Jaké blány na Pearl export!!

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Bimbozz

Jaké blány na Pearl export!!

Příspěvek od Bimbozz »

Čauves hraju na Pearl export a chystam se vyměnit blány. Hrajem takovej melodickej Black/Death a představoval bych si asi spíš hutnější zvuk. A jelikož tam mám pořád původní blány a s jinými nemám zkušenosti, dost by se mi hodila nějaká rada, nebo doporučení. Předem dík;-)
bicí:Pearl Export, dvojšlapka:Pearl Power shifter Eliminator, HW:Pearl, činely Paiste, Anatolian paličky:Pell-Wood.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Jaké blány na Pearl export!!

Příspěvek od Monikad »

Přechody a kotle jednoznačně REMO PinStripe clear... dosáhneš tím přesně ten hutný a dunivý zvuk!! :!:
Pokud chceš uštřit, pak se rozhlídni po obchodech.... PinStripky se dají koupit v sadě 12+13+16" za super cenu a k tomu tam bývá ještě i písková Ambassadorka na snare 14"!! :idea:

Pokud máš u svých Pearlů ten původní plechový snare bbínek, tak sice ta Ambasador bude docela řeznívat a lepší by na to byla spíš Emperorka nebo Power Stroka, samozřejmě coated... no i Ambassadorka postačí, ale nevyhneš se přitlumování a hodně zodpovědnému ladění.

Kopák jednoznačně REMO Power Stroke 3 clear bass a rezonančku jen s malým otvorem (kolem 5").. pa není třeba nějak moc tlumit a máš kopák jako dělo.
Eventuálně EVANS Emad... a netlumit vůbec!! ta je ale dražší!

Pod beatery pedál pochopitelně nalepovací terčík! 8)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Bimbozz

Příspěvek od Bimbozz »

Diky za vic než vyčerpávající odpověď:-)
bicí:Pearl Export, dvojšlapka:Pearl Power shifter Eliminator, HW:Pearl, činely Paiste, Anatolian paličky:Pell-Wood.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Bimbozz píše:Diky za vic než vyčerpávající odpověď:-)
Není zač, takhle bych to řešila já..... :)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Bimbozz

Příspěvek od Bimbozz »

jasny supr!! o pinstripech jsem prave přemejšlel už před tim, ale tak radši sem se zeptal na nazor nekoho kdo tomu vic rozumi nebo ma alespon nějaký zkušenosti:-) a na ten kopak zkusim dat REMO Power Stroke 3. A v tom případě říkáš moc netlumit jo? Ted tam mam molitany a takovou deku tak treba jen tu deku nebo jak?
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Bimbozz píše:jasny supr!! o pinstripech jsem prave přemejšlel už před tim, ale tak radši sem se zeptal na nazor nekoho kdo tomu vic rozumi nebo ma alespon nějaký zkušenosti:-) a na ten kopak zkusim dat REMO Power Stroke 3. A v tom případě říkáš moc netlumit jo? Ted tam mam molitany a takovou deku tak treba jen tu deku nebo jak?
Tak dělávalo se to tak, a dělá se to dál, když někdo nemá zrovna dobrý vztah k ladění, nebo když někdo ušetří na slušné bláně a kvlaitnímu bubnu.
PEARL Export má pokud něco, tak určitě kopák a 16" kotel hodně dobrý!! takže tu PowerStroke 3 s nalepovacím terčíkem, dobře poladit i přední rezo blánu, ideálně koupit v obchodě nalepovací šablonku a vyříznout dle ní 5" otvor a hrací pak stačí jen lehce přitlumit.
Já mám javorový kopák 22x18", blány tak jak je popsáno a kvůli té díře v rezo lehce hrací přitlumuju tlumícím sáčkem od REMO (taky se to dá celkem běžně a ne draho koupit).
Posu´d sám na kázkách třeba www.bandzone.cz/redguitarsrockstarlades První tři ukázky jsou ze studia a čtvrtá je živák z rokáče..... :wink:
maarty.88

Příspěvek od maarty.88 »

Zdravíčko! S tím otvorem v rezobláně kopáku souhlasím! Nedávno jsem se odhodlal k výřezu podle šablony, do díry vsunul stříbrný plastový nalepovací okruží, díra lokalizována (z předního pohledu) mezi 16. a 17. hodinu do 3/4 vzdálenosti od středu...a výborný!! Nejen že je to praktický pro mikrofon, kterej se dá podle potřeby zasunout hlouběji do kopáku, ale dá se i případně harcovat s vytlumením kopáku, bez nutnosti sundavat blánu a hlavně ten pocit z toho úderu se u mě o dost zlepšil. I ostatní kapelníci si libovali, že mám najednou místo kopáku dělo :twisted:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

maarty.88 píše:Zdravíčko! S tím otvorem v rezobláně kopáku souhlasím! Nedávno jsem se odhodlal k výřezu podle šablony, do díry vsunul stříbrný plastový nalepovací okruží, díra lokalizována (z předního pohledu) mezi 16. a 17. hodinu do 3/4 vzdálenosti od středu...a výborný!! Nejen že je to praktický pro mikrofon, kterej se dá podle potřeby zasunout hlouběji do kopáku, ale dá se i případně harcovat s vytlumením kopáku, bez nutnosti sundavat blánu a hlavně ten pocit z toho úderu se u mě o dost zlepšil. I ostatní kapelníci si libovali, že mám najednou místo kopáku dělo :twisted:
Počkej až ti dojde, že tlumení v kopáku zabíjí buben. Zkus si vyhrát především s laděním. Zkus do otvoru aplikovat třeba KickPort... a pak to bude teprve extra kanon... uvidíš.
taky jsem první roky cpala do kopáku kde co a trvalo mi možná 15 let než jsem si v ladění začla věřit :wink:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Já zase mám naladěno furt stejně. Jen tam mám kousek plachty, kterou buď dám až k bláně, nebo doprostřed, nebo ji vytáhnu a to v závislosti na prostředí.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“