Začátky s prstýnky

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Pooik

Začátky s prstýnky

Příspěvek od Pooik »

Ahoj,

chtěl bych se naučit hrát s prstýnky (na kytaru). Hledal jsem nějaké materiály do začátku (knížky, videa), ale nic moc jsem nenašel, ani na youtube.

Určitě bys e hodilo pár rad, jaký sklon prstů, jestli nějak podepřít ruku jako u banja atd.

Budu za cokoliv vděčný.

Díky
pehve

Re: Začátky s prstýnky

Příspěvek od pehve »

ahoj, v podstatě máš více možností jak na to. pokud použiješ palčák(palcový prstýnek) můžeš hrát se třemi dalšími prstýnky, malík je volnej. To by byl 4prstej fingerpicking což je dokonalost pro folkový doprovody i s vedením melodie. Tady bych se nebál opřít malík o desku kytary.

další možnost je trsátko mezi palcem a ukazovákem a 2 prstýnky- na 3.a 4. prstě. Tohle bych tlačil spíš do elektrické kytary, viz. styl mark knopfler atd. Výhoda je v tom trsátku takže jde i solovat, malík bych určitě s trsadlem neopíral.

ještě jsem viděl palčák + 2 prstýnky stejně jako na benžo ale takhle si moc na kejtru nezahraješ.

sklon prstů a vůbec vyladění techniky drnkání s prstýnkama vyžaduje nácvik, na všechno přijdeš jen hranim. Doporučuji začít s tenšími prstýnky a pomalu zkoušet rozklady akordů.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Re: Začátky s prstýnky

Příspěvek od Atkins »

Začátky s prstýnky - bývají krušné, je to hodně "jiné", než hra nehty.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“