Zlobi potenciometr
Pravidla fóra
Zlobi potenciometr
Ahoj, mam problem v tom ze nekdy kdyz stahnu uplne volume na snimac u krku na ktery je to prepnuty, tak to porad hraje sice takovym tissim cistym zvukem, nekdy jo nekdy ne. Cim by to mohlo byt, jak odstranit? kytara epiphone les paul custom stara asi pul roku:)
Re: Zlobi potenciometr
asi ti zlobí potenciometr
zkus ho vyměnit, stojí pár korun.
- Washburn G-IV (Seymour Duncan SH-4 a SH-2N), Fokus SG (R.M. Pickups)
- Mesa/Boogie 50/50
- Line6 POD Xt Live
- Marshall 1960AV, 4x12" (v30)
STEELFAITH: http://bandzone.cz/steelfaith
KRLEŠ: http://krles.cz
SYNOVÉ VÝČEPU: http://synove-vycepu.cz
- Mesa/Boogie 50/50
- Line6 POD Xt Live
- Marshall 1960AV, 4x12" (v30)
STEELFAITH: http://bandzone.cz/steelfaith
KRLEŠ: http://krles.cz
SYNOVÉ VÝČEPU: http://synove-vycepu.cz
Chrastí potenciometry
Dobrý den.
Zakoupil jsem kytaru Cort X2 a mám s ní problém. Při otáčení potenciometry se ozývá z komba chrastění, ale když rukou utlumím struny tak to přestane. Nevíte někdo co s tím?
Zakoupil jsem kytaru Cort X2 a mám s ní problém. Při otáčení potenciometry se ozývá z komba chrastění, ale když rukou utlumím struny tak to přestane. Nevíte někdo co s tím?
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 21.02.2014 13:18, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště nejdříve hledej, díky.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště nejdříve hledej, díky.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chrastí potenciometry
Jednoznačně sešlé poťáky. Pokud je kytara nová, reklamovat. Pokud je z druhé ruky, vyměnit potenciometry. Buď sám, nebo to přenechat kytaráři. Je to zákrok v ceně pár stovek.
Zdravím lidi, rád bych oživil toto téma. Na hudebnim bazaru jsem si pořídil mojí vysněnou kejtru Epinu Zakk Wylde les paul. byl jsem si pro ní sice osobně ale nemohl vyzkoušet přes kombo. No nadšenej ze super koupě (7500) v super stavu ladí krásnej dohmat jeví se mi jako seřízená. Doma jsem to zapojil do komba a poťáky tonovky při pohybu chrastí a dokonce poťák hlasitosti u krku občas uplně jakoby snímač vypne... bude stačit výměna poťáků, nebo to chce komplet elektriku? Díky za všechny odpovědi
Pobavil jsi měPetan.89 píše:jsem si pořídil mojí vysněnou kejtru Epinu
Ale k věci. Začni těmi potenciometry. Komplet výměna elektriky bude třeba zbytečná. Těžko od stolu rozhodnout a posoudit.Petan.89 píše: Epinu nechci
Zkus se podívat dovnitř jak to tam vypadá. Jestli se náhodou třeba neskratne nějaký kontakt a tím by to vyplo. Případně výměnu poťáků máš na chvilku a uvidíš jak to pošlape. Ale řekl bych že budou stačit vyměnit.
Díky, nejsem úplný začátečník, ale nikdy jsem se přimo do kytary nehrabal, jestli mi rozumíšRalan píše:Zkus se podívat dovnitř jak to tam vypadá. Jestli se náhodou třeba neskratne nějaký kontakt a tím by to vyplo. Případně výměnu poťáků máš na chvilku a uvidíš jak to pošlape. Ale řekl bych že budou stačit vyměnit.
No pravda nechtěl jsem ale nechtěl jsem standard atd... Tenhle LP mě zaujal hned co jsem ho viděl, ale cenou jsem si to nemohl dovolit, ale náhoda mi pomohla a mám ho, i když původně jsem chtěl LP LTD. Až todám do pořádku a našetřím nějaký peníze vyměním ty EMG HZ nejspíš za Blackouts a myslím že mi tato kytara vydržíMilanT píše:Pobavil jsi měPetan.89 píše:jsem si pořídil mojí vysněnou kejtru Epinu![]()
![]()
Petan.89 píše: Epinu nechci
špatný potenciometr?
Čau kluci, koupil jsem z bazaru kytaru ESP LTD EC1000T CTM. Super kytara. Ale původní majitel měnil snímače za SD SH5 u kobylky a ke krku dal origo PAF. Ovšem po pár dnech hraní na kytaru se objevil problém s poťákem volume kobylkového snímače. Když jsem s ním otáčel,tak jednou snímač hrál tak jak měl a jednou se totálně zeslabil signál a hrálo to potichu a málo zkresleně. Dělalo to jen občas,ale včera na koncertu to odešlo úplně. Hrálo to celou dobu potichu a málo zkresleně a když jsem točil poťákem, tak to dělalo bordel a když jsem za něj tahal a hýbal s ním ( jakoby push-pull ), tak to taky dělalo bordel. Bude to opravdu nejspíš tím poťákem,ale stejně si radši nechám ještě poradit od vás. Díky za rady.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 17.08.2014 21:38, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno do existujícího threadu.
Důvod: Sloučeno do existujícího threadu.
Čaute
Při výměně potenciometru volume za nový. Když pájím nový je možnost že bych ho mohl tzv. odvařit pokud nechám hrot pájky moc dlouho na plášti poťáku??? nebo jak moc jsou potenciometry choulostivé...
Při výměně potenciometru volume za nový. Když pájím nový je možnost že bych ho mohl tzv. odvařit pokud nechám hrot pájky moc dlouho na plášti poťáku??? nebo jak moc jsou potenciometry choulostivé...
Zdar, samozřejmě, že možnost "odvaření" tady je. Abys ji minimalizoval použij pro pájení stínění na kryty potenciometrů raději větší páječku (100W by mohla stačit) která má větší tepelnou kapacitu a plechový kryt potenciometru ohřeje na požadovanou teplotu rychleji aby se nestihly roztavit plastové díly pokud tam jsou. Vlastní vývody potenciometru už můžeš pájet tím, čím pájíš obvykle.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Dobře díky
A jak poznám, že je odvařený krom toho, že když ho napajím nebude fungovat??
A jak poznám, že je odvařený krom toho, že když ho napajím nebude fungovat??
Nejlíp změřením ohmmetrem.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Zdravím,
mám squira affinity, mám ho asi 2 roky a mám vyměněné snímače za RM. Pickups custom.
Nefunguje mi spodní clona (když s ní otáčím nic se neděje) nevím jak to tam funguje jestli to dává clonu na bridge a neck podle toho který je switchnutý. funguje mi clona jen na prostřední snímač.
(Rád bych věděl jestli je ten potenciometr rozbitý nebo je tam někde špatný kontakt)
Také by mě zajímalo jestli jestli se vyplatí pokud budu vyměňovat ten zadní poťák tak jestli nebude lepší vyměnit rovnou všechny + přepínač
Ještě mám problém že doma na 120W kombu mi ta kytara šumí míň jak na koleji na 15W obě jsou tranzostorové.
Děkuji za rady
mám squira affinity, mám ho asi 2 roky a mám vyměněné snímače za RM. Pickups custom.
Nefunguje mi spodní clona (když s ní otáčím nic se neděje) nevím jak to tam funguje jestli to dává clonu na bridge a neck podle toho který je switchnutý. funguje mi clona jen na prostřední snímač.
(Rád bych věděl jestli je ten potenciometr rozbitý nebo je tam někde špatný kontakt)
Také by mě zajímalo jestli jestli se vyplatí pokud budu vyměňovat ten zadní poťák tak jestli nebude lepší vyměnit rovnou všechny + přepínač
Ještě mám problém že doma na 120W kombu mi ta kytara šumí míň jak na koleji na 15W obě jsou tranzostorové.
Děkuji za rady
Zdar, jestli požaduješ aspoň trochu konkrétní odpověď, měl bys uvést jedná-li se o Squier affinity Stratocaster, Telecaster, Fat Strat nebo HSS Stratocaster. Potenciometr asi vadný nebude, ale takhle nadálku těžko říct... Pravděpodobněji upadlý drát v kytaře. Je ta kytara nová (tzn. původní zapojení) nebo je z druhé ruky a třeba je už zapojení nějak upravené. U jednocívkových snímačů (single) je větší hlučnost (šum a brum) než u humbuckerů celkem běžná věc. Neměla by však překračovat únosné meze. Na tu SZ odpovídat zatím nebudu, neb nevím co bych z takového minima informací vyvodil za závěr
.
je to Squier affinity strat kupoval jsem jej nový před 2 roky. Jediné co je nové jsou snímače a ty mi tam pájel kamarád elektrikář.
Vím že singly šumí ale toto mi přijde moc spraví to ty potenciometry nebo je to zbytečnost ? Četl jsem někde že dobré potenciometry s kondenzákama to zlepší ale nevím jak moc
Vím že singly šumí ale toto mi přijde moc spraví to ty potenciometry nebo je to zbytečnost ? Četl jsem někde že dobré potenciometry s kondenzákama to zlepší ale nevím jak moc
Leze to s tebe jako z chlupaté deky
Co máš za kombo?
S tou clonou to vypadá opravdu spíš na upadly drát
Co máš za kombo?
S tou clonou to vypadá opravdu spíš na upadly drát
Tipl bych si, že spíš než o šum se jedná o brum síťového kmitočtu 50Hz. Dále mi křišťálová koule napovídá, že to asi kamarád elektrikář při výměně snímačů špatně zapojil. Pravděpodobně někde zapomenul připájet stínění, nebo jej naopak zapájel na obou koncích. V tomto odkazu máš i schema zapojení:
http://support.fender.com/service_diagr ... t_SISD.pdf,
požádej tedy kamaráda ať to podle toho zkontroluje a je-li tam chyba, ať ji dá do pořádku.
http://support.fender.com/service_diagr ... t_SISD.pdf,
požádej tedy kamaráda ať to podle toho zkontroluje a je-li tam chyba, ať ji dá do pořádku.