POD X3 a Gear box
Pravidla fóra
POD X3 a Gear box
Od včerejška jsem majitelem x trojky,a mám následující problém. Když propojím poda s compem a otevřu gear box,tak mi ten program s tím podem nekomunikuje. Podotýkám,že sem pár let používal pod xt a ten mi běhal s tím G boxem ůplně v pohodě. Tzn,že když sem na monitoru "otočil" knoflíkem,tak semi otáčel i na podu a obráceně. Když sem si v G boxu nastavil jiný zesilovač,automaticky se mi přepnul i na podu.A nic z toho mi tedˇnefunguje. A rovnou taky píšu,že nejsem úplně blbej a samozřejmě mám staženou poslední verzi Gear boxu,která je určená pro X3. mám aktualizovaný monkey ovladače atd. Nevím co s tím,jestli mám někde něco nastavit,přepnout.Ikona spojení poda s G boxem usb svítí,že je spojení v pořádku,ale nefunguje to.Ocenil bych každou radu nebo pomoc.Díky.
Am. Fender Strat(HSS)+POD-X3. Nájemným vrahům ušních bubínků,se s timhle nejlíp cestuje:)
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Re: POD X3 a Gear box
co jsem pročítal zahraniční fóra X3 potřebuje USB 2.0 jinak nefachá. čili to bych čeknul první zda máš. Dál prý zlobí když jsou to různé USB huby a rozbočky. Musí to být čistě USB na desce. Jestli máš víc USB zkus všechny co v PC máš. některé co jsou v předu na casu jsou právě "rozbočené". čili nejlépe zapojit do zadu.kenjiroo píše:Od včerejška jsem majitelem x trojky,a mám následující problém. Když propojím poda s compem a otevřu gear box,tak mi ten program s tím podem nekomunikuje. Podotýkám,že sem pár let používal pod xt a ten mi běhal s tím G boxem ůplně v pohodě. Tzn,že když sem na monitoru "otočil" knoflíkem,tak semi otáčel i na podu a obráceně. Když sem si v G boxu nastavil jiný zesilovač,automaticky se mi přepnul i na podu.A nic z toho mi tedˇnefunguje. A rovnou taky píšu,že nejsem úplně blbej a samozřejmě mám staženou poslední verzi Gear boxu,která je určená pro X3. mám aktualizovaný monkey ovladače atd. Nevím co s tím,jestli mám někde něco nastavit,přepnout.Ikona spojení poda s G boxem usb svítí,že je spojení v pořádku,ale nefunguje to.Ocenil bych každou radu nebo pomoc.Díky.
Dál odpojit ostatní věci z USB hodně to prý zlobí s web kamerama, hlavně Logitech. Jestli umíš anglicky zkus pohledat prvotně na forech Line6.com kde se to určitě bude řešit.
Popřípadě zkusit jiný kabel. Každopádně by to měl být čistě problém USB
P.S. mě to občas zlobí i u XT a musím restartovat a pak je to Ok. Navíc když mám otevřeno okno prohlížeče a v něm třeba youtube nebo něco co si "šahá" pro zařízení pro přehrávání a zapnu do toho PODxt tak to také koliduje. Než POD zapneš tak zavři aplikace které využívají zvukovou kartu protože po zapnutí POD to pak koliduje, až pak otevři co potřebuješ
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Díííííííííííky moc.Jinej kabel,jiná díra,asi 5 restartů a úúúúž to maká. Zaplat´pánbůh.Už se mi chtělo plakat
PS. Ještě si musim upgreadovat podpis 
Am. Fender Strat(HSS)+POD-X3. Nájemným vrahům ušních bubínků,se s timhle nejlíp cestuje:)
Ještě dotaz,jak mám v Gear boxu přejmenovat preset? Nikdy sem to nedělal.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Tak hlavně že jsi to rozchodil 
budeš mít u X3 asi jinej Gearbox ale já to mám tady jak je červená šipečka.
Save - uložit místo toho kterej předěláváš
Save as - uložit jako nový
Save to POD - uložit do paměti POD
ale jak to bude u X3 si musíš vychytat nejspíš v návodu

budeš mít u X3 asi jinej Gearbox ale já to mám tady jak je červená šipečka.
Save - uložit místo toho kterej předěláváš
Save as - uložit jako nový
Save to POD - uložit do paměti POD
ale jak to bude u X3 si musíš vychytat nejspíš v návodu

"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Tak ještě (doufám naposled
)budu otravovat. Prosimtě jak vyexportuju hotový zvuk-preset z xt do x3? Vždycky sem to cpal jenom dovnitř,ale jak s tím ven to nevim. Mám v tom xtčku pár svých zvuků který bych rád měl i v tom novym podu. A jinak moc děkuju za rady a ochotu.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
kenjiroo píše:Tak ještě (doufám naposled)budu otravovat. Prosimtě jak vyexportuju hotový zvuk-preset z xt do x3? Vždycky sem to cpal jenom dovnitř,ale jak s tím ven to nevim. Mám v tom xtčku pár svých zvuků který bych rád měl i v tom novym podu. A jinak moc děkuju za rady a ochotu.
No když dáš právě to Save as tak ti to uloží do PC do adresáře line6 v dokumentech tušim. Ale myslim, že presety z XT budou mít jinou příponu než na X3. Je to několik let rozdíl, jiné efekty, jiná kvalita atd atd.
Spíš se mrkni u XT jak jsi to měl nastavené a ručně si to tak nastav i na X3 a nebo si vytvoř úplně nové zvuky. X3 má takových nových možností (hlavně dual tone) atd že bych trávil veškerý volný čas nad vytvořením si svého zvuku
To já mám v plánu,ale přece jenom pár zvuků chci přetahat.