MIX MG124CX YAMAHA nemohu rozchodit efekty

Pro živé ozvučení, studiové, monitorovací, ...
Odpovědět
oldin

MIX MG124CX YAMAHA nemohu rozchodit efekty

Příspěvek od oldin »

Zdravím všechny příznivce dobré muziky, do firmy jsem nakoupil mix MG124CX od Yamahy a jelikož jsem úplný nováček, neumím rozchodit těch nabízených 16 efektů. Potřebuji pustit s PC karaoke a do toho např. echo, ale marně. Můžete mě prosím někdo poradit jak na to ? Budu moc vděčný za rady. Fajn den přeji. Olda
Jens Ludwig
Odborník

Re: MIX MG124CX YAMAHA nemohu rozchodit efekty

Příspěvek od Jens Ludwig »

no, to je poměrně jednoduchý... pokud teda znáš alespoň některý základní označení....

na šavli, kterou chceš efektovat, si vytoč kolečko EFF (takový bílí) na úroveň mezi půlkou a maximem

na šavli efektu si vyjeď fader (posuvník) k nule(0 dB - zhruba ve 3/4 dráhy odspodu) a zajisti, aby na faderem žlutě svítilo ON - tak že jej případně zmáčkneš... teď už by ti to mělo fungovat ke tvé spokojenosti

úroveň efektu si můžeš regulovat buďto faderem u efektu nebo tím bílím kolečkem...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
oldin

Příspěvek od oldin »

Zdravím, moc děkuji za informaci. Dostal jsem se ke Tvé informaci až nyní a určitě to vyzkouším. Jen jsem narazil ještě na jeden problém ( pro mě ). Mám pod mixákem také duo CD přehrávač Stanton C.502 s tím, že jsem jej kupoval na to, abych mohl na jednom hrát a na druhém si připravit další skladbu a pak ji plynule po skončení té první spustit. Resp. mělo by to dělat samo, aspoň to píší v návodu.

Jenomže problém mě dělá připojení, na zadní straně toho přehrávače je na každý přehrávač audio výstup ( L+P / bílý a červený sinch ) a na mixáku jsou také sinche a to hned 8. V párech vedle sebe jsou nejdříve LINE (-10dBu ) 9/10 a hned vedle LINE (-10dBu ) 11/12. Když jsem to zapojil do těchto, tak to muzika nešla skoro vůbec slyšet ikdyž jsem měl šavle, které pod tím jsou na doraz vytažené nahoře. Samozřejmě pod oběma páry jsou k tomu ještě ty silné džeky ( promiň nevím jak se to píše ) s označením L a R.

Pak tam jsou o pár centimetrů vedle další dva páry sinchů, které mají nad sebou nejdříve 2TR IN (-10 dBu ) a hned vedle REC OUT (-10 dBu ). Když to zapojím do těchto, hraje nádherně jen ten přehrávač, který je zapojen na 2TR IN, ale ten druhý je zapojen na REC OUT a hraje hrozně potichu. Pod těmito páry jsou jen dva džeky ( pod sebou ) s označením L/MONO a R Return (+4 dBu ).

Takže to by bylo se zapojením přes sinche, pak jsem zkoušel ještě jednu věc a to, že na zadní straně přehrávače jsou dvě zdířky na klasického džeka ( myslím 3 mm ) pod názvem FADER START. Tak jsem koupil dva kabely ( MONO ) kolík / kolík a k tomu redukce ze silného džeka na právě zmiňovaný a zapojil je jak do džeků L / MONO tak i do R. Všechno pod LINE 9 /10 tak i pod LINE 11 /12 a to jen hučelo a nevyloudilo jediný líbezný zvuk natož muziku.

Promiň, že jsem se takto rozepsal, ale moc mě to trápí, že si nevím rady a leží mě to v obýváku a nejsem schopen to dále používat, dokud to nerozchodím. Prosím tedy ještě o pomoc, bez vás odborníků bychom na těchto fórech byli v prčicích.

Moc děkuji za rady
Fajn den přeji
Olda
Jens Ludwig
Odborník

na FADER START se uplně vykašli... to je na uplně něco jinýho - o tom až někdy jindy....

robě musí fungovat zapojení do těch CINCHů u 9/10 a 11/12... takže ti poradím zajdi si koupit pořádný kabely (PROEL, Belkin) a ne takový ty vlásky, co se s tim dodávaj běžně.... ještě možná spíš kabely který maj na jedný straně 2xCINCH (do CD) a 2x6,3 TS Jack....

ještě než ale půjdeš koupot dráty, zkus znovu zapojit ty CD přehrávače a zkontroluj si vstup tím, že na té šavlí zmáčkneš PFL (měj jinak vymačknutý) - tím si zjistíš sílu vstupu na aktuální šavli... anezapomeň mít na těch šavlích zamačklý ST - aby se ti signál posílal do STEREO sbětnice - čili vlastně na výstup ven

oldin

Příspěvek od oldin »

Ahoj, moc děkuji za rychlou reakci. Zkusil jsem jak píšeš a po zapnutí PFL na příslušných šavlích mě na POWER běhá až do červeného zabarvení, je to v pohodě ?
oldin

Příspěvek od oldin »

Ještě jsem se chtěl zeptat, když zapnu repro ( mám aktivní ) a nic nehraje, hrozně šumí. Kabely mám 6m dlouhé snad kvalitní. Nevíš prosím čím to může být ? Moc děkuji. Olda
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Milý Oldo, příteli můj, nemyslíš že by bylo vhodnější nastudovat nejdříve nějakou odbornou literaturu nebo si pročíst nějaké info někde na webu atd., pročíst manuály k tvým všem přístrojům, porozhlédnout se okolo sebe a poptat se případných lidiček co se tímto zabývají - protože osobní kontakt je nenahraditelný, než tady potit příspěvky ve stylu: "spatřil jsem někde nějakou díru, tak jsem tam něco vrazil a ono to jen hučelo a nevyloudilo jediný líbezný zvuk natož muziku..." To se potom totiž velmi těžko něco radí, když nemáš ani základní povědomí o audiotechnice atd. A kde si myslíš že ti co ví se to co ví dozvěděli?
No a ještě si tradičně neodpustím: to si fakt neumíš zjistit ani jak se píše slovo Jack? To mi fakt hlava nebere :roll:
Jens Ludwig
Odborník

tak když ti PFl indikuje přítomnost signálu, tak prostě nečteš, nekoukáš.... musíš mít zaplý ještě ON - aby ti signál hrál a pak ještě zamáčklý ST, aby mix věděl, kam ten signál má poslat....

oldin

Příspěvek od oldin »

Zdravím tě raine, děkuji za odpověď. No tedy, to jsi mě ale dal, naposledy mě takto sepsul učitel na základce. Ale samozřejmě beru to a máš pravdu, jsem úplný začátečník a nejhorší na tom všem je, že návody samozřejmě mám, ale v tomto žargónu se také moc nevyznám. Pokud však existuje nějaká dobrá literatura, budu vděčný za info.
Jinak s tím jackem - bez komentáře (o: Moc rád bych samozřejmě nekoho oslovil osobně, ale tím, že se v tomto oboru nepohybuji, nevím koho oslovit. Jinak díky za upřímnost.

Fajn víkend přeji a i Tobě děkuji Jensi, jdu hledat nějaké psaní o tomto oboru, docela mě to začalo zajímat, tak doufám, že časem budu mít aspoň z poloviny povědomost jako vy.

Olda
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Ahoj Oldo,

tak nám prozraď od kuď jsi - třeba jsme někdo poblíž a třeba já bych někoho na některý akce vzít mohl
Naposledy upravil(a) pavel2 dne 4.12.2009 18:38, celkem upraveno 1 x.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
oldin

Příspěvek od oldin »

Ahoj Pavle, jsem z Pardubic, pokud tedy někoho znáte, rád jej pozvu na dobrý oběd a třeba i pivko, když mě poradí.

Moc díky za reakci.
Olda
oldin

Příspěvek od oldin »

Pavle samozřejmě bych byl schopen i někam přijet na akci, kterou budeš mít. Pokud to tedy nebude třeba v Ostravě (o: Jinak děkuji za nabídku, moc rád ji přijmu.

Olda
oldin

Příspěvek od oldin »

Zdravím Tě Pavle, prosím Tě mohl by jsi mě tedy někoho poradit nebo napiš, kdy hraješ a kde a pokud to bude pro mne možné, přijel bych. Moc díky za odpověď. Olda
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Tak jedna akce by byla - neděle 13.12. , ale je to ráno - opravdu nekecám, zvukovka začíná asi v 8:30...

Na masaryčku to máš z pardubic tak hodinu (?)

Z masaryčky do kralup asi 20 minut

Návrat asi ve 14 hodin
oldin

Příspěvek od oldin »

Ahoj Pavle, díky za informaci. Jen je problém, že jsem v neděli u rodičů na druhé straně republiky a vracím se cca kolem 15,00 hodiny, takže bohužel, což mě mrzí. A jiná akce, abych si to mohl trochu lépe naplánovat ?

Moc díky a fajn den přeji.
Olda
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

OLDINe, už si to vše rozchodil a pozapojoval??? kdyby ne, tak se ozvi. V Pardubicích jsem každou chvilku, s kapelou tam často hráváme, máme tam i zkušebnu.... nejsem sice zběhlá v oboru tak jako pánové rádci, no pár let jsem spoluvlastnila firmu na světla a zvuk, takže něco snad vím. Minimálně to, co tu píšeš mi nepřijde jako problém, jen se blbě popisuje co a jak......

A kdyby bylo nejhůř, mám pár přátel-zvukařů přímo z Pardbek, tak poradí oni.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Zatím nic "vhodného" nemám...
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“