Z HB na Single Coil?
Pravidla fóra
-
K.Y.Z.M.I.C.
Z HB na Single Coil?
Zdar!
Měl bych dotaz. Dá se se singlem hrát hodně tvrdá hudba s vysokým zkreslením, aniž by se projevila jeho největší negativní vlastnost-šumění?..
Měl bych dotaz. Dá se se singlem hrát hodně tvrdá hudba s vysokým zkreslením, aniž by se projevila jeho největší negativní vlastnost-šumění?..
Re: Z HB na Single Coil?
Aparát od aparátu je to jiné, ale v zásadě pokud má dost gainu a nebude ti vadit trochu jiný zvuk, tak proč ne... Mimo to některé krabičky dokáží humbuckery nasimulovat.
EDIT: A singly sice chytají trochu víc bordelu, ale tys měl předpokládám na mysli brum - kdyby ti vadil, dělají se i singly, co tím netrpí.
EDIT: A singly sice chytají trochu víc bordelu, ale tys měl předpokládám na mysli brum - kdyby ti vadil, dělají se i singly, co tím netrpí.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
šumět může i HB, pravděpodobně jsi - jak už podotkl Bummer - myslel brum
přesně jak bylo řečeno - můžeš si koupit hum-cancelling singly, případně rovnou můžeš investovat do HB velikosti SC jako jsou třeba Hot rails od Seymour-Duncan, Chopper, Fast track atd od DiMarzio apod.
přesně jak bylo řečeno - můžeš si koupit hum-cancelling singly, případně rovnou můžeš investovat do HB velikosti SC jako jsou třeba Hot rails od Seymour-Duncan, Chopper, Fast track atd od DiMarzio apod.
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
-
K.Y.Z.M.I.C.
Jasný, čučel jsem na ty humbeckry v podobě singlu-asi řešení. Nemam na to ale zatim penízky:(..Je to tak trošku experiment..Ještě tu kytaru ani nemám.Neni na skladě.Je to tecaster od squier na muzikeru asi za bůra, takže nic moc..Musí ale stačit:)...Jinak do taď sem hrál na ibanez rg370dx s epoxidem slepovanym krkem u hlavy a s přilepnym a přišroubovanym u těla(prasklé tělo)..Pražce sem musel komplet ojet pilníkem protože to nikdo nechtěl přepražcovat......Mám jí už strašně dlouho..Jinak apáro valve king pevay..box marshal 300w..Nebude u této kytary s tímto druhem kobylky problém s jemným doladěním oktáv?Jo a myslel jsem brum:(...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
doladění oktáv problém nebude, akorát se připrav že na telecasterech to dolaďování může probíhat pomocí opravdu miniaturního imbusu narozdíl od šroubováku na některých jiných kobylkách 
mám to tak taky a řeknu ti - tak malý imbus doma ani nemám
mám to tak taky a řeknu ti - tak malý imbus doma ani nemám
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Imbus by měl dostat ke kytaře, a když nemáš penízky na SD humbuckery ve velikosti singlu, tak to řeší rmpickups.cz
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
tak malý imbus jsem teda ještě nevidělmycountry píše:Imbus by měl dostat ke kytaře, a když nemáš penízky na SD humbuckery ve velikosti singlu, tak to řeší rmpickups.cz
každopádně rmpickups jsou samozřejmě řešení... ale já bych radši vyhlížel na bazaru duncany (dimarzia jsou u nás obvykle sci-fi)
-
K.Y.Z.M.I.C.
Stisk prstu je asi stik prstu:)....
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Moc nerozumím tomu, proč chceš kupovat mermomocí kytaru se singlem, ale přitom singl nechceš... 
-
K.Y.Z.M.I.C.
Zdar hoši.Tak sme to zvládli...Silvesta mnáme za sebou....Ta kytara se mi líbí.Nemyslim si že by v tom měl být nějaký velký problém, v tom singlu. Když na to dokázali hrát před 50 lety mohl bych to s trochou štěstí zvládnout ijá:)... Strašně se mi znechutily kobylky typu floidrose místo pružin jsem z irytace k neustálému rozlaďování musel dát dva 4mm dráty:) a problém byl vyřešen.Od doby kdy mi do ní máti kopla už to prostě nebylo ono. Každopádně jsem na tu kytaru a její zvuk dost zvědavej.Třeba se mi ten zvuk zalíbí a nic ani potřeba měnit nebude..Jens se opravdu bojím toho prumu..Doufám, že s tím nebudou potíže. Holt to asiá nebudu moct tak nabuzovat nebo spíš obráceně??
Singlu se nebráním...Chci jen vyzkoušet něco novýho...Jako když jsem před třemi roky strašně táhl k humbekru pro jeho hutnost??..Se singlem jsem se ani nestihl seznámit, potože jsem v podstatě ani nic nezahrál..
Nebo to je asi pro to že chci ten zvuk mít jasnej, ale špinavej..To by mohlo jít ne?
No uvidim, necham sa prekvapit
...Zdar a dík za pokec..... 
Singlu se nebráním...Chci jen vyzkoušet něco novýho...Jako když jsem před třemi roky strašně táhl k humbekru pro jeho hutnost??..Se singlem jsem se ani nestihl seznámit, potože jsem v podstatě ani nic nezahrál..
Nebo to je asi pro to že chci ten zvuk mít jasnej, ale špinavej..To by mohlo jít ne?
No uvidim, necham sa prekvapit
Naposledy upravil(a) Dark Axel dne 1.01.2010 15:35, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Dark Axel: sloučeny 4 příspěvky. přešti si pravidla
Důvod: Dark Axel: sloučeny 4 příspěvky. přešti si pravidla
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Tak za to, že nepoužíváš edit nechť tě zdrbe někdo jinej, mě je to jedno.
Ale taky se dají pořídit noiseless snímače, nebo humbucker, kterej je dělanej na kopírování zvuku singlu, ale nebrumí (bývají zvukově o něco jiné jiné než singly, ale taky zajímavé).
Ale taky se dají pořídit noiseless snímače, nebo humbucker, kterej je dělanej na kopírování zvuku singlu, ale nebrumí (bývají zvukově o něco jiné jiné než singly, ale taky zajímavé).
-
K.Y.Z.M.I.C.
Tak sem si to rozmysle hošani. Kadim na singl.
Je to věčné téma a rádi přeskakujeme z HB na SC jako včelky z květu na květ. I když někdy nedobrovolně, viz moje nedávná zkušenost. Poslední dva roky jsem byl celkem věrný les paulům s humbuckery, ale nedávno jsem znovuobjevil krásu stratocasteru, jakkoliv ten můj má jenom dva SC, jeden HB, a navíc je osazen tím proklínaným floyd rosem, který osobně mám docela rád. Proč to ale říkám - hraju si takhle spokojeně na strata, který je uvnitř vystíněný hliníkovou fólií, mnoho kšeftů absolutně bez problémů s nějakým brumem či šumem, vždy všechno super potichu, navíc to mám na PB ošetřeno noisegatem, až před týdnem v jednom nejmenovaném pražském klubu totální katastrofa - prý tam mají špatná světla, nevím, ale do signálu se mi nacpal naprosto neúprosný bzukot až jekot (na vysokých frekcencích, ne brum), který nešlo zmírnit jinak, než částečným stažením volume a hraním pouze na HB, takže pocit z hraní úplně naprd. Doma jsem padl před les paulem pokorně na kolena a odprosil ho za všechno to zanedbávání.... Hrála tam s námi i kapela s jedním hodně známým českým mistrem rockové kytary, a ten mi poradil vychytávku od Suhra/Lolar, nějaká laditelná parazitní cívka, která se montuje pod pickguard, ovšem ta sranda vyjde cca na 8 tisíc, což není úplně lákavá perspektiva, obzvlášť když se mi to za celý život tohodle japonského strata stalo jen jednou a na tom jediném místě. Nemáte někdo nějaké geniální levnější řešení pro případ krize, kdybychom tam ještě hráli někdy v budoucnu? Nebo mám radši vzít lespaula, noisegate na tohle bzučení nepomůže...
Máš nějaký odkaz na tu srandu?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Řekl bych, že je to něco takového: https://reverb.com/item/1812336-suhr-bp ... oil-system
https://www.tdpri.com/threads/diy-silen ... cc.343545/
Kdyby ses do toho chtěl pustit, tak drát bych tu možná nějaký našel...
Kdyby ses do toho chtěl pustit, tak drát bych tu možná nějaký našel...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
U výrobce snímačů M. Dronskéo (Dronski Pickups) jsem zahlédl kdysá nějakou Singlovou sadu se spínatelnou parazitní cívkou právě pro takovéto případy.
Boží, drát mám, díky všem za tipy, vyzkouším a poreferuji 
Tohle mi taky přijde tak nějak po česku geniální a za hubičku....
https://www.youtube.com/watch?v=Vj2RloyhxMY
https://www.youtube.com/watch?v=Vj2RloyhxMY