KORG AX10G

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Tobiwan

KORG AX10G

Příspěvek od Tobiwan »

Čau,
přes inzerát jsem koupil multiefekt KORG AX10G, ale nějak z něj nedokážu dostat jedinej rozumnej zvuk
a to nejsem žádný fajnšmejkr..
hrál jsem na kámošovo multiefekt od digitechu (nevim kterej konkrétně, ale asi RP90) a ten byl úplně v pohodě vše přehledné hned jasné, spoustu pěkných efektů, pěkné zkreslení prostě radost..
tady úplně nelogicky skáčou čísla efektů 0,1 , 0,2 , 0,3 , 0,4 , 11 , 12 , 13 , 14 , 21 , 22.......
a i když jsem se hodně snažil nenašel jsem zkreslení které stálo za to používat víc než to z komba (crate FW15)
většinou ty efekty jenom tak divně šumí.. jednou je to potichu přepnu to o jedno a najednou je to hrozně nahlas..

žádám o radu nebo třeba nějaký konkrétní návod jak se dobrat třeba pěkného zkresleného zvuku..

díky
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: KORG AX10G

Příspěvek od pavlii »

Mno - a co na to návod k tomu KORGu??

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Ahoj,

no to číslování je stejné jaku u většiny multiefektů (i u mého PODxt)

to 01 znamená že jsi v bance č. 0 preset č. 1

každá banka má 4 presety...

můžeš mít tedy třeba píseň "Bla bla bla" která bude jako banka 0 a bude v sobě ukrývat presety 1,2,3,4 pro intro, sloku, refren, outro

co se kvality zkreslení týká, u multiefektů levnější třídy prostě moc použitelné nejsou, leč dá se to nakroutit. Co se jiné hlasitosti presetů který poposuješ týká, je to také normální, musíš si prostě ty hlasitosti presetů srovnat, zřejmě je tam zaplá simulace aparátů a mraky dalších věcí které ti kazí dojem a většina z nich vyplývá jen z Tvé neznalosti tohoto multiefektu.

Soudě toho co píšeš, je celý problém tedy spíše v tom, že o věci kterou jsis koupil nic nevíš, a neumíš ji správně používat. čili zkus si někde poptat český návod, pokud umíš anglicky, máš vyhráno, stačí ho stáhnout na stránkách výrobce
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
JK

Příspěvek od JK »

Hele, ten multiefekt mam uz dva roky, a spokojenost. Predtim jsem mel nouzove toho Digitecha RP 80, a to byla tragedie. Z Korga se i slusny zkresleni dostat da, sam pres to jedu, a zvukari si vesmes muj zvuk pochvaluji :-) Mam k tomu i ceskej navod, takze kdyby neco nebylo jasny, tak se ozvi. Fakt je, ze ovlladani toho KORGa je takovy trochu "divoky" proti jinym...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“