Fender Band-Master VM

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
hhoonnzzaa

Fender Band-Master VM

Příspěvek od hhoonnzzaa »

napadlo mě vyměnit Valvekinga za tuhle hlavu, protože těch 100W mě leze na nervy, člověk to prostě nevytaví tak, aby to hrálo hezky, volume na 5/10 je na hranici snesitelnosti, ale ve zkušebně i v klubech je to prostě moc, každej zvukař mě s tím pošle někam..a to by to chtělo vytavit ještě víc...tudíž má otázka zní: Je tenhle Fender zvukově na srovnatelný úrovni? Čistej kanál bude nepochybně lepší, zajímá mě ale, jestli je to zkreslení použitelný na tvrdší hudbu, žádnej metal, ale takovej ostřejší punk...popřípadě jestli vás napadá nějakej jinej zesik do 50W v přibližně podobný cenový relaci tak sem s ním...

http://kytary.cz/fender-hlava-bandmaster-vm/HN103590/
Fender Telecaster MIM + EMG-X 81 Dual cosi... + EMG FT,Orange Rockerverb 100 MKII + Mesa Boogie Stiletto 4x12 rovnej
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Re: Fender Band-Master VM

Příspěvek od turbo_MaCk »

bandmaster nemá zkreslení!
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mne pripada, ze jo :D http://www.youtube.com/watch?v=Djl2s0RVo5M (5. minuta)
Ten typek je masakrozni...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
loos

Příspěvek od loos »

Wohma píše:Mne pripada, ze jo :D http://www.youtube.com/watch?v=Djl2s0RVo5M (5. minuta)
Ten typek je masakrozni...
to je borec :mrgreen: :mrgreen:
Ale ten fendr ma fakt koule :shock: chci vyzkoušet a pak asi koupit....hned :D
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

když to vytavíš, tak zkresluje všechno, ale jinak to má jednoduchý volume...
leda by to VM bylo nějak upravený... klasik¨ckej BM má dva kanály - jeden s tremolem a jeden čistě čistej...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
hhoonnzzaa

Příspěvek od hhoonnzzaa »

ono už samotný VM = vintage modified naznačuje, že oproti původnímu bandmasteru bude tenhle nějak vytuněnej...a opravdu to má klasicky dva kanály, čistej a zkreslenej a k tomu pár základních efektů...bohužel podle těch ukázek to zní tak, že na tvdší zvuk by to asi chtělo nějakou krabičku...budu o tom přemýšlet, máte nějaké tipy?
Fender Telecaster MIM + EMG-X 81 Dual cosi... + EMG FT,Orange Rockerverb 100 MKII + Mesa Boogie Stiletto 4x12 rovnej
baxa

Příspěvek od baxa »

ma to normalne ovladac gain. Ja jsem ted zacal pred sviho fendera pouzivat lampovy kreslitko od voxe ktery se tusim uz par desitek let nevyrabi ale to je narez.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Děkujeme za oživění 3 roky starého tématu :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Bohužel ani oživování starého tématu vlastně nepřineslo odpověď na to, jak to s tímhle kombem a zkreslením vlastně je. Takže pokud by to ještě po té době někoho zajímalo, je to s ním stejně tak, jako se tady probíralo i u Statesmana:
Band-Master VM má digitální efekty, ale nejenom to. Jelikož má jenom 2 malý preampový lampy, což na plnou škálu zvuků nestačí, je zbytek doplněn integráči. Jedna preampovka je samozřejmě až v konci (invertor), druhá je použita v preampu, okolo ní jsou integráče TL072 (ty jsou na vstupu) apod. Zkreslení tedy obstarává 1 lampa, kterou (jelikož sama nemá tolik stupňů) přehuluje jeden integráč.
Samozřejmě to tak má se starým Bandmasterem z roku 1953 pramálo společnýho, ten měl 4x malý lampy 3x7025 a 1x 12AX7 a 2 koncový 5881... Takže jenom to jméno tak nějak zůstalo...
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“