Čistič strun
Pravidla fóra
-
petr.tramvaj
Čistič strun
Zduř vše, prosimvás, v nějakých hudebninách čistič strun. Nevim jak to přirovnat,, taková malá jakoby knížečka,, otevře se a strun se do toho daji, zakjlapne se a jede se po strunách. Nevíte značku a kde na netu bych to našel? A ještě něco, používá se čistič strun pro akustické jak pro elektrické? Mám totiž westernovku tak aby na mě v obchodě nekoukali jak na blba že chci čistit struny na akustice 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Čistič strun
Většinou je jedno, jakým čističem co čistíš, jen to chce dávat, aby čistič určený speciálně na tmavé hmatníky (palisandr, eben) nepoužíval na javorové, pak se to může zasvinit. Takže klidně čisti elektriku i akustiku tím samým. Ten tvůj přípravek neznám, ale zkus třeba čistidla od GHS (FastFret) nebo Dunlopa.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Čistí se pochopitelně obojí, i nylonky na španělepetr.tramvaj píše:Zduř vše, prosimvás, v nějakých hudebninách čistič strun. Nevim jak to přirovnat,, taková malá jakoby knížečka,, otevře se a strun se do toho daji, zakjlapne se a jede se po strunách. Nevíte značku a kde na netu bych to našel? A ještě něco, používá se čistič strun pro akustické jak pro elektrické? Mám totiž westernovku tak aby na mě v obchodě nekoukali jak na blba že chci čistit struny na akustice
Tahle pomůcka k čištění mi přijde tak trochu nepraktická. Zkoušel jsem místo toho použít plst na kousku tenké překližky a z horní strany hadr, má to stejný efekt, a manipuluje se s tím lépe. A nestojí to nic
edit: já se s tím tady smolím a Nero už má napsáno
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
jestli sháníš toto:petr.tramvaj píše:Zduř vše, prosimvás, v nějakých hudebninách čistič strun. Nevim jak to přirovnat,, taková malá jakoby knížečka,, otevře se a strun se do toho daji, zakjlapne se a jede se po strunách. Nevíte značku a kde na netu bych to našel? A ještě něco, používá se čistič strun pro akustické jak pro elektrické? Mám totiž westernovku tak aby na mě v obchodě nekoukali jak na blba že chci čistit struny na akustice
Tak, to jsem zatim nikde v ČR neviděl..
http://thestringcleaner.com/distribution.php
Technika osvobozuje 
Mam dobre zkusenosti s Dunlopem 65. Takze muzu doporucit. Vycisti a dela ten pekny klouzavy efekt.
-
Teorge
Njn ale on nehledal čistič, jako přípravek/lahvičku, ale takovou hadřičku na umělé hmotě.
Ano ano, mas pravdu!
Necham to uz tak, treba me doporuceni nekomu pomuze
Opravdu si na ten cistic nemuzu stezovat.
Necham to uz tak, treba me doporuceni nekomu pomuze
Taky používám Fastfret. Ale ta knížečka vypadá, že očistí struny i zespoda (ze strany od hmatníku), což teď musím dělat hadříkem. Jó, kde jsou ty časy vyváření strun v Jaru.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Tak ty časy stále trvajíGobak píše:Taky používám Fastfret. Ale ta knížečka vypadá, že očistí struny i zespoda (ze strany od hmatníku), což teď musím dělat hadříkem. Jó, kde jsou ty časy vyváření strun v Jaru.
baskytarovy-hardware-prislusenstvi-udrz ... 15030.html
Technika osvobozuje 
- Radek Kysely
- Kontaktovat uživatele:
Nejblíž k nám to tady má asi jen thomann. Za to ale obě verze - kytarová i basová.
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
-
arcilucifer
Na struny muzu doporucit cistic strun KYSER vybornej!!!
presel sem na nej po ernie ballu kdyz jsem otevrel ubrousky a vsechny byly cerny od nejakyho bordelu.
presel sem na nej po ernie ballu kdyz jsem otevrel ubrousky a vsechny byly cerny od nejakyho bordelu.
Ta "knížečka" se mi líbí. Určite by se to dalo nějak vykoumat, jak to vyrobit. Jinak jako čistič mám taky rád Dunlop 65.
Gibson SG-SFWCH
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30