Behringer BDI 21 (BDI21)
Pravidla fóra
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Behringer BDI 21 (BDI21)
Máte někdo tuhle krabičku? Zajímá mě, jak to reálně hraje, ale hlavně srovnání s originálem od SansAmp. S kytarovou verzí mám dobré zkušenosti (až na to, že je to plast a přepínač taky nepůsobí bytelně, ale stejně ho mám doma na stole), tak by mě zajímalo, jestli se Ulimu povedla i basová verze.
Naposledy upravil(a) Nero dne 22.10.2009 20:34, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto
Důvod: Přesunuto
Hraju na kytary a mašinky
Re: Behringer BDI 21 (BDI21)
Už jenom slovo "behringer" mluví za to , že to nebude nic moc ... ale nevím jak tohle opravdu hraje
..

Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No, je to sice Behringer, ale kytarové verze se jim hodně povedla (spousta lidí nepoznala rozdíl mezi originálem)...Mirus píše:Už jenom slovo "behringer" mluví za to , že to nebude nic moc ... ale nevím jak tohle opravdu hraje..
Tak pravda je , že taková nevyspitatelná značka jako Behringer má většinou jednu věc dobrou , druhou špatnou ... třeba i ten BDI bude v pohodě ..
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Nehral sem na to nevim co to je ale hlavne ze neco placnu a budu delat chytryho?Mirus píše:Už jenom slovo "behringer" mluví za to , že to nebude nic moc ... ale nevím jak tohle opravdu hraje..

Ja mam teda taky tu kytarovou verzi a spokojenost jen sem vlastni blbosti odpalil tam jeden odpor ale jinak cajk.
Řekl sem že nevím jak ten BDI hraje ... ale Behringer opravdu není moc dobrá značka obecně .. ale jinak mlčím , pravda ...
Mirus hrál jsi třeba na tohle: http://kytary.cz/behringer-bx-4500h/HN073844/ ? To se zrovna behru celkem povedlo. Konkrétně na tuhle věc jsem ještě špatnou referenci nečet. Mastil jsem na to asi půl roku a nezklamalo to nikdy. Hraje to tak, jak se za ty prachy tváří. Takže neověřený předsudky bych si fakt nechal pro sebeMirus píše:Řekl sem že nevím jak ten BDI hraje ... ale Behringer opravdu není moc dobrá značka obecně .. ale jinak mlčím , pravda ...

Vraťme se prosím k tomu BDI taky mě to zajímá.
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Šak jo , ale taky sem tu psal že Behri má nějakou věc dobrou , nějakou špatnou ... a tenhle zesík je ta dobrý věc 

nechtěl jsem reagovat, ale musím - BX4500 je dobrý tak akorát na takové to domácí žvýkání.
Kdykoliv to někdo má, tak je problém s nazvučením, z linky leze zmršenej signál a upřímně - ještě jsem neslyšel, že by to někomu slušně hrálo...
BDI21 občas někteří bassmani mají - nijak jsem nepozoroval nějaké anomálie, takže asi dobrý.
Kdykoliv to někdo má, tak je problém s nazvučením, z linky leze zmršenej signál a upřímně - ještě jsem neslyšel, že by to někomu slušně hrálo...
BDI21 občas někteří bassmani mají - nijak jsem nepozoroval nějaké anomálie, takže asi dobrý.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Dost záleží na tom, co od nich dostaneš do ruky. Umí věci mizerné, stejně jako docela dost dobré vzhledem ke své ceně.Mirus píše:Řekl sem že nevím jak ten BDI hraje ... ale Behringer opravdu není moc dobrá značka obecně .. ale jinak mlčím , pravda ...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Teď přes víkend budeme nahrávat. Tak to vyzkouším a uvidím jak se to bude chovat. Jediný co jsem zatím stihl, bylo to doma zapojit a zjistit, že všechno funguje jak má. Ale o kvalitě zvuku jsem si ještě nedokázal udělat žádný názor. Tak potom poreferuju.
Fender JB, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass ano.
BDI 21 mám... jako DRIVE se to použít nedá... a pokud chci nahrávat, tak musím stáhnout DRIVE a BASS a TONE na minimum, aby to v nahrávce neprdělo kvůli basům
Ale i to je řešení a EQ se dá do jistý míry upravit dodatečně... Jenom jsem čekal, že když to je určeno (i) k přímýmu nahrávání, tak to nějak bude tenhle problém samo řešit...
Nicméně za tu cenu je to dobrá krabička a dělá co má

Ale i to je řešení a EQ se dá do jistý míry upravit dodatečně... Jenom jsem čekal, že když to je určeno (i) k přímýmu nahrávání, tak to nějak bude tenhle problém samo řešit...
Nicméně za tu cenu je to dobrá krabička a dělá co má

- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Vykopávám staré téma, a přidávám pár informací pro případné další zájemce o BDI 21.
Krabičku mám cca 6 měsíců a za těch pár stovek, co to stojí, si myslím, že to svou práci zvládá moc dobře.
Používám ji hlavně jako DI box pro přímé napojení do PA. Zkreslení dávám jen minimální (1/10), ale mohu říct, že mi osobně v této malé dávce vyhovuje a zvuk se mi líbí. Více drivu bych už ve svém stylu, co hraji, nevyužil.
Za dobu, co BDI 21 mám a používám, s ním nebyl žádný problém. Jako DI box pro basáky, co hledí na každou korunu, mohu tedy jen doporučit.
Pokud někoho zajímá srovnání s originálem Sansamp, je to sice jen youtube video, ale alespoň něco.
Zvuk na tom videu víceméně odpovídá tomu, co slyším lézt ze svých nahrávek s použitím BDI 21.
Krabičku mám cca 6 měsíců a za těch pár stovek, co to stojí, si myslím, že to svou práci zvládá moc dobře.
Používám ji hlavně jako DI box pro přímé napojení do PA. Zkreslení dávám jen minimální (1/10), ale mohu říct, že mi osobně v této malé dávce vyhovuje a zvuk se mi líbí. Více drivu bych už ve svém stylu, co hraji, nevyužil.
Za dobu, co BDI 21 mám a používám, s ním nebyl žádný problém. Jako DI box pro basáky, co hledí na každou korunu, mohu tedy jen doporučit.
Pokud někoho zajímá srovnání s originálem Sansamp, je to sice jen youtube video, ale alespoň něco.
Zvuk na tom videu víceméně odpovídá tomu, co slyším lézt ze svých nahrávek s použitím BDI 21.
Funguje Ground lift i v bypassovaném stavu?
Kde najdu napájecí vstup? Používáte někdo adaptér? Pokud ano, který?
Kde najdu napájecí vstup? Používáte někdo adaptér? Pokud ano, který?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Napájecí vstup je na boku:
9 V DC, min 50 mA
2mm female plug, center negative (-)
Ground lift by měl teoreticky fungovat i v bypass režimu.
Ale jsou to jen údaje vyčtené z manuálu, GND lift nepoužívám a napájím 9V baterií...
9 V DC, min 50 mA
2mm female plug, center negative (-)
Ground lift by měl teoreticky fungovat i v bypass režimu.
Ale jsou to jen údaje vyčtené z manuálu, GND lift nepoužívám a napájím 9V baterií...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zdar, po dvojité zkušenosti s vybitím baterie při hraní (jo, jsem debil, že jsem si ji před hraním nezměřil, holt zapůsobily nízké teploty kolem 5°C a baterie byla hned v kelu) jsem pořídil zdroj.klobasnik píše:Používáte někdo adaptér? Pokud ano, který?
Je to 9V 150mA stabilizovaný zdroj made in Poland http://www.tatarek.com.pl/index.php?pro ... &podkat=z3, za cca 250 Kč. Koupil jsem ho v Hudebním světě.
GND lift na BDI mám zapnutý, nic nehučí a nebrumí, takže spokojenost.
Behringer BDI21
Čus, jakej máte názor na efekt Behringer BDI21 ?
Rád bych měl podobný zvuk jak Marco Hietala z Nightwish a z Tarot který používa efekt SansAmp Tech21 GT2 Amp Modeler.... Někde jsem četl že ten Behringer je jeho kopie.
Šlo by to sním se aspon k tomu zvuku přiblížit ?
Zvuková ukázka- https://www.youtube.com/watch?v=xmEkulaQNNc
Rád bych měl podobný zvuk jak Marco Hietala z Nightwish a z Tarot který používa efekt SansAmp Tech21 GT2 Amp Modeler.... Někde jsem četl že ten Behringer je jeho kopie.
Šlo by to sním se aspon k tomu zvuku přiblížit ?
Zvuková ukázka- https://www.youtube.com/watch?v=xmEkulaQNNc
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Slučuji s existujícím tématem. Prostuduj příspěvky výše, včetně Youtube videa.
Ten tvůj zvuk z toho podle mě dostaneš. Samozřejmě krabička sama o sobě bez patřičného hráčského skillu moc nezmůže. Takže pokud do toho umíš hrábnout podobně jako Marco Hietala i zvuk bude podobný.
Ten tvůj zvuk z toho podle mě dostaneš. Samozřejmě krabička sama o sobě bez patřičného hráčského skillu moc nezmůže. Takže pokud do toho umíš hrábnout podobně jako Marco Hietala i zvuk bude podobný.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Behringer BDI21
Měl jsem BDI i kytarovou verzi (GDI). Hrál jsme na originál basovej SansAmp. Ten Behringer není špatnej, ale úplně stejný to není. A je to hlavně taky o rukách, aparátu, zpracováním ve studiu, ...bobcat píše:Čus, jakej máte názor na efekt Behringer BDI21?
Super
... Díky za převedení k tématu a za odpovědi.