Aktivy-špatný zvuk
Pravidla fóra
Aktivy-špatný zvuk
Zdravím, nasledující situace je taková. Mám kytaru Ibanez rgr321 a byly tam pasivy a 5 way switch, koupil jsem si přes ebay.com úplně nové Seymour Duncan Blackouts, se strýcem(pájí každý den, takže se nedá říct, že by to neumněl ) jsme to napájeli vše postupně. A když jsem je zapojil do multiefektu, tak výsledek byl takový, že ty snímače zní jako grunch, ne nějak moc metalově. Pinch harmonics na tom nejde, při cleanu to nehraje, čím víc do toho mlátím tím to víc hraje nahlas, při vybrnkávaní to hraje potichu, tapping taky nějak moc extra nezní nahlas a taky když jsem zandal úplně novou baterku, tak to hrálo stejně, jak když tam nebyla, dával jsem a zandával 9V baterii a zvuk se neměnil. Chybí tomu gain. A vše jsme vzali z toho sáčku a nenechali součástky ze staré kytary. Chci se zeptat v čem by mohla být chyba? V blbém napájení, snímače jsou pokažené, špatně jsme dali drátky, špatně jsme napájeli na 5 way switch 3 ways switch snímače, v tom, že hraju přes multiefekt a né přes kombo. Děkuji moc a asi tu kytaru dám do kytary.cz ať se na to podívají.
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aktivy-špatný zvuk
menil jsi oba snimace?a menili ste i potaky?
Ano měnili jsme oba, a dali poťáky co byli u těch blackoutů, jo a staré poťáky byli menší jak ty nové, takže jsme tam vybrusovali o něco větší díru, vůbec nevím... Zvuk na h***o, peníze ve snimačích na kytaru nemůžu hrát...
Tohle často bývají drobnosti - ať strýc prozvoní přívodní kablíky od baterky k preampu, nejspíš do toho prostě nejde napětí.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
No právě, člověk se snaží vše dělat pořádně a najde se malá pi**vinka a ta zcela změní cely zvuk....
Jo na nemůžou být ty snímače rozbité? Třeba že se tam rozbil ten magnet, nebo něco, jsou křehké ty snímače na rozbití? Jsem už úplne zoufalý....
Jo na nemůžou být ty snímače rozbité? Třeba že se tam rozbil ten magnet, nebo něco, jsou křehké ty snímače na rozbití? Jsem už úplne zoufalý....
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
urcite to bude nejaky dratek spatne pripajeny nebo neco takoveho, nedokazu si predstavit rozbity snimac
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Jen bych se chtel zeptat. Na jakem ebay jsi to kupoval a na kolik te to vyslo? Dik
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Ja si myslim, ze bez napeti by to prece nehralo vubec. Je tam nejaky aktivni prvek (tranzistor, fet, operak) a skrz nej bez napajeni neproleze prece nic.woro90 píše: nejspíš do toho prostě nejde napětí.
Hraju výhradně na šrot.
Recht, ale je zajímavé, že můj Bazz Fuss také hraje i bez baterky, jen potichu a kreslí jiným způsobem. Ale to je možná tím, že tam mám slušně jetou MP41Abu píše:Ja si myslim, ze bez napeti by to prece nehralo vubec. Je tam nejaky aktivni prvek (tranzistor, fet, operak) a skrz nej bez napajeni neproleze prece nic.woro90 píše: nejspíš do toho prostě nejde napětí.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
1) zkontrolovat zapojení podle scématu od duncana
2) zkontrolovat hodnoty poťáků podle toho schématu
3) zkontrolovat spoje (i mistr tesař se může utnout)
schéma máš na http://www.seymourduncan.com/support/wi ... s_1v_1t_3w pokud ho nemáš
pokud by byl špatně zapojenej přepínač tak by se to asi chovalo jinak, spíš bych sázel na vadnej spoj, nebo chybu v zapojení. závada ve snímači se uplně vyloučit sice nedá ale původní majitel by s nima musel dělat hrozný věci aby je poškodil. dle tvýho popisu bych asi nejdřív kontroloval jestli je baterka zapojená kde má bejt.
2) zkontrolovat hodnoty poťáků podle toho schématu
3) zkontrolovat spoje (i mistr tesař se může utnout)
schéma máš na http://www.seymourduncan.com/support/wi ... s_1v_1t_3w pokud ho nemáš
pokud by byl špatně zapojenej přepínač tak by se to asi chovalo jinak, spíš bych sázel na vadnej spoj, nebo chybu v zapojení. závada ve snímači se uplně vyloučit sice nedá ale původní majitel by s nima musel dělat hrozný věci aby je poškodil. dle tvýho popisu bych asi nejdřív kontroloval jestli je baterka zapojená kde má bejt.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Kupoval jsem to z ebay.com za 174 dollarů se vším všudy, přislo to neponičené až na jeden malý škrábanec na krabici, nic víc, vše nové. Mám ten návod a šli jsme přesně podle něho. Jinak asi to hodím nějakému kytarářovi, který s tím pracuje každý den, ať mi to zkontroluje nemám na to nervy:-D. Jinak snímače nevypadají nějak rozbitě, takže to bude v těch drátkách(snad). Docela se bojím , protože ty staré snímače tam dát nepujdou zpět bo jsme zvětšovali otvor na poťáky no a těm novejm se nějak nechce . Takže nevím, snad to dobře dopadne...
Jo a je to normální, že mi hrajou všechny polohy(sice ty 2 špatně, ale hrajou) a přitom je to 3 polohový, že ty dva nejsou hluché?Jo a jen tak mimochodem v tom plánku od SD ten snímač který je nahoře je Neck a ten co pod ním je Bridge že? A ten TIP(hot output)je na obrázku černý a já ho mám bíly to nevadí? No nic http://www.jurca-guitars.com/contacts.html zítra to tomuhle pánovi donesu ukázat ať se na to podívá co a jak ať to proměří nebo ať to přepájí.
Jo a je to normální, že mi hrajou všechny polohy(sice ty 2 špatně, ale hrajou) a přitom je to 3 polohový, že ty dva nejsou hluché?Jo a jen tak mimochodem v tom plánku od SD ten snímač který je nahoře je Neck a ten co pod ním je Bridge že? A ten TIP(hot output)je na obrázku černý a já ho mám bíly to nevadí? No nic http://www.jurca-guitars.com/contacts.html zítra to tomuhle pánovi donesu ukázat ať se na to podívá co a jak ať to proměří nebo ať to přepájí.
No ja mam teda emg 81tw 89 a bez baterky to hra... ale len veeeelmi potichu
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Prosimte, mohl bys mi primo dat odkaz na ten shop (predpokladam, ze jsi to kupoval na nejakem Ebay e-shopu), kde jsi to kupoval? Dik mocJoey01 píše:Kupoval jsem to z ebay.com za 174 dollarů se vším všudy, přislo to neponičené až na jeden malý škrábanec na krabici, nic víc, vše nové. Mám ten návod a šli jsme přesně podle něho. Jinak asi to hodím nějakému kytarářovi, který s tím pracuje každý den, ať mi to zkontroluje nemám na to nervy:-D. Jinak snímače nevypadají nějak rozbitě, takže to bude v těch drátkách(snad). Docela se bojím , protože ty staré snímače tam dát nepujdou zpět bo jsme zvětšovali otvor na poťáky no a těm novejm se nějak nechce . Takže nevím, snad to dobře dopadne...
http://cgi.ebay.com/Seymour-Duncan-Blac ... 518e38b11f Tady ty jsou AHB-1 ta nejstarší verze, pak je AHB-2 to je větší nářez ale dělá se jenom jako bridge verze takže musíš dokoupit nějaký aktiv do necku třeba AHB-1
a pak jsou signature Mick Thomson(SlipKnoT) EMTY AHB-3, kdyby jsi nevěděl
.Ale nevím jestli bych od něho bral, dívej, ja čekal měsíc než to odeslal a jak to odeslal, tak to došlo za 5 dní
. Jo a co tady píšu nebojíš se toho, že by to bylo rozbité? Myslíš, že to mám špatně napájené?
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Myslim si, ze to bude nejspise nejaka blbina. Jestli byly ty snimace nove, zabalene, tak nevidim nejaky zpusob, jak je rozbit. Kdyz uz, tak by aspon jeden hral, protoze sance, ze by se dosraly oba, je opravdu mala.
Mimochodem ta cena 173 dolacu je i s postovnym? Jakoze konecna? Nic vic neplatim? Nebo musim zaplatit jeste neco navic - sclo, postovne, DPH?
Mimochodem ta cena 173 dolacu je i s postovnym? Jakoze konecna? Nic vic neplatim? Nebo musim zaplatit jeste neco navic - sclo, postovne, DPH?
Ano 173.95 dollarů je konečná cena, nic víc ani nic míň, na obálce jsem měl napsané BEZ CLA takže jenom 173.95. On jako jediný na ebay si neúčtuje poštovné a balné. Spíš si zvaž jestli to od něho koupit bo mě slíbil, že to pošle do týdne, pak se 2 týdny neozýval, pak napsal, že stěhoval prodejnu a pak jsem tyden čekal, pak to odeslal a další tyden jsem to měl doma. Zaplatil jsem to přes paypal 30 října a přislo to 4 Prosince, je to o nervy čekat na to, věř mi, ale možná ti to pošle spíš.
Naposledy upravil(a) Joey01 dne 7.12.2009 15:54, celkem upraveno 1 x.
173 dolaru uz je nad bezcelnim limitem, takze budto se na to celnici vyprdli, anebo bylo na tom celnim prohlaseni napsana mala castka
Kazdopadne ciste teoreticky by se uz melo pri tehle castce clit.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Vidíš to
. Třeba Bůh řekl, dám mu to bez cla, ale udělám tak ať mu to nejde zapojit a ať to dá někomu zkušenému napájet a ten si pak naúčtuje tolik peněz, kterýma se vyrovná to clo
, dobré ne?:-D
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
mě by spíš zajímalo, jak si tam připojil ten pětipolohač jako trojpolohu. Víš, že ty přepínače sou dost jiný... Proměřili jste ten přepínač, co vůbec dělá a kterej kontakt vede kam?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
No právě to byla ta p***l
, seděli jsme u toho půl hodiny, měřili a měřili, no a pak jsme na to přišli a napájeli a strýc říkal, že pokud tam je chyba tak asi určitě v tom přepínači, že třeba má nějaké jinčí hodnoty ten 5 way než které ty blackouty potřebujou