Dobrý den.
Mám prosbu ohledně úpravy nahrávky.
Problém spočívá v tom že na nahrávce je anomalie v podobě "bzučení". Kazí to celou nahrávku a pozadí(rozhovor) není skoro slyšet.
Jelikož tuto nahrávku chci použít k veřejné prezentaci tak se vás ptám jestli by někdo nezvládl upravit nahrávku tak aby odstranil to "bzučení"
Existuji odsumovaci algoritmy, kterym das vzorek sumu (nejlepe nejaka pasaz, kde by normalne bylo ticho) a program odstrani sum v cele nahravce. Pochopitelne to muze dost degradovat kvalitu zvuku, ale pokud jde o rozhovor, tak by to nemelo mit zadny destruktivni vliv. Kazdopadne blize specifikuj, o co tam vlastne jde, a nejlepe posli tu nahravku, jak psal Jens.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu ‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau Somnus Aeternus
já mám asi podobnej problém
nahráno v audacity
mám kytaru v kombu, z komba ze sluchátkovýho (emulated line out mi to nebere) do počítačovýho line in, ať dělám co dělam, furt mi to bere jako overdrive, i když to mám na čistym a strašně hnusně do bzučí
Saghi píše:já mám asi podobnej problém
nahráno v audacity
mám kytaru v kombu, z komba ze sluchátkovýho (emulated line out mi to nebere) do počítačovýho line in, ať dělám co dělam, furt mi to bere jako overdrive, i když to mám na čistym a strašně hnusně do bzučí
omlouvám se že to je ve formátu pro Audacity, dělal jsem to na rychlovku
Tak to tě asi zklamem, ale AUP nám bez zdrojových souborů bude naprosto k ničemu...
To je jako kdyby po tobě kamarád chtěl vypálit hru a ty bys mu na rychlovku poslal mailem zástupce
Saghi píše:já mám asi podobnej problém
nahráno v audacity
omlouvám se že to je ve formátu pro Audacity, dělal jsem to na rychlovku
Tak to tě asi zklamem, ale AUP nám bez zdrojových souborů bude naprosto k ničemu...
To je jako kdyby po tobě kamarád chtěl vypálit hru a ty bys mu na rychlovku poslal mailem zástupce
dobře, omlouvám se, udělám to pořádně
Kytary :Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal Kombo :Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX Krabičky :VHRelief AHD666 Kabely :Monster Rock 1,8m , Warwick 6m Foukací Hramonika :Sonhadora Struny :Elixir Hybrid 9/10 Trsátko :George Dennis 0.88 Bicí : SD Amati 14"x5,5"
Wohma píše:Existuji odsumovaci algoritmy, kterym das vzorek sumu (nejlepe nejaka pasaz, kde by normalne bylo ticho) a program odstrani sum v cele nahravce.
Přesně tohle bylo v Adobe audition a fungovalo to výborně.
Ale já bych se zeptal. Existuje toto i v Cubase LE4? Právě provádím mixáž a tohle mi tu docela chybí. Je tu sice noise gate a i ten se dá použít, ale ten neodstraní šum když něco hraje. Což adobe umělo a přišlo mi to vy výsledku lepší.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
2aivn86: viz seznam plug-in jako součást instalace Cubase. Nebudu ho hledat, ale IMHO tam není; Steinberg dělal vlastní DX plug-in "DeNoiser" prodávaný samostatně a následně integrovaný do WaveLab 4. Samostatně uvolněný nikdy nebyl.
Zkus ještě pohledat třeba www.kvraudio.com, jestli není nějaké freeware alternativa ve formě plug-iny.
Případně budeš muset zkombinovat oba programy
P.
Skype: studio_kappka home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC