Problém s UCG102

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
StoneG
Kontaktovat uživatele:

Problém s UCG102

Příspěvek od StoneG »

Mám doma tuhle věc: http://kytary.cz/behringer-ucg102/HN097937/

a mám problém s nahrávání. Vše jinak funguje jak má.
Má otázka zní: Když si zapnu jednu ze simulací bedny tak je to v poho.
Pak si zapnu Audacity a chtěl bych nahrávat ten zvuk co mi jde z té simulace od UCG102.
Dám record v Audacity a nic se mi nanhrává. zkouším přepínat mezi všemi vstupními zdroji a nic.

Mám to přes nootebook s integrovanou zvukovkou..

prosím o radu. děkuji.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s UCG102

Příspěvek od pavlii »

Integrovaná zvukovka s tímto nemá co dělat.

Nebude spíš chyba v konfigurování třeba audio stopy/zdroje pro ní v Audacity? Pokud tato zvukovka bez problémů normálně hraje a reaguje na vstupní signál, potom ho tedy i zpracovává a ergo musí to být zaznamenatelné na disk počítače.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
StoneG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StoneG »

No zkusím si s tím ještě pohrát v nastavení v Audacity...
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Mám stejný problém jako je popsaný výše a nevím, co s tím. Myslím, že problém by mohl být v tom, že MS Windows to zařízení v systému neberou jako zvukový hardware, ale jako USB zařízení v USB portu a Audacity a obdobný software dokáže přijmout signál jen ze zvukových zařízení.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mhm - myšlenka je to dobrá, pak by ale na vině byl ovladač, protože zvuková karta je jednou zvukové zařízení - a jedno, jestli je na desce, v PCI slotu nebo připojená do USB rozhranní.

Obecně platí, že hudební programy nabízejí ke konfigurování veškerá zvuková zařízení, která se v systému vyskytují (jsou povolená a správně nainstalovaná).

P.

J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Jenže sehnat nějakej schopnej ovladač k tomuhle zařízení do MS Windows XP, kterej by nebyl 8 let starej je docela problém (aspoň pro mě). Zkoušel jsem nainstalovat ASIO4ALL, ale nějak to s tímhle problémem nesouviselo, jen se to celý ještě víc rozhasilo a je delší latence. Nějak extra do počítačů a softwaru nedělám a tohle je na mě prostě už moc složitý.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Teď jsem to rozjebal, tím ASIO4ALL tak, že nefungujou vůbec žádný zvuky a systém nenachází ani jedno zvukový zažízení. :cry: No nic odcházím nas....j do práce. Všechny počítače světa bych naházel nahromadu a zapálil, pak teprve by bylo na světě krásně. :evil: :evil:
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Máš pochvalu za kvalitně odvedenou práci :lol: nakolik počítačům rozumím, tak nechápu, jak se může za pomoci ASIO4ALL dojít k tebou popsanému výsledku...

Dej si voraz a zkus to znova - všechno od začátku a v klidu.

P.

J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Tak jsem stáhnul nějakej ovladač od Behringeru a odinstaloval ASIO4ALL a teď mi krásně hraje kytara do sluchátek z toho UCG102 s minimální latencí. V systému už je to zařízení jak ve zvukovejch tak v USB zařízeních, ale hraje to jen přes Native instrument combo. Jinak nahrávání přes Audacity ani EnergyXT2 nefunguje. To furt hází nějakou chybu při otevírání zvuk. zařízení. No a když v ovládacích panelech otevřu zvuky a zvuková zařízení, tak je vše nefunkční a na nic nejde kliknout. Systém jaksi nenachází žadné zvukové zařízení přestože mi to u všech píše, že jsou OK. Tak já už nevím. Ale s tím Behringerem jsou jen problémy, proto nedoporučuji kupovat. Zlatě si připlatit a koupit kloudnou zvukovku.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Nějak jsem zapomněl napsat jak to dopadlo. Takže stáhnul jsem ovladač ze stránek Behringeru. Odinstaloval ASIO4ALL. Po instalaci toho novýho ovladače je to zařízení jak ve zvukových tak v USB zařízeních ve správci systému. Latence minimální funguje všechno i nahrávání v Audacity, jen ještě nevím, jak nahrát ten zkreslenej zvuk ze simulace komba. Ale tuším, že to na to asi bude chtít nějakej našláplejší nahrávací program než to Audacity.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Když už je tady to téma, tak se optám. Jak je na tom tahle zvukovka s gainem? Má pouze přepínač... Nehrozí přebuzení (nějakým kilem, baskytarou nebo silným snímačem) ? Jde mi o to, že integrovka v noŤasu i na minimální gain kytaru nezvládne, takže je na nahrávání kytary nepoužitelná, ale nechci kvůli pár experimentům vrážet moc prachy...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ja nevim. starsi fasttrack to ma stejne. kdyztak je jeste volume na kytare...
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Paris píše:ja nevim. starsi fasttrack to ma stejne. kdyztak je jeste volume na kytare...
Je.. aLe ubírá vejšky... To už by nebylo ono. ALe uvidíme.. Možná to nakonec dopadne úplně jinak
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Michal Mrozek

Příspěvek od Michal Mrozek »

Dobrý den
Hledal jsem něco opravdu jednoduchého na ovládání a instalaci tak jsem koupil Behringer UCG102 ale jsem zoufalý vůbec mi to nejede. vše jsem zapojil jak se má ale nic ,do sluchátek mi jdou přes UCG normální zvuky z počítače ale kytara nic.V ovládacích panelech PC je vše povoleno a pracuje správně.Když do kytary zapojim kabel tak dioda link na UCG jen blikne to asi taky nemá být nevím.Mám elektroakustickou kytaru.Jestli nějaká dobrá duše ví co s tím prosím napište.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

a v tom softwaru co byl k tomu ta kytara hraje? jestli to není vázané jen na to. Ten výrobek neznám, ale moc důvěry ve mně nebudí.
Nebo prkotina typu volume na elektroakustice, či baterka? chtělo by to vyzkoušet i jinou kytaru, aby se odfiltrovalo jestli je problém v kytaře či v behringeru.
Ještě mě napadlo, mrkni v nastavení zvuku ve windows do sekce ZAŘÍZENÍ PRO ZÁZNAM jestli tam není ztlumený zvuk u zařízení které představuje vstup toho behringera, něco jako USB microphone audio codec či jak to má behringer pojmenované.
samozřejmostí by měly být nejnovější ovladače pro ucg102 ze stránek behringeru
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Michal Mrozek

ahoj
No je u toho audacity ale kytara nehraje ani v tom ,jen když jsem to zkoušel nahrávat v tom audacity tak při vsunutí a vysunutí jacku tam vznikl signál ale bylo to jen takové to klasické lupnutí a pak zase nic, nicméně to lupnutí se do programu zaznamenalo jako normální stopa a při přehrávání stopy byl záznam slyšet.Při nahrávání ale není ve sluchátkách slyšet nic.Zkusím podle tvojí rady ještě jinou kytaru a uvidím ale kytara v kombu normálně jede,tak já fakt nevím.Ovladače jsou nejnovější co jsou dostupné.Volume i baterii jsem kontroloval v tom to taky není.No jestli by tě ještě něco napadlo tak budu vděčný.Každopádně díky.ahoj
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

pri nahravani neni slyset nic vcelku spravne. na to je prepinac (funkce, tlacitko) "monitor". elektroakustiku snad ani slyset (pri nahravani) nepotrebujes, ne?

"při přehrávání stopy byl záznam slyšet" znamena, ze tu kytaru slysis (az) nahranou? nebo to bylo jen o tom lupnuti?
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

jo takhle. čili to nahrává ale nemáš odposlech. no má ta věc vůbec ASIO ovladače od Behringera? zřejmě by to chtělo doinstalovat alespon ASIO4all aby to běželo v DAW i včetně monitoringu. Co to je za výrobek :mrgreen: to je skoro lepší strčit kytaru do interní zvukovky, výsledek bude imho stejný. Ne-li lepší. Behringer prodává defacto USB kabel s TRS samicí na konci.. achjo :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Pockejme na ujasneni, jak to vlastne je. V tenhle okamzik z toho nejsem moc moudrej.

Audacity stejne nejede na ASIO, ne? (nebo jo?)

Ten Behringer bude vic, nez samice na drate. Asio ovladace k tomu jsou, impedancne na tom (ke kytare) bude taky asi lip, nez bezna zvukovka. A pridavaj k tomu i nejaky kytarovy software. Mozna by se nejaky monitor (a bez latence) dal vytahnout z ovladaciho panelu toho Behringera ... ale nevim, nevidel sem to...
Michal Mrozek

No při přehrání stopy bylo jen to lupnutí tedy zasunutí a vysunutí jacku.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“