Čistič strun

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
petr.tramvaj

Čistič strun

Příspěvek od petr.tramvaj »

Zduř vše, prosimvás, v nějakých hudebninách čistič strun. Nevim jak to přirovnat,, taková malá jakoby knížečka,, otevře se a strun se do toho daji, zakjlapne se a jede se po strunách. Nevíte značku a kde na netu bych to našel? A ještě něco, používá se čistič strun pro akustické jak pro elektrické? Mám totiž westernovku tak aby na mě v obchodě nekoukali jak na blba že chci čistit struny na akustice :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Čistič strun

Příspěvek od Nero »

Většinou je jedno, jakým čističem co čistíš, jen to chce dávat, aby čistič určený speciálně na tmavé hmatníky (palisandr, eben) nepoužíval na javorové, pak se to může zasvinit. Takže klidně čisti elektriku i akustiku tím samým. Ten tvůj přípravek neznám, ale zkus třeba čistidla od GHS (FastFret) nebo Dunlopa.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90

Příspěvek od woro90 »

petr.tramvaj píše:Zduř vše, prosimvás, v nějakých hudebninách čistič strun. Nevim jak to přirovnat,, taková malá jakoby knížečka,, otevře se a strun se do toho daji, zakjlapne se a jede se po strunách. Nevíte značku a kde na netu bych to našel? A ještě něco, používá se čistič strun pro akustické jak pro elektrické? Mám totiž westernovku tak aby na mě v obchodě nekoukali jak na blba že chci čistit struny na akustice :D
Čistí se pochopitelně obojí, i nylonky na španěle :lol: Většinou ale bohatě stačí hadr. A používám Dunlop Series 65 - String Cleaner & Conditioner. Flaštička s plstí přes hrdlo, přes kterou tím struny natřeš, chvíli necháš a pak utřeš. Struny budou čistší (rozpouští to svinstvo co se na nich hromadí) a budou dobře klouzat (je v tom olej). Dobré je to i k napouštění hmatníku.

Tahle pomůcka k čištění mi přijde tak trochu nepraktická. Zkoušel jsem místo toho použít plst na kousku tenké překližky a z horní strany hadr, má to stejný efekt, a manipuluje se s tím lépe. A nestojí to nic :wink:

edit: já se s tím tady smolím a Nero už má napsáno :lol:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
adso

Příspěvek od adso »

petr.tramvaj píše:Zduř vše, prosimvás, v nějakých hudebninách čistič strun. Nevim jak to přirovnat,, taková malá jakoby knížečka,, otevře se a strun se do toho daji, zakjlapne se a jede se po strunách. Nevíte značku a kde na netu bych to našel? A ještě něco, používá se čistič strun pro akustické jak pro elektrické? Mám totiž westernovku tak aby na mě v obchodě nekoukali jak na blba že chci čistit struny na akustice :D
jestli sháníš toto:

Tak, to jsem zatim nikde v ČR neviděl..
http://thestringcleaner.com/distribution.php
Technika osvobozuje :)
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Stojí to 10USD. Mají to např na music123.com
Cheebers

Příspěvek od Cheebers »

Mam dobre zkusenosti s Dunlopem 65. Takze muzu doporucit. Vycisti a dela ten pekny klouzavy efekt.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Njn ale on nehledal čistič, jako přípravek/lahvičku, ale takovou hadřičku na umělé hmotě.
Cheebers

Příspěvek od Cheebers »

Ano ano, mas pravdu!
Necham to uz tak, treba me doporuceni nekomu pomuze :-) Opravdu si na ten cistic nemuzu stezovat.
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Taky používám Fastfret. Ale ta knížečka vypadá, že očistí struny i zespoda (ze strany od hmatníku), což teď musím dělat hadříkem. Jó, kde jsou ty časy vyváření strun v Jaru.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
adso

Příspěvek od adso »

Gobak píše:Taky používám Fastfret. Ale ta knížečka vypadá, že očistí struny i zespoda (ze strany od hmatníku), což teď musím dělat hadříkem. Jó, kde jsou ty časy vyváření strun v Jaru.
Tak ty časy stále trvají :) Já vyvářel před 14 dny...
baskytarovy-hardware-prislusenstvi-udrz ... 15030.html
Technika osvobozuje :)
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek Kysely »

Nejblíž k nám to tady má asi jen thomann. Za to ale obě verze - kytarová i basová.
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Na struny muzu doporucit cistic strun KYSER vybornej!!!
presel sem na nej po ernie ballu kdyz jsem otevrel ubrousky a vsechny byly cerny od nejakyho bordelu.
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

Ta "knížečka" se mi líbí. Určite by se to dalo nějak vykoumat, jak to vyrobit. Jinak jako čistič mám taky rád Dunlop 65.
Gibson SG-SFWCH

kombo: Roland Cube

Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“