Jakou vybrat kytaru na začátek?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
wolf91

Jakou vybrat kytaru na začátek?

Příspěvek od wolf91 »

Dobrý den,

plánuju nákup kytary(jsem úplný začátečník, ale rockový nadšenec :-)) a z pročítání fóra apod. mi vyšli nejlíp tyto možnosti:
http://kytary.cz/cort-x-1/HN103326/
O Cortkach jsem se dočetl že jsou v této cenové kategorii nejlepší..nevím...zajímá mě Váš názor
http://kytary.cz/cort-g200/HN102530/
tohle je levnější varianta
http://kytary.cz/washburn-x10mgy/HN103567/
další možnost Washburn..nevím jak kvalitní kytary dělají
http://kytary.cz/axl-axl-004-bk/HN107986/
a tato AXL - věříte této značce? já na ní koukal, že je na ní celkem velká sleva (tak jestli to ale není podezřelý:-))

a vybírám z dvou komb:
http://kytary.cz/fender-frontman-f15g/HN000960/
http://www.musiccenter.cz/Line6-Spider-IV-15//:3:37732

to od Line má v sobě zabudovanou i Ladičku..které kombo myslíte že bude pro mě lepší?

Jinak mi jde zatim jen o to domácí hraní (hlavně podle Tabů). A nejradší mám takové Placebo, Radiohead, Nirvanu nebo jiné Alternativní a Indie Rockové kapely..ale i třeba Punk Rock - Green Day atd. (takže bych taky se snažil tyto hrát co nejvíce :-))

Děkuju Vám předem za Vaše názory a doporučení :-)
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakou vybrat kytaru na začátek?

Příspěvek od jaraban »

já bych nebral kombo od line6...sice jsem měl III,hrálo dobře,ale jsou i lepší.....na ladičku se vykašli,já ladim přes PC.....jinak z kytar mám prověřenej akorát AXL....sleva podezřelá není,asi to vyprodávaj,jako každej rok....pokud bys chytnul dobrej kousek,tak by mohl i pěkně hrát.....má to ale tremolo,který určitě nebude dobrý,tak bys ho musel nejspíš bloknout.....hrál jsem na axl u kámoše a když jsem zatáhnul za páku,tak zůstala ve stejný poloze asi půl hodiny.....a odrovnal jsem mu snímač (HB)....to jsou osobní poznatky.... :wink: :D
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

za me ani jedna z kytar - v takhle levnych kytarach nechod do kytar s tremolem!!! :wink: Koukni na tuhle kytaru ;) - http://kytary.cz/squier-by-fender-bulle ... /HN082768/. Sice tam neni HB, ae kytara dobra - nutno brat s rezervou :) A kombicko?? Roland Cube X15 nebo Crate Flaxe Wawe 15R - jednoznacna volba jedno z nich :)
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
wolf91

Příspěvek od wolf91 »

zatím děkuji za názory..ale je to tremolo taková překážka?
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

wolf91 píše:zatím děkuji za názory..ale je to tremolo taková překážka?
Neni, ale sam budes litovat ;) Ty kytary nemaj ani zamky, takze to ladeni nebude drzet skoro vubec :) Taky sem tomu kdysi neveril (ani kamos a ten na to doplatil, koupil podobnou kytaru, cely nateseny na to, ze bude pouzivat tremolo a kdyz to zkusil zjistil, ze se to po pouziti docela rozladi :D) -> takze vice mene nepouzitelny :) Sam pak budes (mozna) litovat :)
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

není,ale v týhle cenový kategorii nebue kvalitní a hlavně se bude rozlaďovat.....já měl stagga,takže opravdu vím,co to dělá.....radši něco s pevnou kobylkou....pak by tě to akorát štvalo,každou chvíli ladit....já ladil třeba zaždou půlhodinu :D
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

jaraban píše:není,ale v týhle cenový kategorii nebue kvalitní a hlavně se bude rozlaďovat.....já měl stagga,takže opravdu vím,co to dělá.....radši něco s pevnou kobylkou....pak by tě to akorát štvalo,každou chvíli ladit....já ladil třeba zaždou půlhodinu :D
tak staggy uplne vynechame, ok? :) To neni kytara, to je kvalitni drevo na podpal :P:
wolf91

Příspěvek od wolf91 »

no na Staggy se dočítám samé kritiky..že je to kšunt :-D do toho bych nešel..ale ty Cortky se celkem chválí...a když budu mít Ladičku tak ani to nepomůže proti ,,zákeřnýmu´´ tremolu?
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Neni, ale sam budes litovat ;) Ty kytary nemaj ani zamky, takze to ladeni nebude drzet skoro vubec :) Taky sem tomu kdysi neveril (ani kamos a ten na to doplatil, koupil podobnou kytaru, cely nateseny na to, ze bude pouzivat tremolo a kdyz to zkusil zjistil, ze se to po pouziti docela rozladi :D) -> takze vice mene nepouzitelny :) Sam pak budes (mozna) litovat :)
Ale zase pokud je ta kytara dobrá tak je zbytečný od ní ustupovat jen proto, že má tremolo. Já mám taky nepoužitelný tremolo ale zespodu jsem mu přidal pružiny zaklínkoval a je z toho pevná kobylka a není to nic složitýho nebo nebezpečnýho. Chtěl jsem říct, že vyber kytaru podle zvuku a podle toho jak se ti líbí a neber ohled na to jestli má tremolo nebo ne, protože z toho během 5ti minut uděláš kobylku pevnou a je to v poho.
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

wolf91 píše:no na Staggy se dočítám samé kritiky..že je to kšunt :-D do toho bych nešel..ale ty Cortky se celkem chválí...a když budu mít Ladičku tak ani to nepomůže proti ,,zákeřnýmu´´ tremolu?
Nee :D Pouzijes tremolo -> rozladi se -> po pisnicce naladis -> a takhle porad dokola ... jestli te to bude bavit, tak proc ne ;) Ale casem ti dojdou nervy a budes litovat :)
wolf91

Příspěvek od wolf91 »

a ještě něco..jak poznám jestli to má nebo nemá tremolo? popravdě ani nevím co to je...jen ze to dělá zvuk ale spíš to škodí tím že to rozladuje
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Flajtr píše:
Ale zase pokud je ta kytara dobrá tak je zbytečný od ní ustupovat jen proto, že má tremolo. Já mám taky nepoužitelný tremolo ale zespodu jsem mu přidal pružiny zaklínkoval a je z toho pevná kobylka a není to nic složitýho nebo nebezpečnýho. Chtěl jsem říct, že vyber kytaru podle zvuku a podle toho jak se ti líbí a neber ohled na to jestli má tremolo nebo ne, protože z toho během 5ti minut uděláš kobylku pevnou a je to v poho.
Jasny, mam to stejne, ale jak pise, tak je zrejmy, ze to tremolo bude chtit pouzivat :D A jeste neco, kdz budes mit kytaru za 3k s tremolem a za 3k bez tremola, budou obe zvukove stejny?? Neco mi rika, ze bez tremola na tom bude trochu lip, ne? :)
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

wolf91 píše:a ještě něco..jak poznám jestli to má nebo nemá tremolo? popravdě ani nevím co to je...jen ze to dělá zvuk ale spíš to škodí tím že to rozladuje
To je ta paka u kobylky ;) A je to i vpopisu :)
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

no,když jsem si kupoval tu kytaru,tak jsem veděl,že kytary se většinou dělat ze dřeva a většinou mívaj 6 strun.......ale dál bych to nerozebíral...a ani nevíte,jak jsem byl šťastnej,když jsem se jí za litr zbavil......ale podle těch cen kytar bych opravdu šel do něčeho s pevnou kobylkou......zvlášť jestli je začátečník....tak by si to musel nejspíš nechat u někoho seřídit atd....v tom se mi zdá pevná kobyla jednoduší.....
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

jaraban píše:no,když jsem si kupoval tu kytaru,tak jsem veděl,že kytary se většinou dělat ze dřeva a většinou mívaj 6 strun.......ale dál bych to nerozebíral...a ani nevíte,jak jsem byl šťastnej,když jsem se jí za litr zbavil......ale podle těch cen kytar bych opravdu šel do něčeho s pevnou kobylkou......zvlášť jestli je začátečník....tak by si to musel nejspíš nechat u někoho seřídit atd....v tom se mi zdá pevná kobyla jednoduší.....
:) Je mi to jasne, takovych tady bylo :) Ja u toho skoncil malem taky, nastesti jsem vcas objeevil toto firum :)
xid00

Příspěvek od xid00 »

krom toho to tremolo ani nevyužiješ to je na tom to hlavní a podstatný... pokud bys to chtěl mermomocí tak vem aspoň tohle: http://kytary.cz/cort-elektricka-kytara ... /HN103263/ to má zajedno dvojzvrat a hlavně to má zámky, ale určitzě to nevyužiješ... ns ty styly cos psal určitě line6, neni co řešit... popřípadě bych se ještě být tebou rozmyslel nad roland 20x nebo větší taky neni špatný...
Jinak kytaru pokud budeš moudrej a rozhodneš se že tremolo ne http://kytary.cz/cort-elektricka-kytara-x-5/HN103221/ tohle je pěkná volba

Edit: vždyt ty máš ale taky levnou kytaru s tremolem co koukám do podpisu :D
Naposledy upravil(a) xid00 dne 12.01.2010 22:18, celkem upraveno 1 x.
Guitars: Les Paul Epiphone Custom Ebony, Strat Cruiser by Crafter
Kombo: Cruiser by Crafter 10w, brzy přibude buť roland cube 20x nebo Line6 Spider II HD150
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Jasny, mam to stejne, ale jak pise, tak je zrejmy, ze to tremolo bude chtit pouzivat :D A jeste neco, kdz budes mit kytaru za 3k s tremolem a za 3k bez tremola, budou obe zvukove stejny?? Neco mi rika, ze bez tremola na tom bude trochu lip, ne? :)
Jo to máš pravdu ale třeba v případě Squieru strata na pevnou kobylku nenarazíš, ale pokud máš dvě stejný kytary tak je lepší vzít tu s pevnou kobylkou to je pravda :D

A tady máš video kde používá tremolo. http://www.youtube.com/watch?v=wgtZ7oOCmdM
ALE na takovýhle tremolo narazíš na kytarách třeba za 20 tisíc minimálně a na kytaře za 3 bude ÚPLNĚ JINÝ a hlavně s ním nepůjdou dělat takový věci, to jen aby sis nemyslel, že když máš tremolo tak s tím uděláš takovýhle kejkle.
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

Flajtr píše:
Jo to máš pravdu ale třeba v případě Squieru strata na pevnou kobylku nenarazíš, ale pokud máš dvě stejný kytary tak je lepší vzít tu s pevnou kobylkou to je pravda :D

A tady máš video kde používá tremolo. http://www.youtube.com/watch?v=wgtZ7oOCmdM
ALE na takovýhle tremolo narazíš na kytarách třeba za 20 tisíc minimálně a na kytaře za 3 bude ÚPLNĚ JINÝ a hlavně s ním nepůjdou dělat takový věci, to jen aby sis nemyslel, že když máš tremolo tak s tím uděláš takovýhle kejkle.
Squier je podle me samostatna kapitola :)

Jinak ty cortky - X5 a X6 muzu doporucit. X5 ma kamos a X6 kamoska :D Urcite to neni spatna volba, ale spis X5 ;)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Vždyť jsou ta tremola na těch kytarách, co vybral, jednozvratná, tak stačí když pro jistotu přidá pružiny, tužkou nebo něčím si promaže nulák a pečlivě namotá struny. Pak nevím, co by mohl mít ještě za problém. Já bych se toho nebál.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
wolf91

Příspěvek od wolf91 »

tak jste mě donucujete investovat o tisícovku víc...je to hodně ale hodně mě láka http://kytary.cz/cort-elektricka-kytara-x-5/HN103221/ vypada fakt dobře, a nemá to zákeřný tremolo :-)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“