jak nahrávat do pc

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
nixon

jak nahrávat do pc

Příspěvek od nixon »

Zdravíčko.Našel by se někdo kdo by mě mohl pomoct jak na pc vs. kytaru.Budu si kupovat na domácí hraní Peavey Vypyr 15.Jak už jsem se dohledal,tak bude nejlepší ho snímat přes mic.Ale kde seženu ty redukční kabely z komba do notebooku kdybych to chtěl na přímo z komba.Píšou,že se chová jako samostatné pc audio rozhraní se zabudovaným USBéčkem.A pak ty všelijaké ex.zvukovky-i když tedy,to asi není jen tak.Opravdu by to nešlo nějak zjednodušit.Díky moc
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: jak nahrávat do pc

Příspěvek od rotten77 »

Moleek

Příspěvek od Moleek »

rotten77 píše:Hledat!
Třeba tady: studio-a-recording/kytara-a-pc-t10403.html
Přečíst si i příspěvek né jen název :D
Autor píše, že se toto kombo v pc tváří jako zařízení, né jen jako zdroj audio signálu. Pokud tomu tak je, tak by kombo samo o sobě bylo externí zvukovkou.. Ještě na to kouknu :)
EDIT: ovšem tahle funkce je zjevně až u verze 75 a vyšší
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2nixon: Ještě malinko poupravit ten náš češtin a my pak dobrá porozumět dotaz a správná kabel navrhnouti jest :lol:

Ale už jsem četl i horší slohotvorné útvary, nicméně i přes občasné použití interpunkce mi trochu uniká o co tady vlastně jde.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Moleek

Příspěvek od Moleek »

pavlii píše:2nixon: Ještě malinko poupravit ten náš češtin a my pak dobrá porozumět dotaz a správná kabel navrhnouti jest :lol:

Ale už jsem četl i horší slohotvorné útvary, nicméně i přes občasné použití interpunkce mi trochu uniká o co tady vlastně jde.

P.
Už v podstatě o nic, neboť 15ti wattová verze USB nemá... Tím pádem už se jedná o standartní propojení stejně jako ve spoustě jiných témat
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ahha, tak to zatím uzavřeme s tím, že má-li zmíněné kombo linkový výstup, může nahrávat do linkového vstupu zvukovky (propojení kabelem) a nemá-li, tak nezbývá než cesta mikrofonu.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
bledule

Příspěvek od bledule »

Při nahrávání kytary do PC používám 3 možnosti řešení :

1/Behringer GDI21 přes předzesilovač VTB1 rovnou do zvukovky.Je s tím sakra rychlá práce.

2/kytaru do VTB1 a software /Ampltube,Nick Crow pluginy,konvoluce beden.../.Nejvariabilnější řešení.

3/Blackheart BH5H,box BH112,SM57,VTB1.Nejlepší dynamika a syrový zvuk,který se v mixu pěkě prosadí.
K odhlučnění používám takovou ohrádku z kartonu polepenou molitanem a zvrchu hodím polštář :D

Basu beru linkou přes vtb1 a bicí nahrávám na živo asi 7 mikrofonama a kopák dodatečně sampluju.

sorry,že jsem OT a neodpovídám na otázku :oops:
kytary : Epi lp,Variax 500,Godin Radiator,strat Hyundai,Jolana Akexandra
basa : Ibanez TR
bicí a činely : Pearl,Ludwig,Zildjian,Meinl,Istanbul,DM5,Cajon Sonor
aparát a efekty: BH5H,BH112,GDI21,BDI21,volume a wah GD,Rocktron Big Crush,RP100,Double MUFF,VD1
klávesy : master Roland PC 200 MKII,Doepfer Pocket control
příslušenství : asi patery různý sluchátka,15 mikrofonů /na kytary SM57,58 nebo nějakej kondík/,Mix Behringer,Delta 1010LT,
monitory B2030A,preamp VTB1 a MIC100,

http://bandzone.cz/fan/majitelkapely
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Moleek píše:
pavlii píše:...
Už v podstatě o nic, neboť 15ti wattová verze USB nemá... Tím pádem už se jedná o standartní propojení stejně jako ve spoustě jiných témat
Moleek píše:
rotten77 píše:...
Přečíst si i příspěvek né jen název :D
Já to říkal :-)
nixon

Příspěvek od nixon »

Okay tak díky za každou radu a rozhodl jsem se že bude asi tedy nejlepší řešení s nějakou tou zvukovkou.Koukal jsem a mezi mé favority patří M-Audio FT Pro,Lexicon Omega (asi nejlepší volba) a pak od IK multi Stealth Plug a Stealth Plug Hendrix ale s tím si nejsem tak jistý protože budu potřebovat nahrávat i zpěv.Tak jestli by jste mě mohli někdo poradit do čeho opravdu investovat aby to stálo zato.Samozřejmě můžete navrhnout jinou jestli to bude v téo cenové skupině.Dík
vizistep
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vizistep »

Rozhodně doporučuju E-mu 0404 USB, sám jsem ji měl, je to dobrá zvukovka a je levnější než třeba ta Omega. Má ale míň analog vstupů, takže záleží, co všechno na tom využiješ. Jako alternativu k tomu Lexiconu bych pak doporučil nějakou Focusrite Saffire, ty jsou taky velmi kvalitní (a slyšel jsem, že ty Lexicony mívaj problémy s ovladačema a se stabilitou, ale nevím, co je na tom pravdy).
http://putridpus.blogspot.com
Focusrite Saffire Pro 24
Yamaha RBX 270
E-MU Xboard 61
Audix OM2
Korg Nanopad

Obrázek
nixon

Příspěvek od nixon »

Díval jsem se tedy na ní a vypadá slibně.Chtěl bych ji využít max. na 2 kytary a zpěv ale nevím kolik má vstupů.Myslíš že to půjde ?
vizistep
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vizistep »

EMU má jen dva analog mono vstupy, takže by ti asi nestačila, ale je vážně tak těžký si to najít? Stačí asi tak tři kliky a a pět vteřin a nemusíš tady čekat na odpověď deset hodin.
http://putridpus.blogspot.com
Focusrite Saffire Pro 24
Yamaha RBX 270
E-MU Xboard 61
Audix OM2
Korg Nanopad

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“