XLR - speakon...
Pravidla fóra
XLR - speakon...
mám kabel s koncovkou XLR a chci na to napojit speakon...potřebuju to ze zesáku do bedny...ustřihli jsme jedno XLR z mikrofonního kabelu a červený kablík z toho kablu dali do 1- a černý do 1+ na speakonu a nejede to...nemohl by nám někdo pomoct?
Re: XLR - speakon...
XLR neni urcen na zesileny signal, jeho pouziti je vyhradne na mikrofonni a linkovy signal (+digitalni AES/EBU). Pokud potrebujes propojit XLR a Speakon, tak bude nekde chyba, protoze Speakon je zase vyhradne urceny na propojovani zesilovacu a reproduktoru.
Mozna by bylo lepsi lip okomentovat, proc to vlastne potrebujes. Jestli ta bedna ma v sobe XLR konektor, tak bude IMHO aktivni a tudiz do ni nesmis prat signal ze zesilovace (maximalne nakej linkovej vystup).
Mozna by bylo lepsi lip okomentovat, proc to vlastne potrebujes. Jestli ta bedna ma v sobe XLR konektor, tak bude IMHO aktivni a tudiz do ni nesmis prat signal ze zesilovace (maximalne nakej linkovej vystup).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Budu oponovat, XLR se celkem běžně používá i u výkonových výstupů zesilovačů. Konkrétně máme třeba basový zesák TraceEliot - 350W a je tam XLR a jack. Taky jsem viděl spoustu PAčkových zesáků s XLR výkonovým výstupem- pravda byly to výkony okolo cca 500 - 1000W, ne víc. Mimochodem na své homemade kytarové bedně mám taky XLR, přijde mi to jako mnohem kvalitnější spojení než obyč jack kde je dotyk pouze v jednom bodě. Třeba u toho TraceEliotu už je to znát, ten jack se hodně zahřívá, Canon nikoliv, toš tak.Wohma píše:XLR neni urcen na zesileny signal, jeho pouziti je vyhradne na mikrofonni a linkovy signal (+digitalni AES/EBU). Pokud potrebujes propojit XLR a Speakon, tak bude nekde chyba, protoze Speakon je zase vyhradne urceny na propojovani zesilovacu a reproduktoru.
Fakt je že Maslak nepíše kde se ktarý konektor nachází, takže úvaha o aktivních reproboxech je na místě...
A neni ten XLR vystup DI?
U domacich veci je to jina, tam si clovek muze dat co chce pochopitelne
Mimochodem delal jsem popisky na desitky koncovych zesilovacu a ani u jednoho jsem nevidel XLR silovy vystupy. Proc by vubec ten vystup byl tripinovy? Mozna se to tak delalo driv, kdyz jeste nebyl Speakon a nekdo nechtel valit pres Jack, ale dneska a tuplem u seriove vyrabenych veci to myslim funguje tak, jak jsem nacrtl.
U domacich veci je to jina, tam si clovek muze dat co chce pochopitelne
Mimochodem delal jsem popisky na desitky koncovych zesilovacu a ani u jednoho jsem nevidel XLR silovy vystupy. Proc by vubec ten vystup byl tripinovy? Mozna se to tak delalo driv, kdyz jeste nebyl Speakon a nekdo nechtel valit pres Jack, ale dneska a tuplem u seriove vyrabenych veci to myslim funguje tak, jak jsem nacrtl.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Njn, byly to starší kousky, nějak jsem si to neuvědomil. Teď je v módě speakon. Ten TraceEliot má výstup na repro jack i Canon, neboj znám ten zesilovač dokonale je to stejné jako tohle: http://www.trace-elliot.co.uk/pop_produ ... Y&key=2182 - strana 15-16.
Zajimave, tak jsem zas o neco chytrejsi 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
No to se ani nedivím. K repráku vedou 2 dráty, z nichž jeden by měl být na kostře, tedy mínus pólu konektoru. Osobně odhaduji že invertovaný signál (-1) na XLRku odpoj a dej na mńus . Živý drát (střed Speakona) pak dej na +1 a mělo by to fachat.Maslak píše:mám kabel s koncovkou XLR a chci na to napojit speakon...potřebuju to ze zesáku do bedny...ustřihli jsme jedno XLR z mikrofonního kabelu a červený kablík z toho kablu dali do 1- a černý do 1+ na speakonu a nejede to...nemohl by nám někdo pomoct?
Ale bacha na sílu vodičů!!! XLR se totiž už opravdu na silové vedení zesíleného signálu nepoužívají - to výhradně Speakony. Z minulosti sice jsou zesilovače i bedny vybaveny JACK nebo XLR, ale pak je třeba tomu přizpůsobit i sílu žil vodičů!!! Při větších výkonech jso už proudy zde vedené rozhodně nezanedbatelné a když pominu extrm, kdy se kabel může přepálit, pak rozhodně na tenkých žilách dochází ke zbytečnému úbytku výkonu a to už není ideál pro tebe.... hulíš to jako blbec a ono to skoro nehraje!!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Všechny možné zapojení repro kabelů naleznete na http://www.sommercable.com/2__produkte/ ... _kabel.htm