Zahřívání komba
Pravidla fóra
Zahřívání komba
Zdravíčko, nevím jestli už tu něco podobného bylo, ale já jsem to nenašel. Tak se radši zeptám. Můj problém spočívá v tom: mám kombo dsl 401 a celkem dost se zahřívá a mám strach, aby se nepřehřálo a neupeklo se tam něco! Nevím co s tím, ale dost lidími říkalo, ať odšroubuju zadní mřížky, aby to lépe větralo. Prosím poraďte mi co s tím. Děkuju za každej nápad.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zahřívání komba
DSL401 je lampa a ty docela hřejí, máš možnost to porovnat s jiným lampovým kombem (nejlépe dalším DSL401)?
Hraju na kytary a mašinky
hele jestli je to první a jediná lampa na kterou si hrál (myslim jako dlouhodobějc, ne jen deset minut na krámě), tak se možná nic neděje...ono lampy obecně prostě "pečou" a po přestupu z tranzistoru se nedivim, že se bojíš aby se ti neuškvařilo...ale pro jistotu by to chtělo někde porovnat no, pro klid v duši...
pokud je něco z toho, co sem vydedukoval z tvýho prvního postu jináč, tak mě prosim oprav...
měj se..
pokud je něco z toho, co sem vydedukoval z tvýho prvního postu jináč, tak mě prosim oprav...
měj se..
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
basa Ibanez TRB-100
starší dsl 401 jsou notorický známé právě přehříváním díky "kvalitní" konstrukci... jak je na tom nynější produkce nevím. Pakliže máš ale starší kousek, tak je přehřívání "normální" jev a mělo by se to řešit... zapátrej třeba na googlu, jistě nalezneš i návody, jak se s tím poprat.
- zakk_wylde
- Kontaktovat uživatele:
U těch starých 401 se to řešilo doděláním ventilátoru, aby tam alespoň trochu proudil vzduch. Jinak hrozí, že to při přehřátí přestane hrát!
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
Mám ho už 2 roky a pořizoval jsem ho nové, takže je to novější model. Opravdu je to normální jev? nikde jsem to nenašel.Předtím jsem měl 30tku lampu(crate) a tolik to nehřálo. Myslíte někdo, že bych měl oddělat ty zadní kryty?? Fakt nevím co s tím!
Marshallácké komba jsou na tohle asi dost náchylné. Moje staré jcm 900 kombo to dělalo taky, už jsem to chtěl nějak řešit (ventilátor, případně jsem to chtěl kombo naklonit dozadu aby vzduch unikal mezerou mezi přední deskou s reproduktory a samotným zesilovačem - nevím jak dsl ale devítikilo tam mělo menší škvíru). Mě to takhle hrálo víc než rok a přežilo to, na předním panelu by se dalo usmažit vajíčko. Ale raděj bys s tím něco dělal, nejlepší řešení bude asi ten ventilátor.
Alespoň mi Engl hřeje zadek 
Jinak nemyslím, že to peče nějak enormně. Prostě hřeje, elektronka... Elektronky se zahřívají...
Edit: K těm větráčkům... To by těm elektronkám nevadilo?
Když tak omluvte mou neznalost... Já jen nevím, kolik toho elektronka snese...- zkoušet to ani nebudu, nemám peníze... I když... Tohle asi přežijí...
Jinak nemyslím, že to peče nějak enormně. Prostě hřeje, elektronka... Elektronky se zahřívají...
Edit: K těm větráčkům... To by těm elektronkám nevadilo?
Když tak omluvte mou neznalost... Já jen nevím, kolik toho elektronka snese...- zkoušet to ani nebudu, nemám peníze... I když... Tohle asi přežijí...
Tak ideální je větrák co vzduch odsává a ne fouká, to by lampám nejspíš vadit mohlo a stejně by to nebylo moc učiné pokud by tam nebyl otvor kterým by ten teplý odcházel.
- Kozanostra
- Kontaktovat uživatele:
ja sem dsl 401 nedavno mel a musim rict ze fakt hralo enormne moc....hlavne predni panel u poweru a standy byl rozpalenej uplne nehorazne....uz si to nepamatuju presne ale mysim ze v ty casti bylo nekde blizko trafo takze sem si rikal ze tj asi normalni ale nevim nejsem v todle expert hlavni pro me bylo ze to "hralo" 
Gibson Les Paul Standard (94´)
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname
http://mesa1.myminicity.com/
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350