Marshall JCM 2000 DSL-401

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Venca

Marshall JCM 2000 DSL-401

Příspěvek od Venca »

Zdravim, mužete tu někdo prosim něco napsat o tomhle kombu? Sháním něco do 20-ti tisíc, takdyžtak poradte co jiného, díky
Jestli tady už podobný téma je, tak se omlouvám, nenašel jsem.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Re: Marshall JCM 2000 DSL-401

Příspěvek od Latam »

Tsl za tuhle cenu je prostě boží. Pokud máš rád marshall sound a nevadí ti, že trochu modernější tak převálcuje DSL 401 jako nic. DSL 401 je nejhorší lampoý zesák, na který jsem kdy hrál.
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Ten Engl může být taky super.
Řekl bych, že by měl specifikovat své požadavky...
Všechny tyhle lampáče hrají dobře.
Akorát--> Nevím, jakje na tom s univerzálností ten poslední Marshall...
Venca

Příspěvek od Venca »

DSL jako nejhorší lampovej zesilovač? :D až tak? :D já ho dneska byl vyzkoušet v kytarách cz, a na tu cenu mi přišel dost v pohodě, minimálně na čistym převálcoval komba v podobný ceně s přehledem (podle mě)
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Tak nejhorší asi není... Ale za tu cenu se dá pořídit líp. Podívej se na to, co jsem ti navrhl.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Venca píše:DSL jako nejhorší lampovej zesilovač? :D až tak? :D já ho dneska byl vyzkoušet v kytarách cz, a na tu cenu mi přišel dost v pohodě, minimálně na čistym převálcoval komba v podobný ceně s přehledem (podle mě)
Čistý možná, ale zkreslený je děs. Opravdu jsi to porovnával s lampovíma zesíkama/kombama?
Venca

Příspěvek od Venca »

Latam píše:
Venca píše:DSL jako nejhorší lampovej zesilovač? :D až tak? :D já ho dneska byl vyzkoušet v kytarách cz, a na tu cenu mi přišel dost v pohodě, minimálně na čistym převálcoval komba v podobný ceně s přehledem (podle mě)
Čistý možná, ale zkreslený je děs. Opravdu jsi to porovnával s lampovíma zesíkama/kombama?
Tak podle mě lepší vybrat něco s dobrym čistym, zkreslit se to dá nějak vždycky,ne ? Na ty bazarový jsem koukal, ten engl se mi dost líbí. Ale přece jenom, kdybych vybíral z novejch, jaký kombo do 20 000 bych si měl podle vás teda vybrat?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

toz nevim, ale zrovna cisty zvuk dsl je asi to nejhorsi, co jsem v zivote z lampovych zesiku slysel a mozna je horsi nez i nektere levne trandaky za par korun...

nove urcite nekupuj... mozna jako bazarovku za nejakych 9t., pokud se ti nejak extremne libi...
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

V tom případě když lpíš na čistým, tak Fender Hot Rod Deluxe...
Jinak Engly mají taky moc pěkný čistý zvuk- a Marshall ho má taktéž ucházející (to TSL)
Kozanostra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kozanostra »

Mel sem ho jednu dobu a za ty prachy sou lepsi kombo :? ale uprimne me neurazil ani nijak extra neposadil na p***l, proste takovy nemastny neslany pro me....
Gibson Les Paul Standard (94´)
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname :-)

http://mesa1.myminicity.com/
Venca

Příspěvek od Venca »

Zase ne že bych přímo lpěl na čistym, spíš mi ale příde lepší porovnávat podle čistýho než podle zkreslení.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

tak si ale musis ujasnit, co chces... protoze je takova da se rict obecna pravda, ze jsou bud zesiky s vynikajicim cistym a nebo zesiky s vynikajim zkreslenim.... a zesiku, ktere maji vynikajici obe veci moc neni a vetsinou i hodne stoji (pokud se hodlas drzet toho, ze chces novy z kramu)

a taky kazdy zesik kresli jinak.. a taky ma jiny cisty.

tento marshall dsl 401 je proste strasny nedomrd s tenkym zkreslenym zvouckem bez dynamiky, cisty zvuk je pak takova oda na tenkost a nebarevnost. proste za ty prachy spis pruser, nez nejaka vyhra. podle me asi to nejhorsi, co kdy marshall pustil na trh :?

kdyz si vemu, ze je to tak mesic, co tady na bazaru prodaval nekdo marshall 6101 za nejakych 17t., tak me pri tom srovnani techto dvou zesiku malem odvazi na marach...
Venca

Příspěvek od Venca »

Dobře dobře :D tak jste mě přesvědčili že tudy cesta asi nevede. Netrvám na tom že budu nakonec kupovat nový, ale přec jenom by mě zajímalo co nového slušného bych mohl mít. Prostě nechci kombo který má použitelnej jenom čistej jako Fendery, ale zase nechci věci který jsou zaměřený jenom na zkreslení a čistej je nepoužitelnej jako třeba Randally levný.
Kozanostra
Kontaktovat uživatele:

qwer píše:tak si ale musis ujasnit, co chces... protoze je takova da se rict obecna pravda, ze jsou bud zesiky s vynikajicim cistym a nebo zesiky s vynikajim zkreslenim.... a zesiku, ktere maji vynikajici obe veci moc neni a vetsinou i hodne stoji (pokud se hodlas drzet toho, ze chces novy z kramu)

a taky kazdy zesik kresli jinak.. a taky ma jiny cisty.

tento marshall dsl 401 je proste strasny nedomrd s tenkym zkreslenym zvouckem bez dynamiky, cisty zvuk je pak takova oda na tenkost a nebarevnost. proste za ty prachy spis pruser, nez nejaka vyhra. podle me asi to nejhorsi, co kdy marshall pustil na trh :?

kdyz si vemu, ze je to tak mesic, co tady na bazaru prodaval nekdo marshall 6101 za nejakych 17t., tak me pri tom srovnani techto dvou zesiku malem odvazi na marach...

s tim zkreslenim mas naprostou pravdu....ten zvuk byl dost nepruraznej a uzkej a mel sem co delat abych v kapele byl slyset....
Marshall 1960A
Digitech RP 350

dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

Jo, to DSL je hrozný. Absolutně nezábavný, nezajímavý. Kam se to hrabe na osmikilo s mym ku*evskym boxem.
Venca

Příspěvek od Venca »

Osmikilo bych bral :D ale 1. nemám peníze a 2. Hlavu s boxem nemám jak převážet, proto potřebuju kombo. Nakonec asi stejně pudu do bazaru, ale přece jenom prosim poradte co by se dalo vzít novýho
Kozanostra
Kontaktovat uživatele:

Marshall 1960A
Digitech RP 350

Venca

Příspěvek od Venca »

A něco novýho v týhle ceně? Já neřikám že to koupím, jenom by mě to prostě zajímalo, co v týhle ceně je podle vás použitelný.
wxzer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wxzer »

Já osobně bych šel do Engl Thundera, ale třeba hledáš něco spíš s vintage zvukem nebo jinym zkreslením.
Nicméně za 20 se na bazaru dají najít i určitě o dost zajímavější věci.
Gibson, ESP
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“