Squier by Fender Stratocaster Standard

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
lukas.kytarista
Kontaktovat uživatele:

Squier by Fender Stratocaster Standard

Příspěvek od lukas.kytarista »

Co řikáte na kytaru Squier by Fender Stratocaster Standard ? Chci si jí koupit kolem Srpna 2010, na kytaru hraju teprve 6 měsícu takže při koupi to bude nějak kolem 1 roku, potřeboval bych poradit jestli je to dobré řešení ??? 8) A k tomu bych si chtěl koupit kombo Randall RX25RM co říkáte na to ? :wink:

Odkaz na kytaru: http://kytary.cz/squier-by-fender-stand ... /HN021070/

Odkaz na kombo: http://kytary.cz/randall-rx25rm/HN099981/

Díky předem za radu.. :)
Kytary: Tenson Special (elektrická) | Clifton (akustická)
Kombo: Stagg 10 GA (10W)
Efekt: Line 6 Pocket POD Express (multiefekt)
Trsátka: Jim Dunlop | Brain
Příslušenství: Ladička - Seiko SAT 100 , Kabel - 2x Rockcable by Warwick(3m) , Popruhy - 1x Fender | 1x Stagg

"Peníze nemám, život nedám"
...EDGE...

Re: Squier by Fender Stratocaster Standard

Příspěvek od ...EDGE... »

Copak hrajes za styl? Vybral sis takovou vintage style kytaru a takove trosilinku metalove kombicko :D
Minimalne proti kytare se vsak podle me neda nic moc vytknout ;)
lukas.kytarista
Kontaktovat uživatele:

Hraju rock a takový rock ´n ´roll trochu prvky blues :)
Příslušenství: Ladička - Seiko SAT 100 , Kabel - 2x Rockcable by Warwick(3m) , Popruhy - 1x Fender | 1x Stagg

xid00

Příspěvek od xid00 »

ja myslim že je to zbytečné se takhle moc dopředu rozhodovat...
za 4 měsíce se můžou dít věci, začne se ti líbit jinej styl hudby, a jiná kytara a budeš chtít jinou, zatim to nech bejt, až bude tak 14 dní do koupi a bundeš už na ní mít připravený určitý peníze tak pak si vybírej... A pak je to vyřešený protože pak když se ti začne líbit jinej styl tak s tim stejně už nic neuděláš :D

EDIT: no možná uděláš :-) jednoduše stačí si vybrat kytaru s 2x single coil a aspon jeden humbucker, to je tak trochu univerzál takže se na to dá hrát všechno
Guitars: Les Paul Epiphone Custom Ebony, Strat Cruiser by Crafter
Kombo: Cruiser by Crafter 10w, brzy přibude buť roland cube 20x nebo Line6 Spider II HD150
lukas.kytarista
Kontaktovat uživatele:

Díkes za radu... :)

DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

lukas.kytarista : Kolik chces investovat?

Kytara by mohla být univerzálnější ve verzi s humbuckerem u kobylky tzn.
http://kytary.cz/squier-by-fender-stand ... /HN001151/

Kombo co třeba http://kytary.cz/crate-flex-wave-series-fw15r/HN096532/
Naposledy upravil(a) DL dne 4.01.2010 20:15, celkem upraveno 1 x.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
lukas.kytarista
Kontaktovat uživatele:

Do kytary chci investovat 6 000 - 7000 kč .... Do kombo 4 000 - 5000 kč

Tak nějak celková cena kolem těch 12 000 - 13 000 kč

DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

lukas.kytarista píše:Do kytary chci investovat 6 000 - 7000 kč .... Do kombo 4 000 - 5000 kč

Tak nějak celková cena kolem těch 12 000 - 13 000 kč
Tak co bys řekl na http://kytary.cz/squier-by-fender-stand ... /HN001151/
a kombo teda http://kytary.cz/peavey-transtube-envoy ... /HN099808/
nebo http://kytary.cz/roland-cube-30-x/HN089754/

Nehceš-li se bavit o bazaru.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
lukas.kytarista
Kontaktovat uživatele:

jo je to pěkná kytara i levnější než jsem předpokládal.. kombo taky dobré... No ale opravdu se asi budu rozhodovat až tak ten měsíc nebo 14 dní před koupí takže mám čas... :) A taky budu vybírat v prodejně nejspíš za pomocí táty kamaráda kytaristy který hraje na kytaru asi 15 let tak se uvidí :) :)

Ale každopádně díky za tip a za radu.. :) :) :)

xid00

Příspěvek od xid00 »

tady s tím souhlasim, s tou kytarou určitě, i když možná bys měl vzít spíš nějakou bez tremola...
jinak to kombo je dobrý no, ale podle mě má zbytečně moc efektů nepotřbných pro tenhle styl hudby (to budu kupovat asi já, a hraju hlavně hard rock a metal)
Guitars: Les Paul Epiphone Custom Ebony, Strat Cruiser by Crafter
Kombo: Cruiser by Crafter 10w, brzy přibude buť roland cube 20x nebo Line6 Spider II HD150
lukybraby

Příspěvek od lukybraby »

Tuto kytaru http://kytary.cz/squier-by-fender-stand ... /HN001151/ mám od začátku prosince a celkem spokojenost. Díky kombinaci HSS je velice univerzální. Zpracování není špatný, zvuk ujde, jen časem asi pořídím nový-lepší snímače. Prvním tuningem byly tlustší struny a časem nejspíš zablokuju vibrato a kytaru nechám odborně seřídit. Za tu cenu je to myslím dobrá volba do začátku.
Kombo mám Line 6 Spyder III 15W. Čekal jsem od něj víc, ale na to moje hraní bohatě stačí.
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Hlavně dej na sebe a neber rady moc vážně :) ... každej ti radí to, co samo mu bylo doporučeno nebo to co má on... Já bych se vůbec nebránil kombinaci snímačů SSS... naopak vím, že kombinace HSS není vždy ono... ano, dostanete sice možná více zvuků, ale tyhle levnější snímače mají jednu vadu... Nedá se použít v jedné skladbě HB a SC nějakým efektivním způsobem, protože změna hlasitosti je razantní při změně snímače z HB na SC... proč? HB má silnější výstup... Je třeba zvážit, zda chceš laborovat s větší škálou zvuků díky HB a nebo spíše zkoušet efektivně měnit snímače během hry (solo - krk, doprovod - kobylka, atd.)
Další ale subjektivní důvod proč bych nechtěl na Stratu HSS je ten, že to tam prostě nepatří :D ... Strat má být SSS... a to co chceš hrát by zvládlo přehledně dle mého. Rock´n´Roll a Blues je pro SSS strata pravý šálek čaje.
A s tím tremolem se neboj, u jednozvratných, co jsou na stratech, to není takový problém seřídit. Většinou se nedoporučují kupovat kytary s FloydRose tremolem (dvojzvratné) v nižší cenové kategorii (většinou si takové kytary za tuto cenu kupují začátečníci a kvalita není kdoví jaká, takže to umí pořádne pozlobit...)
A konečně, vše si osahej v hudebninách. Kombinace SSS, HSS a zkus kytary i HH atd. Je možné, že odejdeš s jinou kytarou než typu Stratocaster ;)

EDIT: a k těm kombíčkům... to co ti radí kluci je fajn. Osobně bych bral Rolanda. A jestli na domácí hraní, tak i menší výkon.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

MLorenzo: S tou hlasitostí problém není třeba v případě, že chceš hrát čistý na singly a zkreslený na humbucker. Taky to tak praktikuju. Pokud ti vadí rozdíly v hlasitosti, tak si prostě zvedneš volume na čistém (nebo snížíš na zkresleném) kanálu a je hotovo.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Bummer píše:MLorenzo: S tou hlasitostí problém není třeba v případě, že chceš hrát čistý na singly a zkreslený na humbucker. Taky to tak praktikuju. Pokud ti vadí rozdíly v hlasitosti, tak si prostě zvedneš volume na čistém (nebo snížíš na zkresleném) kanálu a je hotovo.
Jo pokud máš dvoukanál se samostatným ovládáním hlasitostí tak ok (moc jsem jich neviděl)... ale jinak je to hrozný skok v hlasitosti, pokud to nejsou nějaké silnější SC, což tady v tomhle případě asi ne... a pořád stahovat volume pot. na HB není taky to pravé ořechové...
Gobak

Příspěvek od Gobak »

moc jsem jich neviděl
No skoro všechny Marshally to tak maj, ne?
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Já naopak ještě neviděl vícekanálový zesilovač, co by měl jen master volume. ;)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

"Moc jsem jich neviděl"... jojo, moje blbost :D má to tak většina apeců... hold hraju na jednokanál no :D
lukas.kytarista
Kontaktovat uživatele:

Všem děkuji za rady... Ikdyž si stejně všechno osahám v hudebninách jak bylo řečeno... Beru všechny vaše rady na vědomí. Díkes :P

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nazdar.
Vlastním už asi rok Squier Standard Stratocaster (Rosewood), což je v podstatě to samé, akorát to má Rosewood hmatník. Podrobný popis jsem psal v tomto příspěvku: post234842.html#p234842
V podstatě si za tím stojím. S kytarou jsem spokojený. Teď jsem to dal kytarářovi, aby mi tam namontoval Lace Sensor Hot Gold. Dále výměna poťáků za Gotohy. Podle kytaráře (Jurča z Ostravy) ty číny, co tam jsou, ořezávají výšky, utlumujou signál a dřív odejdou (nebo tak nějak to říkal). Zítra si to mám vyzvednout, tak se už těším :o .
woro90

Příspěvek od woro90 »

Čistý na singly a zkreslený na kobylkový HB je řešení vhodné tak do metalu, jinak na rocknroll, lehčí rock a blues se hodí i zkreslený na krkový snímač. HSS je dobré pokud chceš hrát tvrdší styly a používat hodně čistý. Na uvedenou hudbu se víc hodí tři singly, nepoužívá se tak brutální zkreslení, aby byl potřeba HB, a navíc u HSS přicházíš o kobylkovou mezipolohu mezi dvěma singly, což je přesně ten klasický kvákavý zvuk s kovovým nádechem který je pro strata typický. Naopak u domabastlu, na zakázku dělaného či upravovaného nástroje by mohlo být zajímavé dát HB ke krku, na blues by to mohlo být to pravé, ačkoli by to zase přišlo o zvuk krkového singlu v 1/4 menzury, zhusta používaný např. Hendrixem. Škoda že se tam těch snímačů nevejde víc :mrgreen:
Každopádně pokud nepotřebuješ higain, tři singly se hodí daleko víc, i když ta kytara není tak univerzální.

xid00: Tremolo u strata je úplně pohodě, dá se za deset minut seřídit tak, že se to nerozladí ani kdybys tomu pod deklík cpal peníze (i když za pár tatíčků Masarýčků bych možná změnil názor :twisted: ).
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“