Ibanez S470 nebo LTD-ESP F250 ?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Olpraim

Ibanez S470 nebo LTD-ESP F250 ?

Příspěvek od Olpraim »

Rozhoduju se mezi těmahle dvouma:
Ibanez-S470:
http://www.musiccenter.cz/Ibanez-S470B- ... e/:3:16536
LTD-ESP-F250:
http://www.musiccenter.cz/LTD-ESP-F250- ... e/:3:24614

Hraju takovej tvrdší rock, osobně se mi víc líbí ESP, ale co jsem zatím četl tak je ta Ibanezka lepší. Co si myslíte vy?
woro90

Re: Ibanez S470 nebo LTD-ESP F250 ?

Příspěvek od woro90 »

Minimálně tremolo má podstatně lepší, klasický FR je už dávno překonaný a ZR je jedno z těch tremol, která fungují v zásadě na principu FR, ale jsou výrazně vylepšená. Navíc ta ibanezka je HSH, LTD jen HH, pro mě by například ta ibanezka byla jasná volba, protože se bez singlu neobejdu, ale také právě díky tomu tremolu či oblíbenému krku Wizard II, případně použití mahagonového těla. LTD má tělo z agathisu, méně snímačů (vtip), horší tremolo, ale možná tě přesvědčí průchozí krk, který například já nevyhledávám.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Olpraim

Příspěvek od Olpraim »

A co si myslíš o těch snímačích? Zase Ibanezka má takovej obyčejnej design, to ESP vypadá fakt dobře....
woro90

Příspěvek od woro90 »

Olpraim píše:A co si myslíš o těch snímačích? Zase Ibanezka má takovej obyčejnej design, to ESP vypadá fakt dobře....
Na design se vys**, na focení si kup Dimavery, jenom tomu předělej logo na hlavě - pokud chceš kytaru na hraní, prostě si na to jdi zahrát a uvidíš která ti sedne víc. Ty co má LTD neznám, ale ty Infinity nejsou na stock snímače vůbec špatné. Ale vyhovovat ti může úplně něco jiného, takže mazej do obchodu! :wink:
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Za me jasne Ibanez. Mam lepsi model a je to naprosta bomba. Jak uz jsem tady tisickrat psal, tak ZR tremolo je snad nejlepsi, co trh nabizi. Vse pracuje jak ma, nerozladuje se ani pri extremnich hovadinach s pakou. Navic kdyz ti praskne struna, tak muzes jeste dohrat song, protoze system toho tremola ti drzi struny ve stejnem napeti a nic se nerozladi.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
boga
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od boga »

to ZR tremolo mě docela zaujalo, jestli jsem to dobre podle popisu pochopil, tak ten systém dokáže udržet ladění třeba při prasknutí struny jenom když je v režimu jednozvratný tremolo
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Ten LTD musí být nepohodlný... (A také mi příjdou ceny ESP a LTD trochu nadsazené)

Díval jses na Harmony central? Projdi si tam hodnocení... Taky může trochu pomoci s výběrem...
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

boga píše:to ZR tremolo mě docela zaujalo, jestli jsem to dobre podle popisu pochopil, tak ten systém dokáže udržet ladění třeba při prasknutí struny jenom když je v režimu jednozvratný tremolo
Ne, jde to pri dvojzvratnem tremolu.
Je tam bud:
1) klasika dvojzvratne tremolo
2) dvojzvratne tremolo, ktere je podporovano stop barem, ktery vzdy vrati kobylu do stejne polohy i kyz ti praskne struna.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Jo, to je pravda, ta ibanezka je daleko pohodlnější, zvlášť oproti sérii F, kamarád má nějaké Fko a nic moc, když jsem si na to zkusil zahrát... Nic strašného, přece jen je to celkem normální tvar, ale Ibanez řady S jsou asi nejpohodlnější kytary které se vyrábí.
del

Příspěvek od del »

Fade píše:Vse pracuje jak ma, nerozladuje se ani pri extremnich hovadinach s pakou.
To Original FR od Schallera taky. Jinak ta F série vypadá fakt nepohodlně. Šel bych spíš do Mka..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Za mě taky Ibanez, je to hodně kvalitní kytara se slušným hardware, dost dobrým tremolem a velmi slušným zpracováním. Svýho času jsem si ji málem koupil.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

del píše:
Fade píše:Vse pracuje jak ma, nerozladuje se ani pri extremnich hovadinach s pakou.
To Original FR od Schallera taky. Jinak ta F série vypadá fakt nepohodlně. Šel bych spíš do Mka..
hehe, jenze ZR ma prednosti o hodne vice, nez klasicke FR :) V porovnani pohodlnosti serizovani, drzeni ladeni (i pri praskle strune) nema klasicke FR sanci a je davno za zenitem.
del

Příspěvek od del »

Mno, když myslíš..
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Tak uvazuju logicky a navic jsem uz mel kytary s FR a ted mam ZR, takze i z vlastno zkusenosti.
freelancer02

Příspěvek od freelancer02 »

Ibanez S470 mám, koupil jsem jí a jsem spokojenej. ZR je fatk v pohodě, neměl jsem teda kytaru s FR, takže nemůžu podat přímý srovnání, ale tohle mi fatk vyhovuje. Jak pohodlím, tvarem, zvukem, prostě mi ta kytara sedla. Mám jí už přes rok a hraju na ní takřka denně. Mám v plánu vyměnit snímače, ale ty INF taky nejsou špatný, jen chci zvuk posunout trošku jinam (ale to je věc osobního fellingu, dokud jsem neměl lampu tak tahle potřeba nebyla). Jinak se mi líbí mahagonový tělo, i přes to že je tenký tak pěknej zvuk, u hmatníku snímač pěkne hutnej, singl zase pěkně zvoní :wink: . A co mě se líbí nejvíc je hmatník, pro mě jeden z nejpohodlnějších (ale to si musí každej zkusit). Takže do ní hrábni a uvidíš, buď Ti padne nebo ne :?: :wink:
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Freelancer: když už ses s tou recenzí psal, tak proč sem nepřihodit link, že? :wink:

vase-recenze-f55/ibanez-s470-el-kytara- ... ml#p263693
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Olpraim

Příspěvek od Olpraim »

Díky moc všem za názory, ale stejně asi budu muset zkoušet v shopu co mi padne líp :?
freelancer02

Příspěvek od freelancer02 »

freelancer02 píše:....... Takže do ní hrábni a uvidíš, buď Ti padne nebo ne :?: :wink:
Přesně, prostě ozkoušet :wink: každýmu se líbí něco. Pak dej vědět :wink:
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
woro90

Příspěvek od woro90 »

freelancer02 píše:
freelancer02 píše:....... Takže do ní hrábni a uvidíš, buď Ti padne nebo ne :?: :wink:
Přesně, prostě ozkoušet :wink: každýmu se líbí něco. Pak dej vědět :wink:
Ty jsi pil že tu přitakáváš sám sobě :lol:
Tom350

Příspěvek od Tom350 »

freelancer02: schyzofrenie by se měla léčit ;)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“