Který z těchto dvou mixů?

Pro živé ozvučení, studiové, monitorovací, ...
Odpovědět
Gobak

Který z těchto dvou mixů?

Příspěvek od Gobak »

Ahoj. Kupujeme mixpult k nazvučení zkušebny a menších místností (hospoda a tak): Bednu mám RFC 310A, pro začátek jednu, protože by měla do zkušebny booooohatě stačit. Potřebujeme to na 2x zpěvy a eventuálně, na jamování s pár kamarády, na akustickou kytaru a klávesy (jinak hrajeme hardrock). Který z těchto dvou byste mi doporučili?

Soundking AS802A nebo Yamaha MG102C. Popřípadě ještě neco jiného? Jsem kytarista, tomuhle absolutně nerozumím, bohužel.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Jens Ludwig
Odborník

Re: Který z těchto dvou mixů?

Příspěvek od Jens Ludwig »

yamahu - pokud bys koupil ještě o trochu větší, bylo by to fajn - 4 mono vstupy a 2 stereo ti za chvíli přestanou stačit...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Taky jsem si myslel, že spíš Yamahu.

Akorát: ať počítám jak počítám, se vstupama si vystačíme.
Kytara a basa nam lezou z komb (nenapadá mě, kde bychom v dohledném horizontu hráli, aby nestačil zvuk ze samotných aparátů), zpěvy budu potřebovat maximálně 4 při jamu + bubeník má ještě elektronické bicí na opravdu komorní hraní, to by byl pátý, a akustická kytara je šestý, v nejhorším dostane mé druhé kombo, pokud budou i klávesy.

Jen taková věc: dá se do tohohle eventuálně nějak zapojit odposlech způsobem harakiri? Např. naše staré PA (hahaha! Superapec!)
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

dá - uplně v pohodě... vytahneš tam signál z AUX
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Jestli opravdu stačej 3x mic/line a 2x stereo, pak bych doporučil Mackie 802 VLZ3, kde ty korekce aspoň fungujou.
Navíc je možné přepnout line na vysokou impedanci pro nástroje.

Výbava téměř dospělého pultu v místech se špatnou akustikou (a těch bývá nejvíc) není zas tak mrtvá investice.

Rozhodně se podívejte i na Mackie DFX6, kde je i výstupní EQ a vestavěná efektovka.

Pak ještě Tapco, ale asi už na krámech nebudou.

V tom Yamaha je lákavý ten kompresor, příjde mi, že funguje stejně jako ve V01, ale ty korekce a preampy jsou docela hrozný...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Gobak

Příspěvek od Gobak »

No ten kompresor se mi líbil. Ovšem samozřejmě preferuju funkční korekce a preampy. Vezmu to Mackie, díky všem za rady!
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“