Pomoc s koupi - osobni asistence v obchode

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Sten

Pomoc s koupi - osobni asistence v obchode

Příspěvek od Sten »

Ahoj,

po hodne dlouhe pauze chci opet zacit (ale predtim jsem take jen zacinal). Chci zacit uz s necim co mi ev vydrzi takze jsem se dostal k hranici cca 5000. Prolezl jsem zde ruzne nazory, cili asi bych zvolil http://kytary.cz/washburn-d10sb/HN103505/ ev ekvivalentni Cort.
Ale zase se vschni shodujete na nekupovani v eshopu. Nicmene kdyz uz v kamennem obchode tak s nekym kdo tomu rozumi. Takze shanim nekoho kdo by mi byl ochoten pomoci - zajit do obchodu, osahat, odrnkat a rici - podle meho nazoru je toto dobry kousek :-)
Budto nekde na Ostravsku (zde ted ziji) ale shodou nahod se koncem pristiho tydne (29-30.10) budu pohybovat v cechach - Pribramsko ale mohu dojet i do Prahy. Kdyby byla treba ta Washburnka byla v jejich prodejne za cenu eshopu ;-)

Predem diky za pripadnou pomoc!
...EDGE...

Re: Pomoc s koupi - osobni asistence v obchode

Příspěvek od ...EDGE... »

29. a dal jsou prazdniny pokud vim, takze ti milerad pomuzu :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Na prodejně kytar.cz je vždy stejná cena jako na e-shopu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
...EDGE...

Takze kytara uspesne zakoupena, nakonec jsme zvolili: http://kytary.cz/recording-king-rd-16-sn/HN106023/
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hmm, nebyly jste tam včera cca kolem 15:30?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
...EDGE...

Byli, proc? :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Byli, sorry... Páč jsem tam byl taky, brnkal jsem si tam hned vedle vás, řekl bych. Pokud tam teda nebyli ještě další dva maníci, co zkoušeli kopu akustik a vypadali silně naklonění k RD... :P

PetrPeter 1975 - 2008
...EDGE...

Nero píše:Byli, sorry... Páč jsem tam byl taky, brnkal jsem si tam hned vedle vás, řekl bych. Pokud tam teda nebyli ještě další dva maníci, co zkoušeli kopu akustik a vypadali silně naklonění k RD... :P
To jsme byli my no, ja jsem byl ten typek co tam sedel tak sporadane na stolicce a rezal do furyy akustik trsatkem :D
Jimmy2

Příspěvek od Jimmy2 »

Nero styd se ze jsi nepomohl a taky nepridal svuj nazor :)
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

...EDGE... píše:
Nero píše:Byli, sorry... Páč jsem tam byl taky, brnkal jsem si tam hned vedle vás, řekl bych. Pokud tam teda nebyli ještě další dva maníci, co zkoušeli kopu akustik a vypadali silně naklonění k RD... :P
To jsme byli my no, ja jsem byl ten typek co tam sedel tak sporadane na stolicce a rezal do furyy akustik trsatkem :D
Já tam seděl na stoličce vedle těch hlav Randall na ozkoušení elektrik a hezky prstama si vybrnkával na pár washburnek... :wink: Jednu mi chtěl prodavač sebrat, abyste ji ozkoušeli vy, ale naštěstí to nebylo to, co hledal, tak jsem brnkal dále...

Jimmy: ne každý touží, abych mu do toho kecal ještě já :D I když taky se mi už kolikrát stalo do, že se mě na kytarách někdo ptal, jestli bych mohl pomoc s výběrem... :mrgreen:

PetrPeter 1975 - 2008
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Nero píše:Jimmy: ne každý touží, abych mu do toho kecal ještě já :D I když taky se mi už kolikrát stalo do, že se mě na kytarách někdo ptal, jestli bych mohl pomoc s výběrem... :mrgreen:
A pomohl jsi? :wink:
...EDGE...

No tak jako ja myslim ze me ten nekonecne sympaticky blondaty clovek stacil k pomoci :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Pikus píše:
Nero píše:Jimmy: ne každý touží, abych mu do toho kecal ještě já :D I když taky se mi už kolikrát stalo do, že se mě na kytarách někdo ptal, jestli bych mohl pomoc s výběrem... :mrgreen:
A pomohl jsi? :wink:
He, sugestivní otázka :lol: Ale samozřejmě, že pomohl... Je jedno, jestli radíš tady na fóru, nebo někomu osobně. Naposledy šlo o akustiku do 20 klacků, vybrali jsme njakého seagulla 8)

PetrPeter 1975 - 2008
JaPo

Příspěvek od JaPo »

Zdravím. Po 15 letech se vracím opět ke hraní. Jsem z Kolína, ale rozhodla jsem se vybrat na kytary.cz. Potřebuji nahradit dosluhující Cremona LUBY 4690 koupenou za komančů za 990,- . Po přečtení tohoto bezva fóra jsem vybírala z cca 7 ks nástrojů CORT Earth 70 NS a Washburn D10 STS tobacco ( cenový limit cca 5.000,- ). Nejlepší zvuk měla nakonec Wasburn D32 STS tobacco. Doma jsem zjistila, že po mírném tlaku na zadní stranu kytary v ní podivně vrže - asi špatně přilepené výztuhy. Na pondělí 23.11. po 16 hod mám vyjednánu možnost si vybrat kytaru novou. Nepomohl by někdo s výběrem ? třeba Nero by neměl na chvilku čas ? Díky za pomoc. Helca.
P.S. Nechci zakládat nové opakující se téma, tak jsem to připsala pod stejný problém.
JaPo

Příspěvek od JaPo »

Výměna proběhla k plné spokojenosti. Nová D32 STS tobacco hraje ještě lépe, než ta původní. Nero - díky za přítomnost a cenné rady při výběru a porovnávání. Doma ihned výměna 12 strun za 10 a hraje přesně dle mého gusta. Ještě jednou dík.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

JaPo píše:Výměna proběhla k plné spokojenosti. Nová D32 STS tobacco hraje ještě lépe, než ta původní. Nero - díky za přítomnost a cenné rady při výběru a porovnávání. Doma ihned výměna 12 strun za 10 a hraje přesně dle mého gusta. Ještě jednou dík.
Tak jsem rád, že to hraje, jak má :wink: Tak ať to tak i vydrží...

PetrPeter 1975 - 2008
Touareg

Příspěvek od Touareg »

Ahoj,

snad nevadí, že vytahuju ze záhrobí tohle staré téma, odpovídá zcela mé situaci tak ho chci využít.

Ve zkratce – chci si koupit první kytaru a netroufnu si sám na její vyzkoušení před koupí. Na kytaru jsem hrál asi půl roku cca v 8 letech a pak jsem to asi měsíc zkoušel cca 5 let zpátky, takže zkušenost nulová. Hudební sluch mám, vůli už menší, ale naučil jsem se teď základně hrát na ukulele, tak toho chci využít a přejít na vysněnou kytaru. A taky zapracovat na vůli :). Těch 5 let zpátky jsem měl půjčenou Cort Earth 70 a sedla mi, zvuk se mi líbil, tíhnu k tomu koupit tu. Netuším, jestli to byla verze se 43 nebo 45mm na nultém pražci, nicméně zrovna řeším objednávku 43mm verze na kytary.cz s tím, že mám poměrně štíhlé prsty a prostě uvidím. Důvod, proč bych objednával přes eshop je, že skrz jejich dorovnání lepší konkurenční nabídky dosáhnu na cenu 4500.

Chtěl bych Vás poprosit, jestli by se tu našel někdo, kdo by se se mnou sešel (dle Vašich časových množností) v Modřanech k vyzvednutí kytary a podíval se na ní. Většinou můžu o všedních dnech tak po páté odpoledne, pokusil bych se samozřejmě přizpůsobit. Sám jsem momentálně schopný maximálně zkusit tři základní akordy, případně kontrolovat podle rad z netu. Pokud by byla fajn, vzal bych jí, pokud ne, požádal bych je o jiné kusy (prý jsou schopní do pár minut přinést k vyzkoušení věci, co nemají na prodejně, ale mají vedle na skladě), případně bych se nebránil ani jiným typům/značkám v ceně okolo 5 tisíc, ačkoliv masivní přední deska by mě lákala.

Díky, ať se daří.
'19 Furch Blue OM-CM
'23 Furch Vintage D-SR
Suchac cz

Příspěvek od Suchac cz »

Si tam zajdi na blind a určitě se ti tam bude věnovat někdo z personálu. Ideálně někdy, když tam yrovna nebude frmol...
Touareg

Příspěvek od Touareg »

Suchac cz píše: 18.08.2020 15:30 Si tam zajdi na blind a určitě se ti tam bude věnovat někdo z personálu. Ideálně někdy, když tam yrovna nebude frmol...
Tak to případně dopadne, nicméně lidem v mé situaci tu bylo nesčetněkrát doporučováno říct si tady na fóru o pomoc, tak zkouším štěstí.
'19 Furch Blue OM-CM
'23 Furch Vintage D-SR
Elyska

Příspěvek od Elyska »

Existuje ještě po těch letech stále někdo z fóra, kdo rád pomáhá začátečníkům a by byl ochoten (třeba za láhev něčeho dobrého) pomoct s výběrem kytary v Praze v kytarách.cz? Potřebujeme koupit kytaru pro dceru, máme nějaký předvýběr (konzultovaný i tady na fóru), ale nemáme nikoho, kdo by zhodnotil konkrétní nástroj i z hlediska provedení z výroby a zvuku (já tomu nerozumím a dcera tuplem ne).
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“