Pripojeni klaves k pc
Pravidla fóra
Pripojeni klaves k pc
Zdravím, má někdo keyboard PSR-280, rád bych věděl jak je to se spojením s počítačem
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pripojeni klaves k pc
Než se někdo ozve, tak se zeptám: o co jde?
P.
P.
druh keyboardu muze byt podobny, ale ted k tomu, koupil jsem si kabel odkaz: http://kytary.cz/cme-u2-midi/HN103633/ a pripojim to normalne ke keyboardu, midi in a out jsou spravne. V nastaveni zvuku je polozka prehravani midi, normalne je tam Microsoft GS wavetable SW synth ale mam tam USB coz je asi dobre kdyz je tam pripojeny midi kabel. Ale kdyz zkusim prehrat nejakou midi pisen, tak to nejde, mam jednoduchy program guitar pro, zkousim aktivovat midi-in jde to ale samozrejne nejake naznaky to nema. Dále sem se dival na yamahu k memu keyboardu, byla tam podpora midi kabelu UX16. Ten stoji skoro 2000 a to se mi za kabel davat nechce. Proto sem se chtel zeptat jestli ten keyboard nebo podobny nekdo nema ze by mi pomohl, protoze jsem zacatecnik a nevim presne co to ma spravne delat nebo je to jen podporou kabelu, tak prosim jestli by mohl nekdo poradit. 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jako základ doporučuji nainstalovat freeware analyzér MIDI komunikace, například MIDI-OX (www.midiox.com) a tam odsledovat, zdali obě strany vysílají/přijímají (nebo se o to aspoň snaží) MIDI data. Nebál bych se prohodit ty pětikolíky
P.
P.
zkousel jsem to, ale jak si jsem neprisel na to jak to funguje, daval jsem nejake play midi ale nefungovalo to, to bude asi problem s nastavenim programu
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ee...jednak zksím přes weekend spáchat krátký tutoriál, páč si myslím, že se to už hodí, ale to je daleko, takže stručně:
Základ je mít otevřené okno Monitor (defaultně myslím je), pak kliknout na ikonku s kulatým MIDI konektorem (tmavě modrá, "Select MIDI Devices To Open"). Vybereš si zařízení pro MIDI Input (pro začátek), dáš OK a když budeš mačkat klapky, budou se ti v okně Monitor ukazovat zprávy Note On/Off. Případně zkusíš prohodit v nástroji MIDI kabely. Dokud tam ty zprávy nebudou, je chyba buď v zapojení nebo ve funkci kláves nebo ve funkci MIDI převodníku.
Pak se můžeme bavit dál
P.
Základ je mít otevřené okno Monitor (defaultně myslím je), pak kliknout na ikonku s kulatým MIDI konektorem (tmavě modrá, "Select MIDI Devices To Open"). Vybereš si zařízení pro MIDI Input (pro začátek), dáš OK a když budeš mačkat klapky, budou se ti v okně Monitor ukazovat zprávy Note On/Off. Případně zkusíš prohodit v nástroji MIDI kabely. Dokud tam ty zprávy nebudou, je chyba buď v zapojení nebo ve funkci kláves nebo ve funkci MIDI převodníku.
Pak se můžeme bavit dál
P.
tak prohodil jsem to, a jede to HURÁÁÁ
, sice je divný že jeden kabel bliká oranžově a jeden červeně ale zatím to neresím. Dík moc