namapovat" ty správné noty na požadované části bicí soupravy. Tohle bude někde popsáno u EZD.

- pokud MIDI-OX neukazuje příchozí data (ale nemyslím - píšeš, že jsi cosi nahrál), je chyba v MIDI komunikaci.

- při nahrávání je třeba mít zapnutý monitoring zvuku skrz Cubase (a případně zakontrolovat, zdali není zapnutý Direct Monitoring, pak to nefunguje!). Pokud nemáš ale hodně malou latenci (řekněme do 5ms), lepší v Cubase nemonitorovat a poslouchat zvuky z modulu (byť to nebudou totožné s EZD) - jinak budeš mít rozhozený timing a nezahraješ zbla nic.

P.

Dante

Příspěvek od Dante »

Nazdar, a já bych se jen tak pro zajímavost zeptal (Nejsem bubeník a asi ani nikdy nebudu jen mě to tak zaujalo kdysi jsem o tom přemýšlel ale chtělo to moc pěněz, místa a hlavně to nemělo poťák volume) ty sady od rolanda kolem dvacítky je to použitelný? A jak jsou na tom elektronický bicí jako celek při živým hraní je to vůbec použitelný nebo by to slušnýho bubeníka ani nenapadlo. předem dík za odpověď
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“