Dik
Jaké další blbosti ke keytre? :)
Pravidla fóra
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Jaké další blbosti ke keytre? :)
Ahoj, tak mam zas po nejaky dobe money na utratu a napadlo me, ze bych si mohl poridit neco ke keytre, ae nevim co
Ladicku mam asi uchazejici (http://kytary.cz/ibanez-cu-30/HN082692/, kdyztak piste nazory). Kabel do kytary mam delanej, k FS mam ty nejlevnejsi za 105kc/3m a to asi staci. Popruh mam obycejnej za 150kc, tak mozna ten. A dalsi veci me nenapadaj, tak mi pls doporucte nejaky malickost - vymozenosti. Co treba mate nebo co se hodi, co je ok 
Dik
Dik
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaké další blbosti ke keytre? :)
ja bych si asi kupil zamky na popruh, jestli skytarou delas nake komba 
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
zamky na popruh?! o tom uz jsem slysel, ale vubec netusim, co to je, kolik to stoji (cca) a tak, tak pls objasnit?McKozias píše:ja bych si asi kupil zamky na popruh, jestli skytarou delas nake komba
já když sem měl pár zbytečnych korun tak sem si koupil kapodastr, takovy čistítko na struny, takove čistítko na hmatník, několikatery struny do zasoby a hafo trsatek
(ty už zase dochazeji
) jinač ty zamky jsou toto
to přiděláš na to místo kde ti drží popruh na kytaře a potom se ti nestane že když s tim budeš nějak hazet že se ti to z toho vyvlikne a kytara ti spadne
(ja s tim nehažu nic a stalo se mi to už dvakrat naštěstí sem ji vždychy zatim chytil
)
Kód: Vybrat vše
http://kytary.cz/warwick-zamky-na-remen/HN098014/- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Co takhle, nějakou kytarovou školu?

Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Vskutku, to by asi pomohlo vic nez "blbosti ke kejtre"...Atkins píše:Co takhle, nějakou kytarovou školu?![]()
Stop dreaming, start playing!
Atkins to rozlouskl
Jde o to co to jsou nějaký peníze na víc..sám musíš vědět co využiješ a co ne...třeba struny do rezervy a nebo když je to víc tak novej snímač..koženej popruh, futrál na kytaru..prostě podle financí...
Bejt tebou si koupim pár trsátek a kličku na natahování strun a za zbytek se jdu zlejt....ne, joke
Jde o to co to jsou nějaký peníze na víc..sám musíš vědět co využiješ a co ne...třeba struny do rezervy a nebo když je to víc tak novej snímač..koženej popruh, futrál na kytaru..prostě podle financí...
Bejt tebou si koupim pár trsátek a kličku na natahování strun a za zbytek se jdu zlejt....ne, joke
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem koupil stojan, trastka, kabel (k FS) a krytku na potak a jeste mi spousta penez zbylo
Uvazoval sem o tech vecech na cisteni krku a strun (od Dunlopu), vyplati se to?? A ty zamky si asi jeste koupim 
Drobak: Dobrej napad, zitra mame prazdniny, takze mozna pudu
Drobak: Dobrej napad, zitra mame prazdniny, takze mozna pudu
Ten čistič na hmatník, resp. leštič neni za stak špatná věc, opravdu ho vyblejská, ale to zvládne spousta jinejch šetrnejch na chemii přípravků...já bych za to peníze nedal...
A struny ošetřuju celkem drasticky ale pomáhá to..a sice něčim co obsahuje líh....třeba odlakovač na nehty...dost tý špíny to natahne a nějaký poškození strun sem ti neregistroval..ale nevim jak u strun se speciální povrchovou upravou(gore-text atd)...
A struny ošetřuju celkem drasticky ale pomáhá to..a sice něčim co obsahuje líh....třeba odlakovač na nehty...dost tý špíny to natahne a nějaký poškození strun sem ti neregistroval..ale nevim jak u strun se speciální povrchovou upravou(gore-text atd)...
-
Teorge
A nemáte na hmatník odzkoušený ten olej z citrónů od Dunlopu, nebo co to vlastně je 
hej tak takovej problém bych chtěl taky někdy zažít, mít "prachy navíc":-D
no jinak k těm blbůstkám, kytaře opravdu pomužou třeba ty zmíněný zámky, nebo třeba nějakej snímač nebo něco...tobě ideálně ta škola;-)
no jinak k těm blbůstkám, kytaře opravdu pomužou třeba ty zmíněný zámky, nebo třeba nějakej snímač nebo něco...tobě ideálně ta škola;-)
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
basa Ibanez TRB-100
Dunlop Lemon Oil jsem zrovna tedka aplikoval kdyz jsem menil struny, jelikoz jsem mel jeste z obchodu totalne vyschlej hmatnik, svou funkci to plni dobreTeorge píše:A nemáte na hmatník odzkoušený ten olej z citrónů od Dunlopu, nebo co to vlastně je
Naposledy upravil(a) Farrell dne 10.12.2009 15:29, celkem upraveno 3 x.
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
a jaka ja vlasnte funkce?? ... sry asi za dementni otazkuFarrell píše:Dunlop Lemon Oil jsem zrovna tedka aplikoval kdyz jsem menil struny, jelikoz jsem mel jeste z obchodu totalne vyschlej hmatnik, svou funkci to plni dobreTeorge píše:A nemáte na hmatník odzkoušený ten olej z citrónů od Dunlopu, nebo co to vlastně je
No aby ten hmatnik vyschlej nebylaxi12 píše:a jaka ja vlasnte funkce?? ... sry asi za dementni otazkuFarrell píše:Dunlop Lemon Oil jsem zrovna tedka aplikoval kdyz jsem menil struny, jelikoz jsem mel jeste z obchodu totalne vyschlej hmatnik, svou funkci to plni dobreTeorge píše:A nemáte na hmatník odzkoušený ten olej z citrónů od Dunlopu, nebo co to vlastně je
Napuštěný hmatník tolik nesaje pot a špínu, lépe se na to hraje a není tak citlivý vůči změnám vlhkosti. Doporučuji koupit ten sajrajt na struny (string cleaner and lubricant) a provést s tím následující:
1. zahodit staré struny, sundat je všechny
2. vzít kartáček a mýdlovou vodu a pořádně vydrhnout hmatník
3. hmatník suchým hadrem osušit, případně nechat volně doschnout
4. sajrajt nanést na celý hmatník a nechat zasáknout, a přidat pokud to někde vyschne během minuty
5. po asi minutě přebytek otřít
6. natáhnout nové struny a rovnou je tím přemáznout
Tím bude všechno najednou hezky klouzat a bude se na to hrát lépe, nehledě na to, že to déle vydrží.
EDIT: Ještě jsem zapomněl - pro javorový hmatník to neplatí, ten je lakovaný
4. sajrajt nanést na celý hmatník a nechat zasáknout, a přidat pokud to někde vyschne během minuty
Tím bude všechno najednou hezky klouzat a bude se na to hrát lépe, nehledě na to, že to déle vydrží.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Pár tipov:
- Veľa brnkátok (trsátok) to by mal mať asi každý gitarista
- Struny taktiež
- Kapodaster sa hodí
- Slider sa tiež môže zísť
- Čističe všakovaké
- Kvalitný kábel ten je dôležitý
- Stojan
- Kufor
- takú tu kľučku na navíjanie strún (tú nemám a chýba mi)
No pokiaľ nevieš čo s peniazmi, tak navštív obchod a kúp všetko do určitej nižšej sumy
- Struny taktiež
- Kapodaster sa hodí
- Čističe všakovaké
- Stojan
- Kufor
No pokiaľ nevieš čo s peniazmi, tak navštív obchod a kúp všetko do určitej nižšej sumy
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
Pokud máš hodně peněz navíc, zkus je vrazit do nějakého efektu, pokud méně, schovej si je nebo je prochlastej jako jámirko píše:Pár tipov:
- Struny taktiež
- Kapodaster sa hodí
- Čističe všakovaké
- Stojan
- Kufor
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Nie ale tú veľkú rozťahovaciuworo90 píše:Případně se začni učit na harmoniku, to je dobrá investice.
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
- Leatherface
woro90 píše:Napuštěný hmatník tolik nesaje pot a špínu, lépe se na to hraje a není tak citlivý vůči změnám vlhkosti. Doporučuji koupit ten sajrajt na struny (string cleaner and lubricant) a provést s tím následující:
a pokud mám FR , tak zakolíkuju FR , podladím , povolím tu výztuhu krku= šroub v krku ( aby se síly vyrovnaly , že ?? ) pak sundám struny a můžu začít , že ?
Kytary : ESP LTD KH-203 Kirk Hammett Signature + Peavey Raptor
efekty : Zoom 506II + Pro Co RAT
Kombo : Behringer AC 108
efekty : Zoom 506II + Pro Co RAT
Kombo : Behringer AC 108
Kdyz mas FR tak staci odsrubovat zamky, povolit struny a hotovo. Povolovat vyztuhu je blbost stejne jako zaspalkovavani.Leatherface píše: a pokud mám FR , tak zakolíkuju FR , podladím , povolím tu výztuhu krku= šroub v krku ( aby se síly vyrovnaly , že ?? ) pak sundám struny a můžu začít , že ?
Kdyz pak natahnes novy struny ale stejny znacky a tloustky tak by mela kytara zustat serizena.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A