Vyraznejsi zvuk cez wah wah
Pravidla fóra
Vyraznejsi zvuk cez wah wah
Keď si zapojím gitaru cez cry baby classic a nechám ho zapnutý a pedál dolu, tak zvuk gitary je oveľa ostrejší, čistejší, výrasnejší... taký sweet. Pri sólach to znelo omnoho lepšie.
Chcel som sa spýtať, keď je pedál dolu, tak či ten zvuk je nejak modifikovaný alebo je čistý a prechádza len cez pedál. Pretože upravený sa mi zdal keď som šiel s pedálom hore a tedy robí to wah.
Je to teda moja hudobná hluchota že sa mi to zdá lepšie, alebo je to hnusné hrať so zapnutým pedálom.
Chcel som sa spýtať, keď je pedál dolu, tak či ten zvuk je nejak modifikovaný alebo je čistý a prechádza len cez pedál. Pretože upravený sa mi zdal keď som šiel s pedálom hore a tedy robí to wah.
Je to teda moja hudobná hluchota že sa mi to zdá lepšie, alebo je to hnusné hrať so zapnutým pedálom.
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vyraznejsi zvuk cez wah wah
Plne seslapnutej wah zesiluje vysky. Asi by to slo napodobit nejakym treble boosterem, popr ekvalizerem.
Hraju výhradně na šrot.
Stačí si koupi nějaký nakopávadlo na solíčka kdy se vyženeš vejšky jak chceš...myslim že "solo" od EHX dobře zesiluje sólíčka...prostě potřebuješ natáhnout vejšky a potlačit basy, podle toho co chceš za druh sola i středovej zvuk může bejt žádoucí...nebo jak říká kolega nějakej ekvalizér kde si všechno vytaháš líp jak na samotnym zesilovači...
A proto, až si konečně postavím svoji kytaru, mi jedna tónová clona bude ořezávat klasicky shora a jedna netradičně zdola 
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Solo vyrábí ProCo, nepleteš si to?Drobák píše:Stačí si koupi nějaký nakopávadlo na solíčka kdy se vyženeš vejšky jak chceš...myslim že "solo" od EHX dobře zesiluje sólíčka...prostě potřebuješ natáhnout vejšky a potlačit basy, podle toho co chceš za druh sola i středovej zvuk může bejt žádoucí...nebo jak říká kolega nějakej ekvalizér kde si všechno vytaháš líp jak na samotnym zesilovači...
na sóla bych výšky vytahovat moc nedoporučoval, ono to pak nezní moc dobře... spíše středy, kapelou dobře prolezeš hlavně díky nim... třeba takový Mid-boost od michalíka, nebo nějaký menší ekvalizér (GE7 od Bosse, teď jsem nedávno zahlídl šestipásmový MXR na bazaru) a upravit si zvuk jak je libo
PS: ještě k těm výškám... pak existuje možnost koupit klasický treble booster, jako je třeba nový Bird od EHX
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Jo jo, máš pravu ProCo dělá Solo...to sem si spletl
Já upřednosťuju spíš zvuk do vejšek ale třeba na COF atd zase středovej...
Já upřednosťuju spíš zvuk do vejšek ale třeba na COF atd zase středovej...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
ono na ty sóla to s vytaženýma výškama může hodně nepříjemně řezat 
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Při spoustě bendování jako je tomu třeba u cof nebo slashovi to může bejt kolikrát až nepřijemný ale při takovym tappingu atd to imho víc vytahuje...já mam většinou vejšky vejš jak středy no...někdy opačně...
Skôr by som uprednostnil nejaký samostatný efekt čo by to robil ako ekvalizer. Žeby to nepríjemne rezalo to povedať nemôžem. Nie je to akoby som na kombe dal stredy a basy dolu a výšky naplno.
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Ta finta je prave v tom, ze to je PRED zkreslenim. Takze ucinky jsou dost jine nez equalizace na kombu, ktera je vetsinou za zkreslenim. Krabicek je mozno takhle pouzit spousta.
Hraju výhradně na šrot.