USB MIKROFON C03U- Problem!
Pravidla fóra
USB MIKROFON C03U- Problem!
Zdravím všechny dobrý duše na tomto fóru. Registruji se zde a obracím se na vás s problémem, který mě již delší dobu trápí. Před nějakou dobou jsem si pořídil kondenzátorový USB mikrofon Samson. Co do kvality jsem s ním naprosto spokojen a doporučuji vřele do malého domácího studia, pokud ovšem půjde vyřešit následující problém, který jsem při koupi tak trochu očekával, ale už jsem nečekal, že se stane neřešitelným. Předem hlásím, že používám aplikaci Steinberg Nuendo. Není mi jasné, jakým způsobem docílím toho, abych při poslechu stop mohl nahrávat zpěv a zároveň jej odposlouchával ve sluchátkách. Prostě potřebuju normálně pracovat. Je nutné v tomto případě propojit dvě nezávislé zvukové zařízení. Vím, že jednou z cest je použití ovladačů ASIO4ALL, které umožní združování nainstalovaných ASIO a WDM zařízení. Poté stačí nastavit v Nuendu input na Samson a output do zvukové karty. V momentě, kdy však mám v ASIO4ALL povolen zvukový výstup přes zvukovou kartu, přestane mikrofon pracovat. Takže lze nahrávat jen na sucho, což je samozřejmě nepoužitelné. Ani prodejce (který s tímto druhem mikrofonů neměl zkušenosti) mi nedokázal poradit. Uměl by to prosím někdo z vás? Kde dělám chybu? Předem dík moc za odpovědi - je to pro mě fakt důležitý.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: USB MIKROFON C03U- Problem!
Chybu neděláš nikde a ASIO4ALL je opravdu jedna z cest. Ale ani tato nadstavba standardních WDM ovladačů nemusí být všemocná - bylo by dobré si jen ověřit (když se ti "odpojí" mikrofon), jak vypadá situace v Control Panelu ovladače ASIO4ALL. Pokud je u USB MIC křížek (nebo tak nějak je signalizován problém), tak máš holt asi smůlu a daná kombinace prostě nebude fungovat
Stěžejní to docela je, protože nahrávat bez příposlechu je minimálně vopruz, ale spíš to vede k nedokonalým výsledkům (není kontrola nad nahrávaným materiálem).
No a na závěr mi to samozřejmě nedá - jak je možné, že se uživatel Nuenda sám nachytá na takovouhle věc, jakou je použití USB mikrofonu a hypotetické spolupráce s nějakou zvukovkou?
P.
Stěžejní to docela je, protože nahrávat bez příposlechu je minimálně vopruz, ale spíš to vede k nedokonalým výsledkům (není kontrola nad nahrávaným materiálem).
No a na závěr mi to samozřejmě nedá - jak je možné, že se uživatel Nuenda sám nachytá na takovouhle věc, jakou je použití USB mikrofonu a hypotetické spolupráce s nějakou zvukovkou?
P.