Co je to za kytaru?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
petrE

Co je to za kytaru?

Příspěvek od petrE »

Ahoj,[img]
dostala se mi do rukou tato kytara Les Paul. Měla by snad být z Hořovic z doby, kdy se již nevyráběla jako Jolana a ještě znovu nevyráběla jako Jolana. Uvítám každé info, také o snímačích avůbec vše.
web1.jpg
Přílohy
web2.jpg
petrE

Re: Co je to za kytaru?

Příspěvek od petrE »

další fotka
Přílohy
web3.jpg
petrE

Příspěvek od petrE »

a ještě tato
web4.jpg
web5.jpg

děkuji za názory.

Petr
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Je to kopie Les Paula od jakehosi Shadu, neznam to...
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Podle mě nějaká starší low end značka, co neni v našich končinách moc známá....
Jinak tvarem je to LP...ale nevypadá špatně, ten Top se mi celkem líbí....teď ještě jaký má zpracování, jak hraje atd...
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

No v té době se licenčně vyráběla spousta značek, jmenovitě epi, kramer... a většinou to skládali z toho, co zrovna našli, vesměs je každá kytara jiná...
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

Hele, má to hlavici jako epifouny, tak to bude něco takovýho, jenom s jinym logem. Ale vypadá pěkně!
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Hlavu jak epi to určitě nemá..ta vypadá uplně jinak...
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Tipoval bych to přesně jak jsi říkal na ty hořovice. Mezi léty 2002 - 2004 tam vyráběli diamantky, které měly úplně stejný tvar hlavy -Obrázek
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

To už by i odpovídalo...
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

na shade LP sem uz hral a pokavad si dobre pamatuju tak me to prijeme prekvapilo...
hezky zpracovani peknej kulatej LP zvuk (jo a na 100% se delali v horovicich - aspon ta co sem na ni hral byla horovicka)
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
petrE

Příspěvek od petrE »

Díky za názory, low end to určitě není, při přímém srovnání to vypadá lépe, než EPI LP standart, alespoň pokud jde o dřevo a krk, snad i zvuk nasucho. Něco o těch snímačích by někdo nevěděl, případně uvítám i doporučení čím osadit, SD řady SHx, Gibson 49x, či něco jiného ?
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

petrE píše:Díky za názory, low end to určitě není, při přímém srovnání to vypadá lépe, než EPI LP standart, alespoň pokud jde o dřevo a krk, snad i zvuk nasucho. Něco o těch snímačích by někdo nevěděl, případně uvítám i doporučení čím osadit, SD řady SHx, Gibson 49x, či něco jiného ?
SH4 kobylka a SH2 krk ?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
911

Příspěvek od 911 »

Měl jsem podobnou v červené barvě,tato je podle mne to samé Jolana Premium cca z roku 2004,snímače made in Korea.Pěkně zpracovaný nástroj s dobrým zvukem.Já jsem ji osadil snímači Seymour Duncan Paerly Gates a nedávno prodal za 18000,hrála skvěle.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

petrE

Příspěvek od petrE »

Co použít Gibson 490R a 498T ? Ty mám k dispozici. Je to dobrá kombinace ?
911

Příspěvek od 911 »

Podle mne je to dobrá kombinace.Stejně je nejdůležitější jak to celé seřídíš.Výška snímačů neskutečně ovlivňuje výsledný zvuk,stejně jako použité struny.Já používám po všech možných testech devítky,nebo desítky Elixir.Tak hodně štěstí.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

huxd

Příspěvek od huxd »

Pokračuji v tomto threadu s dotazem na tento kousek, který jsem asi před 8mi rokama koupil v bazaru,google toho moc neřekl, pouze země původu - Korea, Malaisia or China. Na kobyle je zespodu nápis Made in Germany.
Má tady někdo něco podobnýho? nebo víte někdo více o původu a kvalitě tohoto nástroje???? Ď.
Obrázek
Obrázek
ObrázekObrázek
Gibson LP Special SC TV Yellowsize=70, Ibanez ARX320, Ibanez AFJ91 JLF - Jet Blue Burst Flat, FURCH D21 SO, Gretsch G9126 ACE Guitalele Natural, CORT Earth 70-12 NS, Kombo Fender G-DEC + Footswitch Fender MS4, DAW Samplitude Se9, Cubase 4 essential, M-Audio ozone, In-tone Guitar pro....
Obrázek
Moleek

Příspěvek od Moleek »

petrE: Je to totální humus, to rovnou vyhoď .. za pětikilo koupím :lol: :lol: :lol:

Né.. Netuším sice co to je, ale je fakt nádherná a pokud i dobře hraje, tak to je jedině dobře :)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
raven

Příspěvek od raven »

Když už jsme u toho, tak jak hrají ty nové Jolany? Vypadají skvěle.
Epiphone Les Paul Custom AW
Roland CUBE 15X
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Zkoušel jsem hledat a jediné co jsem našel je, že o tom, co jsou ty kytary zač , patrá více lidí. A jediné, co najdou je jak je někdo chválí ;-)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“