Hlava Marshall, Randall
Pravidla fóra
-
ahomonicky
Hlava Marshall, Randall
Pánové ( a dámy ) , po delší době Vás jako zkušené kytaristy žádám o radu. Hrajeme repertoár víceméně z celé škály. Mám rád klasický rock - ACDC, Zeplliny atd. Tedy můj zrak logicky vždy padal na aparáty Marshall. Nikdy jsem si hlavu však nekoupil zejména kvůli univerzálnosti, kterou nesplňovala. Měl jsem zájem v zásadě jen o JCM 800. Na 900 a 2000 je toliko názorů, že jsem se prostě bál do toho investovat. Teď jsem koukal na Randall MTS100 s těmi moduly. To by v zásadě byla věc, která by mou situaci řešila. Dal bych si tam 3 moduly, čistý, Plexi a nějaký dobrý lead a měl bych vystaráno. Ale...jasně, že jsou to náhražky. Ale jaké ? Hrál jste na to někdo ? Dá se na JCM 800 natočit pěkný plný čistý zvuk, no asi ne. Tedy ten Randall ? Nějaké zkušenosti ? Mám teď Randall kombo 50 W, ale tam mi vadí nepoměr hasitosti u clean a gain. Pokud to má znít rozumně, mám vytavený Master a clean a hodně stažený zkreslený kanál, což není to pravé. Každpádně bych se rád posunul zvukově zase o kousek dál. Tedy hlava, box. No a s tím se pojí můj druhý dotaz, zda mám někdo zkušenost s hlavou MTS100 a boxem od Randallu. Pokud máte návrh jiný, sem s ním, ale prosím o žádný flame, jak tady občas bývá zvykem. Dík moc
Fender Strat American Sunburst s humbuckrem, Boss Volume, Korg Pitchblack, Boss CH1, Boss GE7, Line 6 DL4, Randall RT 50 HE, Xotic overdrive
Re: Hlava Marshall, Randall
Ja bych na rokac vzal JCM800 a dokrmoval... Pripadne jeste mrkni na H&K Statesman, to ma pekny rockovy zvuk.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
ahomonicky
No jo, ale co budu dělat s tím čistým ? To víš, že by mě osmikilo lákaloWohma píše:Ja bych na rokac vzal JCM800 a dokrmoval... Pripadne jeste mrkni na H&K Statesman, to ma pekny rockovy zvuk.
Fender Strat American Sunburst s humbuckrem, Boss Volume, Korg Pitchblack, Boss CH1, Boss GE7, Line 6 DL4, Randall RT 50 HE, Xotic overdrive
Já bych zkusil Traynor, něco malinko sem slyšel a myslím si že na rokec to sou super ale opravdu super aparáty, nějak sem to víc nezkoumal, ale zvuk mě prostě dostal....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Pokud chces opravdu cistej cistej kanal, tak ti nezbyde nez koupit nejakou obludu s obrovskym vykonemahomonicky píše:No jo, ale co budu dělat s tím čistým ? To víš, že by mě osmikilo lákaloWohma píše:Ja bych na rokac vzal JCM800 a dokrmoval... Pripadne jeste mrkni na H&K Statesman, to ma pekny rockovy zvuk.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
ahomonicky
No to bohužel taky není řešení, neb na malém pódiu si nezahraju na zkreslenej. A nebo budu jak tetřev a všichnoi okolo taky.Wohma píše:Pokud chces opravdu cistej cistej kanal, tak ti nezbyde nez koupit nejakou obludu s obrovskym vykonemahomonicky píše:No jo, ale co budu dělat s tím čistým ? To víš, že by mě osmikilo lákaloWohma píše:Ja bych na rokac vzal JCM800 a dokrmoval... Pripadne jeste mrkni na H&K Statesman, to ma pekny rockovy zvuk.
Proto mě nadchla ta myšlenka těch modulů u toho Randalla. Jenže neznám nikoho, kdo ho má
Proc? Pokud ti jde o zkresleni z koncaku a zaroven chces hodne headroomu na cistej, tak si nepomuzes zadnyma modulama. Pokud ti jde o zkresleni pred koncakem, tak to muzes libovolne dokrmovat krabickama...
Ty moduly od Randallu muzou hrat dobre, ale aspon kdyz jsem se dival posledne, tak byly za nekrestansky penize...
Ty moduly od Randallu muzou hrat dobre, ale aspon kdyz jsem se dival posledne, tak byly za nekrestansky penize...
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
dlouhovlasac
Anebo je taky možnost sehnat dvoukanálovou JCM800. Je to verze 2205 (ano, mám jí, ale upravenou). Čistej je takovej maršálovskej plech, na fendery to asi fakt nemá, nicméně se straťákem je to dobře použitelný
. A zkreslenej je takovej normální provařenej marshall s docela dost gainu (já mám gain na půlce a bez dokrmovátka dávam na Kramerovi s humbem bez problému metal...
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Randála MTS jsem slyšel a brnkl si na to (hlavy RM20 a RM50) a moc se mi tento systém líbí a hraje to skvěle - není to rozhodně žádná náhražka. Tvá idea je mi celkem blízká, ale vyjde to krapet dráž. Možná by stačily i dva kanály a 50W, to už je na tobě a tvojí kešeni. Moduly se dají sehnat porůznu na Ebay a tak, jsou borci co je upravují a přestavují (http://cherry-band.rajce.idnes.cz/mts_madness/) atd...
Další možnost k dosažení mnoha rozličných zvuků by hohl být nějaký MIDI preamp (třeba JMP1 od Marshalla, ADA MP1..., nejspíš bazar, nové věci jsou celkem drahé), tam máš tyto možnosti taky (a ještě mnohem větší). Co se boxu týče, tak dle vlastní chuti každého pána... ale na laciné Randaly bych se vykašlal, ty dražší jsou srovnatelné s běžnou produkcí (Marshall, Engl....) Jelikož tady zřejmě moc uživatelů MTS systému nebude (a každý ti bude cpát to co se líbí jemu...) tak nezbývá než tě odkázat na http://www.instrumento.cz/diskuse.php?t ... 376&page=0 tam je diskuze na toto téma na trochu vyšším levelu
Další možnost k dosažení mnoha rozličných zvuků by hohl být nějaký MIDI preamp (třeba JMP1 od Marshalla, ADA MP1..., nejspíš bazar, nové věci jsou celkem drahé), tam máš tyto možnosti taky (a ještě mnohem větší). Co se boxu týče, tak dle vlastní chuti každého pána... ale na laciné Randaly bych se vykašlal, ty dražší jsou srovnatelné s běžnou produkcí (Marshall, Engl....) Jelikož tady zřejmě moc uživatelů MTS systému nebude (a každý ti bude cpát to co se líbí jemu...) tak nezbývá než tě odkázat na http://www.instrumento.cz/diskuse.php?t ... 376&page=0 tam je diskuze na toto téma na trochu vyšším levelu
ty randally nejsou zadny nahrazky ale fakt dobrej system
resit v soucasny dobe aparat asi do toho pujdu. delaj se i modifikace tech modulu na jeste lepsi zapojeni
co se tyce flexibilnosti tak je to o milion procent lepsi nez osmistovka, ktera hraje bozsky ale je to proste jeden zvuk - cistej udelas nejlip stazenim potaku na kytare. ty jejich lepsi boxy s V30 hrajou dobre. zkousel jsem asi tri (kirk hammet, nejakej s kombinaci G12T a V30 a jeden jen s V30) a ten s V30 hral nejlip. nejmin se mi libil hammet ve kterym myslim byly G12H100.
co se tyce flexibilnosti tak je to o milion procent lepsi nez osmistovka, ktera hraje bozsky ale je to proste jeden zvuk - cistej udelas nejlip stazenim potaku na kytare. ty jejich lepsi boxy s V30 hrajou dobre. zkousel jsem asi tri (kirk hammet, nejakej s kombinaci G12T a V30 a jeden jen s V30) a ten s V30 hral nejlip. nejmin se mi libil hammet ve kterym myslim byly G12H100.
K tomu osmikilu,když seš šikovnej tak na tom nakroutíš i ten čistej.Chce to kroutit třeba i s hlasitostí na kytaře.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Presne, stejne jako Slash, Zakk a mnoho dalsich. (pokud zrovna nemaji dva aparaty na cisty a zkresleny
)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
to prave jmenovani maji
cistej tam jde bezpochyby nakroutit jde volumem na kytatre, to bez pochyby. ale jde o ten charakter kterej nezmenis. za me do zabavky MTSko .
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Jasne, pokud chces reznicinu a najednou skocit na cisty fender zvuk, tak prosim
Pro me by to bylo ale asi takove nevyvazene treba.
o to nejde, jde spis o ty zvukovy charaktery. apropo v kapele se sirokym repertoarem takovy zvuky vyuzijesFade píše:Jasne, pokud chces reznicinu a najednou skocit na cisty fender zvuk, tak prosimPro me by to bylo ale asi takove nevyvazene treba.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, v zabavovce asi jo, to mas pravdu. Nadruhou stranu ja taky hraju v jedne zabavovce (takova metal, rock zabavovka - sepultura, metallica, megadeth, judas, satriani, vai) a i s timhle pokrytim si vystacim obcas kdyz je velke podium a neni po nozeKinx píše:o to nejde, jde spis o ty zvukovy charaktery. apropo v kapele se sirokym repertoarem takovy zvuky vyuzijesFade píše:Jasne, pokud chces reznicinu a najednou skocit na cisty fender zvuk, tak prosimPro me by to bylo ale asi takove nevyvazene treba.
to pak s timhle pristupem muzes rovnou vzit ledvinu a pichnout se do mixuFade píše:Nevic na zabave vetsina lidi s**e, pokud to stahnes mene a zvuk je nakraply. Lidi chteji paritKinx píše:o to nejde, jde spis o ty zvukovy charaktery. apropo v kapele se sirokym repertoarem takovy zvuky vyuzijesFade píše:Jasne, pokud chces reznicinu a najednou skocit na cisty fender zvuk, tak prosimPro me by to bylo ale asi takove nevyvazene treba.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Jasne ze neni
Ale zase s takovym pristupem by to bylo nekonecne hledani zvuku, stridani aparatu, boxu, a ja nevim ceho vseho
Jako doted to je u me 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Na MTS jsem hrál, a to jak 20W, tak 50W i 100W modely - liší se počtem modulů. A musím říct, že to je mazec, hraje to opravdu skvěle, nabízí to ohromnou univerzálnost a uživatelsky to je opravdu příjemný aparát - žádné velké koumání, žádné složitosti.
Zvukově to je nádhera, opravdu žádné náhražky, ale 100% lampový aparát se vším všudy, z kterého si můžete udělat stroj přesně podle vašich představ. Bližší zvukové kvality nemá smysl rozebírat, protože záleží na jednotlivých modulech. Pokud ale chcete aparát, kde budete mít Fender čistý, Marshall zkreslený Bogner solový zvuk, toto je opravdu ono.
Za mě určitě palec nahoru.
Zvukově to je nádhera, opravdu žádné náhražky, ale 100% lampový aparát se vším všudy, z kterého si můžete udělat stroj přesně podle vašich představ. Bližší zvukové kvality nemá smysl rozebírat, protože záleží na jednotlivých modulech. Pokud ale chcete aparát, kde budete mít Fender čistý, Marshall zkreslený Bogner solový zvuk, toto je opravdu ono.
Za mě určitě palec nahoru.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Marcel6661
- Nový uživatel
Marshall ma100h vs randall rt 50h
Zdravim potreboval by aom poradit mam na vyber tieto dva aparaty ktory podla vas je viac schopny...popripade co stoji cca vymena lamp v zosilovaci...dakujem za vas nazor