Rozepínatelné humbuckery?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Berrdy

Rozepínatelné humbuckery?

Příspěvek od Berrdy »

Zdravím a pozdravuji!
Po 15-ti letech hry na akustiku, si chci udělat radost a koupit si něco na elektriku. Na takové domácí hraní. Po přehrabání se tady tou hromadou přízpěvků jsem si vybral asi to, co nikoho nepřekvapí
http://kytary.cz/cort-elektricka-kytara ... /HN103299/
nebo
http://kytary.cz/cort-elektricka-kytara-kx5/HN102519/

teď jsem však na bazaru objevil tohle
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... 00&region=
a tohle
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... 00&region=

a proto mám takové dilema: první dvě mají rozepínatelné hambáče a ty z bazaru ne.
Považuju se spíše za rockera, ale hraju vlastně všechno(nebo se aspoň snažím :D )
Tak teď nevím, je to taková výhoda, využiju to někdy? Jaký to má vlastně zvuk, ty rozepnuté H?
Jasně, chystám se to jít vyzkoušet k "muzikantovi", ale zajímaly by mne vaše názory.
Díky
zobec - YAMAHA × štěbenec - AMATI De Luxe × škopky - historické AMATI, obuv REMO, plechy MEINL ×
kejtra - CORT EARTH 70, SIGMA DM-1, FENDER CD 140 ×
eletrika - CORT KX5 (R.M.Classic Neck - R.M.Custom), ESP LTD EC-1000 Piezo ×
apec - MARSHALL DSL 40, ROLAND CUBE 15X, MUZA GP 120
DL
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozepínatelné humbuckery?

Příspěvek od DL »

Kup tady na bazaru od Banána Axelovu EVL Z4 a jsi vysmátej.

trziste/p-cort-evl-z4-t16281.html
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Spousta lidí ti tu bude psát, že rozepínácí HB je jediný správný..

Za sebe říkám ne, nemám to a nepotřebuju, rozepnutej HB zní jinak než singl, není to ryba ani rak.
Míval jsem rozepínací HB DiMarzio (před 25 lety :mrgreen: ) - tenkrát jsem měl pocit buhví co to není.. ale nijak mi to neschází.
I´m wheels... movin´wheels
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ale kolega nenapsal "Chci koupit Corta a v kapse mám ještě tři litry na parádního singla, kterýho tam chci naroubovat". Já tvrdím, rozepínatelné snímače, proč ne? I když je naprosto jasné, že rozepnutý humbucker není singl, přecejenom to zvukové možnosti nástroje rozšíří.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Rozepínatelnej humbáč se hodí,když potřebuješ jinej,hlavně čistej zvuk. Sám to tak používám k naprosté spokojenosti. Když se to nachorusuje,trochu nahaluje tak je to paráda (i simulace akustiky s tim zní docela obstojně). Dost ale záleží na tom humbáči. A málokdo ti s možnostma - rozdílama poradí. Zkušenosti s tímto nejsou tak častý.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
NHK

Příspěvek od NHK »

Když budeš hrát chvíli to a pak zas tamto, tak proč ne.Já mám tebou zmiňovanou Cortku KX5 a vyhovuje mi to
ESP LTD EC-401 BK LANEY TI15-112 MONSTER Rock-12
ObrázekObrázekObrázek
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Použiješ to jako alternativu k humbuckeru. Někde jsem kdysi četl, že to je stejné jak tele. To ani omylem. Mám to na Les Paulovi, ale dokázal bych si ho bez toho představit.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“