Ohmy

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
Flajtr

Ohmy

Příspěvek od Flajtr »

Čau mám doma DVD přehrávač a taťka mi k němu sehnal dvě dvoupásmový reprobedýnky. A problém je v tom že na výstupu z DVD je psáno 6 ohm a na bednách je 12 ohm. Půjde to nějak ?? nebo to zfajruje ? Moc dík
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Re: Ohmy

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Flajtr píše:Čau mám doma DVD přehrávač a taťka mi k němu sehnal dvě dvoupásmový reprobedýnky. A problém je v tom že na výstupu z DVD je psáno 6 ohm a na bednách je 12 ohm. Půjde to nějak ?? nebo to zfajruje ? Moc dík
Půjde, jen to nebude dosahovat tak velkého výkonu, počítej tak s 3dB útlumem.
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Nemůže to shořet ?? Já se toho docela bojím :D Beru si to na intr a byl bych rád kdyby to vydrželo
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

To spíš kdyby to bylo naopak.
Bedny kdyby měly menší odpor...
Jimmy2

Příspěvek od Jimmy2 »

Tak tak. Čím menší mají bedny impedanci, tím větší zátěž na zesík.
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Takže je to v poho a můžu to propojit ? To jsem rád. Radši se na včechno zeptám 10x než bych pak koukal :)
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Mě jenom vrtá v hlavě proč by měl DVD přehrávač mít výstup na repro... :?: To je jako něco jako domácí kino (s vestavěným zesilovačem), nebo jen DVD player ?
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Jo je to domácí kino s vestavěným zesilovačem. :) Asi jsem se vyjádřil špatně
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Čau dneska jsem se ptal učitele co učí na naší škole elektrotechniku a ten mi řekl že to ten zesilovač neutáhne protože ty repra jsou silnější. Já mu řekl že mi to fachá ale on řekl že je to možný ale nebude to trvat dlouho :lol:

Takže nevím komu věřit. Zkuste poradit :wink:

Dík
boga
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od boga »

učitel nejspíš vlastní křišťálovou kouli, protože podle impedance repra dokaze urcit jejich vykon. Jestli maj repra větší impedanci, než je minimální přípustná na zesiku tak by se nemělo nic stát. Samozřejmě musí mít repra vyšší výkon než zesilovač.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Tak už i učitelé jsou debilové :? Kam to spěje :cry:
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

V tom případě je to v poho protože repra mají vyšší výkon. V tom případě jsou i učitelé mimo :shock: . Dík zdar
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Flajtr píše:Čau dneska jsem se ptal učitele co učí na naší škole elektrotechniku a ten mi řekl že to ten zesilovač neutáhne protože ty repra jsou silnější. Já mu řekl že mi to fachá ale on řekl že je to možný ale nebude to trvat dlouho :lol:

Takže nevím komu věřit. Zkuste poradit :wink:

Dík
Koukám, že máte stejné "odborníky" na stupínku, jako kdysi byli u nás ve škole. Můj profesor fyziky na gymplu, když dělal pokus s elektrickým zapojením, který nějak nefachal, začal naprosto přesně a jistě pomocí výpočtů objasňovat, proč to nefunguje!! Po nějaké chvíli jsme mu poradili, že nemá jeden ze zdrjů použitých v zapojení, tak e to nemá zapojený v zásuvce!!! :roll: :D

Takže: reproduktor elektrického pohedu, má nějaký udávaný výkon (uvažuji o trvalém, tedy RMS, ne špičkovém který bývá o moc vyšší), a traky impedanci, tedy odpor vinutí cívky který klade v obvodu sřídavého proudu. Obě tyhle vlastnosti jsou důležité, ale z jedné nelze soudit velikost té druhé!!!! :idea: :!:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
woro90

Příspěvek od woro90 »

Minulý týden jsem se dozvěděl že komín táhne i bez topení, protože nahoře je menší atmosférický tlak než dole, tudíž musíme navrhovat dost dlouhé komíny, aby samy táhly :lol: Ještě že jinak se tento pedagog fyzikálním mýtům úspěšně vyhýbá...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“