SABIAN B8

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
milan.johny

SABIAN B8

Příspěvek od milan.johny »

Zdravím.
Potřeboval bych poradit.Chtěl bych se zeptat na sadu činelů Sabian B8.Máte s nimi nějaké zkušenosti?hlavně,jaký mají zvuk,jestli praskají atd.Díky
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: SABIAN B8

Příspěvek od Monikad »

nepraskají..... teda nedá se to říct obecně. Dokonce mají fajn rockový sound. je ale potřeba volit správné tlouš´tky. I u téhle řady totiž Sabian nabízí několik provední jednotlivých kusů.
Obecně tahle řada ale vyžaduje trohu razantnější hraní, aby to dobře vyznívalo.

Osobní zkušenost je, že třeba 14" hajtka je velmi povedená, dokonce lepší než třeba z vyšší řady B8 PRO.
Větší crashe a crash/ride (18") jsou také dost povedené!!

Naopak 16" crash nebo jakýkoliv ride mě nenadchly... a chiny, to už je utrpení u B8 a B8 PRO obecně.

Jinak se to dá kopit v před připravených akčních sadách, tedy cena je příznivá, ale bycha na tloušťky!!! Ono do těch sad pochopitelně kvůl penězům dávají ty tenčí modely, tedy náchylnější na rozbití...
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johnnnnnnnnnny »

Já mám 14" Thin crash B8Pro. Hraje spíše ve vyšších frekvencích, což se mi úplně nelíbí, ale někdo ten zvuk hledá. Pokud ale u něj pak dodatečně na PC přidám nižší výšky, tak z toho dostanu krásnej plnej metalovej zvuk.
ať to šlape!
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Johnnnnnnnnnny píše:Já mám 14" Thin crash B8Pro. Hraje spíše ve vyšších frekvencích, což se mi úplně nelíbí, ale někdo ten zvuk hledá. Pokud ale u něj pak dodatečně na PC přidám nižší výšky, tak z toho dostanu krásnej plnej metalovej zvuk.
jenže drtivá většina muzikantů potřebuje činek který zní přesně v ten okmžik, nějaké dodatečné úpravy na PC jsou spíš blbnutí nadoma :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

milan.johny píše:Zdravím.
Potřeboval bych poradit.Chtěl bych se zeptat na sadu činelů Sabian B8.Máte s nimi nějaké zkušenosti?hlavně,jaký mají zvuk,jestli praskají atd.Díky
Na http://www.bandzone.cz/redguitarsrockstarladies najdeš nějaké songy, které jsem na směsici B8 a B8 PRO SABIAN nahrávala já. (jen 18" china je Stagg DH .... a beze srandy to byl hodně zvukově povedený kousek) První tři písně jsou studiovky, čtvrtá je live.... zvuk tedy posuď sám 8) :P
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johnnnnnnnnnny »

Jojo. Chtěl jsem tím sdělit, že du studia dejme tomu, ale na koncerty ani na kvalitní zkoušky nic moc.
ať to šlape!
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Johnnnnnnnnnny píše:Jojo. Chtěl jsem tím sdělit, že du studia dejme tomu, ale na koncerty ani na kvalitní zkoušky nic moc.
Snad přesně naopak, ne???? :shock: :D

Na zkoušce se zkousne lecos, tedy i nástroj ne zrovna ušlechtilého zvuku. Na live kšeftu už to slyší kopec lidí, no ti jsou vtaženi do atmosféry toho okamžiku, takže celkem vnímají obraz a zvuk všemi pory jako celek, tedy nejsou schopni rozlišit takovéhle detaily v tom rambajzu kolem.... ale studio - to je jiná!! To co napálíš na placku už nikdo nijak neupraví, slyší to každý v klidu, opakovaně a každá i zvuková nepřesnost je záhy odhalena!! :oops:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“