kytary Walden

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Hurvajz

kytary Walden

Příspěvek od Hurvajz »

Ahoj,
máte někdo zkušenosti (jakékoliv) s kytarama Walden? Je to americká firma (prý poměrně nová), ale kytary dělá samo v Čajně:) Mám kámoše v hudebninách a dnes mi je právě ukazoval. A mají opravdu dost dobrý zvuk (ve své cenové kategorii samozřejmě). A hlavně jsou to celomasivy, což za cenu kolem 7000 je dost neobvyklé. Měl jsem v ruce dva smrkové, hrály krásně, ladily výborně, všechno ok, ale pak jsem vzal do ruky cedr, a to byla zase úplně jiná liga. Za cenu 9500, nádherný zvuk, a výborně se na ni hrálo, struny byly krásně "měkké", a hlavně já často hraju prstama a bez nehtů a i tak měly všechny struny výborně pevný, sytý a plný zvuk. Takže jdu asi rozbít prasátko. Doteď jsem byl přesvědčen o tom, že vezmu LAGa, všichni na ně pějí chválu, ale kámoš právě říkal, že teď mu poslali jednu zásilku a všechno jim vrátil, že to prostě nebylo ono. Takže kdybyste měl někdo jakoukoli (klidně i negativní) zkušenost s těma Waldenama, napište. Nebo prostě jen váš názor na tyhle kytary. Díky
Vašek
Hurvajz

Re: kytary Walden

Příspěvek od Hurvajz »

Jo a taky by mě zajímalo co je pravdy na následujícím...Asi je fakt, že smrk se časem "zahrává" a že ideálně hraje třeba po roce až dvou intenzivního hraní a v tomto stavu pak drží "do skonání". Kamarád mi ale taky říkal, že cedr naopak hraje sice "hned z první", prostě člověk ho vezme a jede, ale že prý už nijak "nezraje" a navíc po letech přesně naopak od smrku ztrácí jakoby tah na branku a zvuk může jít z toho vyjímečného na začátku dosti do průměru. Má otázka zní, je to až tak vážné? Opravdu třeba po pěti, osmi letech může cedrovka ztratit svůj krásný zvuk, který měla na začátku jako nová?
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Hurvajz

Příspěvek od Hurvajz »

Tohle fórum (i jiné podobné) jsem samozřejmě četl, ale nikde se tam vysloveně nepíše, co ten cedr dělá po x letech, jestli zvuk opravdu nějak výrazněji ztrácí na své původní kvalitě nebo to není nic markantního...
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

On se cedr pokud vim driv zdaleka tolik nepouzival, nevim, kolik lidi bude mit dlouholete zkusenosti.
prenoska

Příspěvek od prenoska »

nevíte o nějaké www stránce, na které by bylo video nebo audio s kytarou walden O550CE?
Naposledy upravil(a) prenoska dne 11.05.2012 19:34, celkem upraveno 1 x.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

On se cedr pokud vim driv zdaleka tolik nepouzival, nevim, kolik lidi bude mit dlouholete zkusenosti.
Na španělkách se používá skoro stejně tak dlouho jako smrk.
Jenom se moc nevozily do střední evropy, zdejší klíma cetru tak úplně nesvědčí.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“