správná idea ?
Pravidla fóra
-
jenda.zvukar
správná idea ?
zdravím zajímalo by mě jaký je váš názor na mojí ( cenově omezenou sestavu) začneme od satelitů ty jsem již koupil jedná se o em 121kit ... ty právě dávám dohromady... dál bych si představoval něco pod to a to ( taky domací výroby ) bednu navrženou megatonem MT18SUB/x na který jsem stáhl návod ... osadit bych to chtěl reproduktorem : 18PS76 8/ohm od B&C Speakers 600/1200W, 99db, 40-2000Hz ( chápu že nebude nej ale nemůžu si dovolit tam dát reproduktor za 8000,-) pohánět bych to chtěl zasilovači od QSC a to : vrchy QSC GX3 basy QSC RMX 1450 zapojené do můstku na 4 ohmy ( teda ny 1400w) použití by mělo být naprosto univerzální ... nestojím o názory že je to hezký ale na sestavu za 100 000,- to nemá ... ale na sestavu do 50 000 si myslím slušné co na ty vy ?
Re: správná idea ?
Tak 1450 na suby je opravdu nevhodná - z levných tam jednoznačně patří 1850HD.
GX3 - no, je to levný zesilovač, ale za ty peníze nehraje špatně a má aspoň zajištěný slušný servis.
Nicméně koukni i na nově nabízené EAW CAZ - ten 1400 se jeví na vršky jako dobrý.
Vzhledem k renomé výrobce bych nečekal problémy.
Na SUB pak CAZ 2500 - za tu cenu určitě odvede slušnou práci.
Jaká bude vyhýbka a co tím vlastně budeš zvučit ?
GX3 - no, je to levný zesilovač, ale za ty peníze nehraje špatně a má aspoň zajištěný slušný servis.
Nicméně koukni i na nově nabízené EAW CAZ - ten 1400 se jeví na vršky jako dobrý.
Vzhledem k renomé výrobce bych nečekal problémy.
Na SUB pak CAZ 2500 - za tu cenu určitě odvede slušnou práci.
Jaká bude vyhýbka a co tím vlastně budeš zvučit ?
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
-
jenda.zvukar
no tu jsem ještě nedomyslel tu bych prosil poradit levnou funkční spolehlivou ...a zvučit vše co bude třeba proto chci univerzální apec ( vím že to nejde ale alespon se tomu přiblížit)jinak převážně bigbeat =)... díky moc za názor
Tak u vyhýbky jednoznačně raději slušný analog, nejlíp RANE AC22 - je tam i delay pro basy a zvuk to rozhodně nezmrví. Stojí sice asi 9000,- Kč, ale je to opravdu povedený kus.
Digitální managementy jsou k něčemu až tak od 18000,- Kč, Behringery, dbx Driverack PA ap jsou mizerné - nebrat !
Digitální managementy jsou k něčemu až tak od 18000,- Kč, Behringery, dbx Driverack PA ap jsou mizerné - nebrat !
-
jenda.zvukar
a nějaká levnější 9tisíc mi přijde fakt dost ... nepočítal jsem že to stojí tolik čekal jsem tak 2500
-
jenda.zvukar
a s těma zesíkama si nejsem jistej... ta nízká cena mě odrazuje a k tomu to forum .... prosím poradtě ... tady něco o těch zesíkách http://czechdjforum.com-eu.net/viewtopi ... &sk=t&sd=a
Vždyť Ti na začátku píšu, že optimální volba na basy je RMX 1850HD.
Levnější vyhýbku Ti neporadím - v současné době toho moc na výběr není (solidních).
Možná něco od LEM, Behringery jsou slabé, stejně jako Omnitronicy a ostatní v ceně do 2500 Kč.
Některé analogy od Peavey nebyly taky špatné.
Nedávno jsem instaloval v jednom klubu DAP Audio ACX-23, hrálo to docela slušně, poměrně dobře se ladí, ale těžko říct, jak dlouho to vydrží.
Tady opravdu platí "za málo peněz, málo muziky".
K těm názorům na fóru - obávám se, že diskutující o EAW možná někdy četli ale nejspíš s ničím od této firmy nikdy nedělali.
Konec konců, u prodejce si je určitě můžeš nezávazně vyzkoušet a porovnat třeba s tím RMX1450.
Já věřím, že jde o kvalitní zesilovače a absence speakonu asi vadí těm, co připojují kabely od reproboxů rovnou na zesilovač.
Normální je mít vyvedené výstupy na panel v racku, ale to je každého věc, jak si to udělá.
Nicméně si nedovedu představit, jak se nořím do racku a hledám tam správný speakon...
Tvůj nápad GX3 na vršky - hrát to bude.
RMX 1450 na SUB - to není dobrá volba, zesilovač se bude přehřívat, nemá dostatek kapacity ve zdroji, nehledě na to, že pulsní výkon bude slabý i pod ty 121.
Levnější vyhýbku Ti neporadím - v současné době toho moc na výběr není (solidních).
Možná něco od LEM, Behringery jsou slabé, stejně jako Omnitronicy a ostatní v ceně do 2500 Kč.
Některé analogy od Peavey nebyly taky špatné.
Nedávno jsem instaloval v jednom klubu DAP Audio ACX-23, hrálo to docela slušně, poměrně dobře se ladí, ale těžko říct, jak dlouho to vydrží.
Tady opravdu platí "za málo peněz, málo muziky".
K těm názorům na fóru - obávám se, že diskutující o EAW možná někdy četli ale nejspíš s ničím od této firmy nikdy nedělali.
Konec konců, u prodejce si je určitě můžeš nezávazně vyzkoušet a porovnat třeba s tím RMX1450.
Já věřím, že jde o kvalitní zesilovače a absence speakonu asi vadí těm, co připojují kabely od reproboxů rovnou na zesilovač.
Normální je mít vyvedené výstupy na panel v racku, ale to je každého věc, jak si to udělá.
Nicméně si nedovedu představit, jak se nořím do racku a hledám tam správný speakon...
Tvůj nápad GX3 na vršky - hrát to bude.
RMX 1450 na SUB - to není dobrá volba, zesilovač se bude přehřívat, nemá dostatek kapacity ve zdroji, nehledě na to, že pulsní výkon bude slabý i pod ty 121.