Dobrý den.
Mám 11.letou dceru.Od malička hraje na flétnu,nyní na klavír a v bucnoucnu jí láká kytara.Jedna menčí kytara se objevila po mým bráchovi u rodičů.Chtěla by si sama vybrnkávat.Je právák a vzala do ruky kytaru tak,že krk kytary měla vpravé ruce.Že jí to tak vyhovuje.Je to vlastně držení pro leváka.Chtěla bych prosím vědět jestli je to jedno na jakou stranu kytaru drží.Děkuji předem za odpovědi.P.
Drčet vpravo nebo vlevo
Pravidla fóra
- ...EDGE...
Re: Drčet vpravo nebo vlevo
No, asi by mohla hrat i na levorukou kytaru, ale v tomhle smyslu bych zvolil spis moznost ji usmernit a at se to nauci tradicne krk do leve, krom toho ze je to pro pravaka prirozenejsi, bude mit take v budoucnu vetsi vyber kytar.
Nemůže to být tím, že je přeučený levák?
Je od malička pravák.
Já první co sem držel v ruce byla kytarka od guitar hera a taky sem na ni asi měsíc hrál obráceně a jakmile sem začal hrát na normální kytary tak sem se to přeučil tak nějak automaticky, nebylo to nějak extra těžký.
Jedno to není z hlediska výběru nástrojů a jejich dostupnosti, jinak je to jedno.Peterarur píše:Dobrý den.
Mám 11.letou dceru.Od malička hraje na flétnu,nyní na klavír a v bucnoucnu jí láká kytara.Jedna menčí kytara se objevila po mým bráchovi u rodičů.Chtěla by si sama vybrnkávat.Je právák a vzala do ruky kytaru tak,že krk kytary měla vpravé ruce.Že jí to tak vyhovuje.Je to vlastně držení pro leváka.Chtěla bych prosím vědět jestli je to jedno na jakou stranu kytaru drží.Děkuji předem za odpovědi.P.
Říkáš že vzala kytaru krkem do pravé ruky že jí to tak vyhovuje. Je to jen pocit, pokud ještě nic neumí a je pravák at se raději učí správně.
No, třeba můj taťka je levák a kytaru drží jako pravák (onu asi nic jiného v SSSR nezbývalo, pokud chtěl hrát.)pehve píše:Jedno to není z hlediska výběru nástrojů a jejich dostupnosti, jinak je to jedno.Peterarur píše:Dobrý den.
Říkáš že vzala kytaru krkem do pravé ruky že jí to tak vyhovuje. Je to jen pocit, pokud ještě nic neumí a je pravák at se raději učí správně.
Děkuji za názory.Podle toho co jsem si přečetla ,tak jí budu směrovat podle vašich rad.