MIX MG124CX YAMAHA nemohu rozchodit efekty
Pravidla fóra
MIX MG124CX YAMAHA nemohu rozchodit efekty
Zdravím všechny příznivce dobré muziky, do firmy jsem nakoupil mix MG124CX od Yamahy a jelikož jsem úplný nováček, neumím rozchodit těch nabízených 16 efektů. Potřebuji pustit s PC karaoke a do toho např. echo, ale marně. Můžete mě prosím někdo poradit jak na to ? Budu moc vděčný za rady. Fajn den přeji. Olda
- Jens Ludwig
- Odborník
Re: MIX MG124CX YAMAHA nemohu rozchodit efekty
no, to je poměrně jednoduchý... pokud teda znáš alespoň některý základní označení....
na šavli, kterou chceš efektovat, si vytoč kolečko EFF (takový bílí) na úroveň mezi půlkou a maximem
na šavli efektu si vyjeď fader (posuvník) k nule(0 dB - zhruba ve 3/4 dráhy odspodu) a zajisti, aby na faderem žlutě svítilo ON - tak že jej případně zmáčkneš... teď už by ti to mělo fungovat ke tvé spokojenosti
úroveň efektu si můžeš regulovat buďto faderem u efektu nebo tím bílím kolečkem...
na šavli, kterou chceš efektovat, si vytoč kolečko EFF (takový bílí) na úroveň mezi půlkou a maximem
na šavli efektu si vyjeď fader (posuvník) k nule(0 dB - zhruba ve 3/4 dráhy odspodu) a zajisti, aby na faderem žlutě svítilo ON - tak že jej případně zmáčkneš... teď už by ti to mělo fungovat ke tvé spokojenosti
úroveň efektu si můžeš regulovat buďto faderem u efektu nebo tím bílím kolečkem...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Zdravím, moc děkuji za informaci. Dostal jsem se ke Tvé informaci až nyní a určitě to vyzkouším. Jen jsem narazil ještě na jeden problém ( pro mě ). Mám pod mixákem také duo CD přehrávač Stanton C.502 s tím, že jsem jej kupoval na to, abych mohl na jednom hrát a na druhém si připravit další skladbu a pak ji plynule po skončení té první spustit. Resp. mělo by to dělat samo, aspoň to píší v návodu.
Jenomže problém mě dělá připojení, na zadní straně toho přehrávače je na každý přehrávač audio výstup ( L+P / bílý a červený sinch ) a na mixáku jsou také sinche a to hned 8. V párech vedle sebe jsou nejdříve LINE (-10dBu ) 9/10 a hned vedle LINE (-10dBu ) 11/12. Když jsem to zapojil do těchto, tak to muzika nešla skoro vůbec slyšet ikdyž jsem měl šavle, které pod tím jsou na doraz vytažené nahoře. Samozřejmě pod oběma páry jsou k tomu ještě ty silné džeky ( promiň nevím jak se to píše ) s označením L a R.
Pak tam jsou o pár centimetrů vedle další dva páry sinchů, které mají nad sebou nejdříve 2TR IN (-10 dBu ) a hned vedle REC OUT (-10 dBu ). Když to zapojím do těchto, hraje nádherně jen ten přehrávač, který je zapojen na 2TR IN, ale ten druhý je zapojen na REC OUT a hraje hrozně potichu. Pod těmito páry jsou jen dva džeky ( pod sebou ) s označením L/MONO a R Return (+4 dBu ).
Takže to by bylo se zapojením přes sinche, pak jsem zkoušel ještě jednu věc a to, že na zadní straně přehrávače jsou dvě zdířky na klasického džeka ( myslím 3 mm ) pod názvem FADER START. Tak jsem koupil dva kabely ( MONO ) kolík / kolík a k tomu redukce ze silného džeka na právě zmiňovaný a zapojil je jak do džeků L / MONO tak i do R. Všechno pod LINE 9 /10 tak i pod LINE 11 /12 a to jen hučelo a nevyloudilo jediný líbezný zvuk natož muziku.
Promiň, že jsem se takto rozepsal, ale moc mě to trápí, že si nevím rady a leží mě to v obýváku a nejsem schopen to dále používat, dokud to nerozchodím. Prosím tedy ještě o pomoc, bez vás odborníků bychom na těchto fórech byli v prčicích.
Moc děkuji za rady
Fajn den přeji
Olda
Jenomže problém mě dělá připojení, na zadní straně toho přehrávače je na každý přehrávač audio výstup ( L+P / bílý a červený sinch ) a na mixáku jsou také sinche a to hned 8. V párech vedle sebe jsou nejdříve LINE (-10dBu ) 9/10 a hned vedle LINE (-10dBu ) 11/12. Když jsem to zapojil do těchto, tak to muzika nešla skoro vůbec slyšet ikdyž jsem měl šavle, které pod tím jsou na doraz vytažené nahoře. Samozřejmě pod oběma páry jsou k tomu ještě ty silné džeky ( promiň nevím jak se to píše ) s označením L a R.
Pak tam jsou o pár centimetrů vedle další dva páry sinchů, které mají nad sebou nejdříve 2TR IN (-10 dBu ) a hned vedle REC OUT (-10 dBu ). Když to zapojím do těchto, hraje nádherně jen ten přehrávač, který je zapojen na 2TR IN, ale ten druhý je zapojen na REC OUT a hraje hrozně potichu. Pod těmito páry jsou jen dva džeky ( pod sebou ) s označením L/MONO a R Return (+4 dBu ).
Takže to by bylo se zapojením přes sinche, pak jsem zkoušel ještě jednu věc a to, že na zadní straně přehrávače jsou dvě zdířky na klasického džeka ( myslím 3 mm ) pod názvem FADER START. Tak jsem koupil dva kabely ( MONO ) kolík / kolík a k tomu redukce ze silného džeka na právě zmiňovaný a zapojil je jak do džeků L / MONO tak i do R. Všechno pod LINE 9 /10 tak i pod LINE 11 /12 a to jen hučelo a nevyloudilo jediný líbezný zvuk natož muziku.
Promiň, že jsem se takto rozepsal, ale moc mě to trápí, že si nevím rady a leží mě to v obýváku a nejsem schopen to dále používat, dokud to nerozchodím. Prosím tedy ještě o pomoc, bez vás odborníků bychom na těchto fórech byli v prčicích.
Moc děkuji za rady
Fajn den přeji
Olda
- Jens Ludwig
- Odborník
na FADER START se uplně vykašli... to je na uplně něco jinýho - o tom až někdy jindy....
robě musí fungovat zapojení do těch CINCHů u 9/10 a 11/12... takže ti poradím zajdi si koupit pořádný kabely (PROEL, Belkin) a ne takový ty vlásky, co se s tim dodávaj běžně.... ještě možná spíš kabely který maj na jedný straně 2xCINCH (do CD) a 2x6,3 TS Jack....
ještě než ale půjdeš koupot dráty, zkus znovu zapojit ty CD přehrávače a zkontroluj si vstup tím, že na té šavlí zmáčkneš PFL (měj jinak vymačknutý) - tím si zjistíš sílu vstupu na aktuální šavli... anezapomeň mít na těch šavlích zamačklý ST - aby se ti signál posílal do STEREO sbětnice - čili vlastně na výstup ven
robě musí fungovat zapojení do těch CINCHů u 9/10 a 11/12... takže ti poradím zajdi si koupit pořádný kabely (PROEL, Belkin) a ne takový ty vlásky, co se s tim dodávaj běžně.... ještě možná spíš kabely který maj na jedný straně 2xCINCH (do CD) a 2x6,3 TS Jack....
ještě než ale půjdeš koupot dráty, zkus znovu zapojit ty CD přehrávače a zkontroluj si vstup tím, že na té šavlí zmáčkneš PFL (měj jinak vymačknutý) - tím si zjistíš sílu vstupu na aktuální šavli... anezapomeň mít na těch šavlích zamačklý ST - aby se ti signál posílal do STEREO sbětnice - čili vlastně na výstup ven
Ahoj, moc děkuji za rychlou reakci. Zkusil jsem jak píšeš a po zapnutí PFL na příslušných šavlích mě na POWER běhá až do červeného zabarvení, je to v pohodě ?
Ještě jsem se chtěl zeptat, když zapnu repro ( mám aktivní ) a nic nehraje, hrozně šumí. Kabely mám 6m dlouhé snad kvalitní. Nevíš prosím čím to může být ? Moc děkuji. Olda
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Milý Oldo, příteli můj, nemyslíš že by bylo vhodnější nastudovat nejdříve nějakou odbornou literaturu nebo si pročíst nějaké info někde na webu atd., pročíst manuály k tvým všem přístrojům, porozhlédnout se okolo sebe a poptat se případných lidiček co se tímto zabývají - protože osobní kontakt je nenahraditelný, než tady potit příspěvky ve stylu: "spatřil jsem někde nějakou díru, tak jsem tam něco vrazil a ono to jen hučelo a nevyloudilo jediný líbezný zvuk natož muziku..." To se potom totiž velmi těžko něco radí, když nemáš ani základní povědomí o audiotechnice atd. A kde si myslíš že ti co ví se to co ví dozvěděli?
No a ještě si tradičně neodpustím: to si fakt neumíš zjistit ani jak se píše slovo Jack? To mi fakt hlava nebere
No a ještě si tradičně neodpustím: to si fakt neumíš zjistit ani jak se píše slovo Jack? To mi fakt hlava nebere
- Jens Ludwig
- Odborník
tak když ti PFl indikuje přítomnost signálu, tak prostě nečteš, nekoukáš.... musíš mít zaplý ještě ON - aby ti signál hrál a pak ještě zamáčklý ST, aby mix věděl, kam ten signál má poslat....
Zdravím tě raine, děkuji za odpověď. No tedy, to jsi mě ale dal, naposledy mě takto sepsul učitel na základce. Ale samozřejmě beru to a máš pravdu, jsem úplný začátečník a nejhorší na tom všem je, že návody samozřejmě mám, ale v tomto žargónu se také moc nevyznám. Pokud však existuje nějaká dobrá literatura, budu vděčný za info.
Jinak s tím jackem - bez komentáře (o: Moc rád bych samozřejmě nekoho oslovil osobně, ale tím, že se v tomto oboru nepohybuji, nevím koho oslovit. Jinak díky za upřímnost.
Fajn víkend přeji a i Tobě děkuji Jensi, jdu hledat nějaké psaní o tomto oboru, docela mě to začalo zajímat, tak doufám, že časem budu mít aspoň z poloviny povědomost jako vy.
Olda
Jinak s tím jackem - bez komentáře (o: Moc rád bych samozřejmě nekoho oslovil osobně, ale tím, že se v tomto oboru nepohybuji, nevím koho oslovit. Jinak díky za upřímnost.
Fajn víkend přeji a i Tobě děkuji Jensi, jdu hledat nějaké psaní o tomto oboru, docela mě to začalo zajímat, tak doufám, že časem budu mít aspoň z poloviny povědomost jako vy.
Olda
Ahoj Oldo,
tak nám prozraď od kuď jsi - třeba jsme někdo poblíž a třeba já bych někoho na některý akce vzít mohl
tak nám prozraď od kuď jsi - třeba jsme někdo poblíž a třeba já bych někoho na některý akce vzít mohl
Naposledy upravil(a) pavel2 dne 4.12.2009 18:38, celkem upraveno 1 x.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Ahoj Pavle, jsem z Pardubic, pokud tedy někoho znáte, rád jej pozvu na dobrý oběd a třeba i pivko, když mě poradí.
Moc díky za reakci.
Olda
Moc díky za reakci.
Olda
Pavle samozřejmě bych byl schopen i někam přijet na akci, kterou budeš mít. Pokud to tedy nebude třeba v Ostravě (o: Jinak děkuji za nabídku, moc rád ji přijmu.
Olda
Olda
Zdravím Tě Pavle, prosím Tě mohl by jsi mě tedy někoho poradit nebo napiš, kdy hraješ a kde a pokud to bude pro mne možné, přijel bych. Moc díky za odpověď. Olda
Tak jedna akce by byla - neděle 13.12. , ale je to ráno - opravdu nekecám, zvukovka začíná asi v 8:30...
Na masaryčku to máš z pardubic tak hodinu (?)
Z masaryčky do kralup asi 20 minut
Návrat asi ve 14 hodin
Na masaryčku to máš z pardubic tak hodinu (?)
Z masaryčky do kralup asi 20 minut
Návrat asi ve 14 hodin
Ahoj Pavle, díky za informaci. Jen je problém, že jsem v neděli u rodičů na druhé straně republiky a vracím se cca kolem 15,00 hodiny, takže bohužel, což mě mrzí. A jiná akce, abych si to mohl trochu lépe naplánovat ?
Moc díky a fajn den přeji.
Olda
Moc díky a fajn den přeji.
Olda
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
OLDINe, už si to vše rozchodil a pozapojoval??? kdyby ne, tak se ozvi. V Pardubicích jsem každou chvilku, s kapelou tam často hráváme, máme tam i zkušebnu.... nejsem sice zběhlá v oboru tak jako pánové rádci, no pár let jsem spoluvlastnila firmu na světla a zvuk, takže něco snad vím. Minimálně to, co tu píšeš mi nepřijde jako problém, jen se blbě popisuje co a jak......
A kdyby bylo nejhůř, mám pár přátel-zvukařů přímo z Pardbek, tak poradí oni.
A kdyby bylo nejhůř, mám pár přátel-zvukařů přímo z Pardbek, tak poradí oni.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Zatím nic "vhodného" nemám...