synthesizer bez umění hry na klávesy?

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
urskumug
Kontaktovat uživatele:

synthesizer bez umění hry na klávesy?

Příspěvek od urskumug »

ahoj lidi.., rád bych si časem pořídil do kapely synth.. (zpívám), ovšem má to jeden háček.., neumím na piáno a jediné co mi trochu jde je určitej cit pro rytmus..
potřebuji vědět, zda je vůbec možné to alepoň zkusit, protože bych v budoucnu určitě chtěl dělat muziku (post-hc a pod.) spolu s těmi zvuky co umí vyloudit "synťák" ;)
děkuju moc za radu a jakoukoliv reakci, mějte se :-)
urs
Potok
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/potok01
Kontaktovat uživatele:

Re: synthesizer bez umění hry na klávesy?

Příspěvek od Potok »

Zdravím. V zásadě ano, lze hrát na jakýkoliv nástroj bez toho, že bys na něj uměl. Synťák není vyjímkou, dokonce díky své konstrukci dokáže loudit všelijaké zvuky a pazvuky při stisku třeba jen jediné klávesy. Ovšem pokud to s hudbou myslíš opravdu vážně, nakonec ti to stejně nedá a nějaké základy se naučíš, protože potom tvé tvoření hudby může nabrat a dojista nabere mnohem vyšší level. Takže nástroj kup a když tě uloví svými zvuky, jistě tě přitáhne i k nějaké technice a teorii. :D
urskumug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od urskumug »

Zdravím Potok! :-)
Děkuji za brzkou reakci, jsem za ni opravdu moc rád :) - snad nebude poslední ;)
Pokud mám být upřímný, měl sem odpovědi fóra rozděleny na dvě polohy.., a sice:
a) přijatelná (ta vaše/tvoje)
b) nepřijatelná, čili negativní.. (že bez určité znalosti kláves si jaxi neškrtnu..)
Je mi jasné, že pokud se do toho pustim, nebude to jen "šolich" ale budu to brát vážně bo v kapele to vážně beru a zbytek borců jakbysmet, byť jsme amatéři jako většina..
Poslouchám dost "post" nebo vůbec kapely kde se nehledí na zpěv, spíše na citové vyjádření skladeb při gradacích a tak (miluju screamo..) :-)

Kapelu mám, troufám si říct že i docela našláplou (úsměv) a díky absenci druhé kytary se ji chystám trochu zvukově oživit ;)
Fakt moc díky.., já se teď zaměřím na srovnání příspěvků (budou-li nějaké) a hledání vhodného synthu pro moje skromné cíle :-)
Zdravím a omlouvám se, že sem neuvedl z jaké kapely jsem, beru to jako reklamu a já o reklamu nestojim.. :-)

tak ahoj a ještě jednou díky
urs
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak ono jde docela o to, co z toho synťáku chceš loudit. U synthu je hodně důležitý hlavně pochopit jeho možnosti a ovládání, když tohle chytneš, tak ten synth de facto už může hrát sám (trochu přeháním, ale když si člověk představí různé arpeggiatory a podobně, tak je jasné, co tím myslím). Pokud ovšem budeš chtít přejít do polohy více klavírní, tak je samozřejmě ohromným bonusem mít aspoň nějaké znalosti hry na piano.

Navíc nezapomeň, že to není jen o zvládnutí techniky hry, ale i o naučení se nějaké té teorie.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
urskumug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od urskumug »

chtěl bych v první řadě pouštět jen nějaké samply, ať už vytvořené či čmajznuté ze všech možných médií kolem.., to je zatím řekněme základ, na tu klaviaturu si nevěřím, ale pokud budeme spokojeni a synťák se osvědčí, určitě si "dám" teorii hraní na piáno, toho se nebojim, hudba je přeci o vývoji a ten ji žene buďto do záhuby.., a nebo v lepšim případě zase o trochu dál ;)
taky díky za názor, pomalu se utvrzuju v tom, že největší průser bude výběr vhodnýho zařízení.., nevíte o něčem?? :-D

jen joke ale pomohlo by to, nebo tu klidně založim další téma ;)

urs
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Dalsi tema zakladat nemusis :D
Ted nam jen rekni, kolik na to mas vyhrazeno kapesneho ve sve prasatku :)
urskumug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od urskumug »

řádově desetitisíce, nejsem dnešní a beru jen kvalitu :-)
zajímá mě všemi oblíbený model, nebo jen značka, protože se tomu (podle mýho) nikdo nijak zásadně na našich fórech nevěnoval, když pominu klávesové nástroje jako takové..
mě zajímá jen synth, na kterym se dá jednoduše při živém hraní vyloudit nějaká ta kosmická melodie, ať už jako intro nebo do pasáží kde hraje kejtra čistej zvuk atd.
tak kolik by ta sranda tak stála :-) hm? ;)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Korg, Kurzweil, Roland, Yamaha... Možností je mnoho.

Pokud do toho opravdu chceš strkat desetitíce, tak bych ti hodně doporučoval o tom něco víc prostudovat, abys věděl pořádně, do čeho jdeš, jestli to umí vše, co potřebuješ, nebo to naopak není zbytečně složité. Někomu prostě stačí microKorg, jiný vyžaduje nástroj na úrovni Yamaha Motif.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

"Pouštět samply" - dobrej termín :wink: čili to spíš vypadá na něco třeba tyypu YYamaha Motif nebo Kurweill; prostě něco, co "nejni pro kroutiče" a má to vlastní RAM pro samply, se kterými pak lze pracovat. Nord a podobné asi nebude to pravé ořechové...

Doporučuju dát na Nerovo upozornění a prostudovat toho více - zeptat se spíš na electrozone.cz, tam je nás chlapců "od syntezátorů" (tipuju) poněkud více než zde (bodyia, a.tom.x, Tom Thak a další).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
urskumug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od urskumug »

děkuji.., oběma :-)

termín netermín, je fajn že si rozumíme ;)

prosštuduji vše a s těma penězma to byla spíš taková legrace.., chtěl sem jen říct, že pokud se to chce dělat pořádně, musí se zkrátka investovat a obrazně řečeno "na penězích až tolik nezáleží" :-) koneckonců je ot koníček a do čeho jinýho cpát peníze, když nemam rodinu :-D

tak ztm a mockrát díky, sem rád že to tu na fóru žije, fakt sem mile překvapen..

P.S. jdu na elektrozoun :-))
Olihen

Příspěvek od Olihen »

no tak imho pokud neumís hrát na klávesy tak kupovat nejakej synth je házení peněz z okna,si spíš pořid spíš nejakej software vyjde te to podstatne levnejc.
a jestli trváš na nejakym synthu tak si pořid microkorg,tobě to imho bude stacit
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
urskumug
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od urskumug »

zrovna na něj mám zálusk ;)

díky moc, na klávesy to zas asi nebude tzaková tragédie, má mě kdo učit :-)

microkorg vypadá fakt (pro) mě moc dobře.., uvidíme

čusky a díkec samosebou
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

MicroKorg můžu doporučit, chvíli jsem ho měl zapůjčen od známého a když si člověk pořádně pročte manuál, tak není zas takový problém se s tím naučit pracovat, je to hodně user-friendly zařízení a na seznámení se s tím, jak vlastně na synth, to je skvělá věc.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“