Fender Strat Classic alebo Standard

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
mirko
Kontaktovat uživatele:

Fender Strat Classic alebo Standard

Příspěvek od mirko »

Táto gitarka ma docela zaujala: Fender Stratocaster 50s Classic. To vyhotovenie sa mi páči a mám hrozne rád klasický vintage zvuk. Hra nasucho, alebo jemný overdrive a vyžívať sa v skvelom gitarovom zvuku.
Táto gitara vyzerá, že by vedela uspokojiť moje chúťky. Chcel by som vedieť váš názor na túto gitaru a prípadne porovnanie so standardom. Taktiež či táto gitara zvládne aj niečo tvrdšie a modernejšie.

Nejdem si ju teraz kupovať, len sa informujem pri brázdení po nových gitarách.
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
Jazzman
Rádce

Re: Fender Strat Classic alebo Standard

Příspěvek od Jazzman »

Zvukově lepší než Standard, ale jsou mezi kusy velké rozdíly a často i chyby ve zpracování ( špatně začištěné pražce, křivý kryt, zavlkované krky ). Hrál jsem už na povedenou modrou a růžovou :lol:
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

Jazzman píše:Zvukově lepší než Standard, ale jsou mezi kusy velké rozdíly a často i chyby ve zpracování ( špatně začištěné pražce, křivý kryt, zavlkované krky ). Hrál jsem už na povedenou modrou a růžovou :lol:
No to ma moc nepotešilo. V music center je na objednávku a kytary.cz (neviem či vedia objednať) ju nemajú ani na webe, ale keby som ju chcel, tak asi na objednávku jeden kus. Tak asi by som si vyberať nemohol :(
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

obědnej je treba 4 a pak si vyber zbytek jim tam zustane. Nevadi jim to, stejne to prodaj. :wink:
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Strata NIKDY neobjednávej. Jsou mezi nimi obrovské rozdíly a jestli někde platí, že 3 muzikanti budou mít na jeden kus rozdílný názor, tak tady. Svého Strata jsem hledal několik let a kamarádovi, který s Fendery roky obchoduje se moc nelíbil, nabízel mi ten den 2, podle něj lepší. Mám HOT ROD a nikdy bych jej nedal z ruky. Např. na country by se nehodil, má daleko tlustější a středovější zvuk než US Standardy. Strat je magie.

http://johnysgang.ic.cz/nastroje.html

Bývalý spoluhráč si objednal 2 Masterbuildy v ceně osobního auta a jeden hraje fantasticky, druhý dobře. Dej si na tom záležet, ať z něj máš radost. Podle mě můžeš mezi Classicy narazit na dobrou kytaru.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

60'Rock_N'_Roll píše:obědnej je treba 4 a pak si vyber zbytek jim tam zustane. Nevadi jim to, stejne to prodaj. :wink:
Ak by to boli ochotní...

Ale odpovede ma veľmi nepotešili, pretože som to chcel cez net a skúsiť to budem môcť asi ťažko.
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Pokud se nejedná o Heavy Relic Strat, tak bych nákup pres net doopravdy neriskoval.
panedge

Příspěvek od panedge »

mirko píše:Táto gitarka ma docela zaujala: Fender Stratocaster 50s Classic. To vyhotovenie sa mi páči a mám hrozne rád klasický vintage zvuk. Hra nasucho, alebo jemný overdrive a vyžívať sa v skvelom gitarovom zvuku.
Táto gitara vyzerá, že by vedela uspokojiť moje chúťky. Chcel by som vedieť váš názor na túto gitaru a prípadne porovnanie so standardom. Taktiež či táto gitara zvládne aj niečo tvrdšie a modernejšie.

Nejdem si ju teraz kupovať, len sa informujem pri brázdení po nových gitarách.
O stratech je tady toho spousta,takže doporučuju si to naštudovat-speciálně modely classic,classic player a podobně,dej si pozor na to ,aby ti seděla v ruce,classic 50 má třeba jinej radius krku,nemusí se ti na to vůbec dobře hrát,takže pozor na t
Jazzman:Hledat strata několik let to se mi zdá už trošku moc
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

kazdej strat je kus od kusu - i ty nejdrazsi customshopy, nejstarsi vintage i nejnovejsi mexiko. classic ma lepsi snimace nez standard, ale osobne bych koukal spis na to kterej proste hraje lip a ten vzal.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

A taky bych si být tebou zkontroloval specifikace obou modelů. Ty Classicy jsou třeba hodně vintage, takže mají 7.25" rádius hmatníku a to ti třeba nemusí sednout. Navíc krk mají tuším do soft V a tenké pražce. :wink:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
panedge

Příspěvek od panedge »

Smrťokvítek píše:A taky bych si být tebou zkontroloval specifikace obou modelů. Ty Classicy jsou třeba hodně vintage, takže mají 7.25" rádius hmatníku a to ti třeba nemusí sednout. Navíc krk mají tuším do soft V a tenké pražce. :wink:
To už sem psal :P
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

panedge píše:
Smrťokvítek píše:A taky bych si být tebou zkontroloval specifikace obou modelů. Ty Classicy jsou třeba hodně vintage, takže mají 7.25" rádius hmatníku a to ti třeba nemusí sednout. Navíc krk mají tuším do soft V a tenké pražce. :wink:
To už sem psal :P
Obrázek

Kurnik. Příště si to přečtu všechno. :oops:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“