Rozdíl mezi Seymour duncan humbucker a trembucker
Pravidla fóra
Rozdíl mezi Seymour duncan humbucker a trembucker
Chtěl bych se zeptat jakej je rozdíl mezi SD humbuckerem a trembuckerem. Chci si koupit nový snímače a mám kytaru s floyedem a chci vědět jestli je tam nějakej zásadní rozdíl abych nekoupil něco špatně
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rozdíl mezi Seymour duncan humbucker a trembucker
pokud vím, tak jediný rozdíl je v rozteči pólových nástavců magnetu, což je jen designová záležitos... když ty nástavce nebudeš mít přímo pod stunami, tak to zvuk neovlivní 
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
aha takže tam neni žádnej třeba jinej rozměr že by to tam nějak nešlo dát když mám floyda? Nikdy jsem na tohle moc nekoukal a kytaru s floydem mám prvně a celkem krátce tak se v tom zas tak nevyznám takže to může znít jako blbá otázka
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
nene, sedi to tam normalne
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Marketing only. 
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Ok dík lidi za informace 
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Dark Axel píše:pokud vím, tak jediný rozdíl je v rozteči pólových nástavců magnetu, což je jen designová záležitos... když ty nástavce nebudeš mít přímo pod stunami, tak to zvuk neovlivní
O tom se muzem jen prit, lidske ucho to asi neni schopne zaznamenat a nevim zda existuje zarizeni, ktere
to dokaze zmerit, ale to je jedno, melo by to licovat. Zjednodusene receno, kdyz mas Floyda mel by jsi koupit trembucker. Muj nazor
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Lidské ucho to nepostřehne, a to je to, co hraje. Jestli tam je nějaký neslyšitelný rozdíl, tak je mi to zcela jedno...
Sám mám na kytaře snímač, u kterýho mi nesedí nástavce (njn, to je když na pevnou Gilbraltar = TOM kobylku potřebuj člověk F-spaced snímač) a není tam žádný rozdíl oproti tomu, když je snímač zcela přesně. Ono se totoiž stejně bavíme v řádu desetin milimetru.
Sám mám na kytaře snímač, u kterýho mi nesedí nástavce (njn, to je když na pevnou Gilbraltar = TOM kobylku potřebuj člověk F-spaced snímač) a není tam žádný rozdíl oproti tomu, když je snímač zcela přesně. Ono se totoiž stejně bavíme v řádu desetin milimetru.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jen tomu cloveku radim, ze kdyz ma floyda tak ma koupit trembucker, to je vse. Bude mu to licovat!!!
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak to je jasné. Jen podotýkám, že nemá smysl debatovat o tom, jestli to má nějaký vliv, protože ten není uchem postřehnutelný, i kdyby tam byl. A ještě varuju, že pevná kobylka nutně neznamená, že je třeba klasický humbucker a naopak, chce si to opravdu pohlídat dané rozteče - změřit a porovnat 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Hele, proč ještě vůbec někdo vyrábí, prodává, objednává snímače ke kobylce s úzkou roztečí? Viděl tu někdo nějakou 6str. kytaru s roztečí strun menší než 52mm?
Sorry za resuscitaci zombie threadu, ale jen pro ilustraci, jak to taky může vypadat, když se frkne klasickej humbucker k tremolu:

Je to teda vyfocené trochu nakřivo, ale i tak je poznat, co je tam divnýho.
Zatímco nástavec pod tlustým E docela sedí, ten pod tenkým je úplně ale úplně mimo.

Je to teda vyfocené trochu nakřivo, ale i tak je poznat, co je tam divnýho.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Pěkné. To už může být problém.
Typická rozteč strun tremol je 10,8mm, tj. 54mm E-e, někdy je to i víc. Když má "starý" HB rozteč 49mm, už to je vidět a v tomto případě i možná slyšet.
Už mně napadlo zkusit sedmistrunkový snímač na šestistrunku, že by byla struna vždy nad mezerou mezi nástavci, jako je to u P basových snímačů. Dobrý nápad?
Typická rozteč strun tremol je 10,8mm, tj. 54mm E-e, někdy je to i víc. Když má "starý" HB rozteč 49mm, už to je vidět a v tomto případě i možná slyšet.
Už mně napadlo zkusit sedmistrunkový snímač na šestistrunku, že by byla struna vždy nad mezerou mezi nástavci, jako je to u P basových snímačů. Dobrý nápad?
Oživím túto tému. Do Epiphone LP Custom by som chcel ku kobylke osadiť SD Distortion. Rozhodujem sa medzi HB a TB verziou. Momentálne tam mám SD JB v prevedení klasického humbuckera. Pri kobylke Gotoh 103B-T s roztečou E-e 52mm vychádza pri danom uhle kobylky reálna rozteč strún E-e cca 51mm. Humbucker má póly E-e cca 49mm, trembucker cca 52,5mm. Je to teda niekde medzi, ale matematicky bližšie k TB.
Čo by ste tam dali vy? Na webe Seymour Duncan píšu, že nad 2" je lepší TB, toto je na rozhraní. Ak by som zohnal snímač na bazare, tak to zrejme nebudem riešiť a čo zoženiem, to tam dám. Ak by som ale musel kupovať nový, už by som rád vyberal cielenejšie. Zvukovo tam nepredpokladám počuteľný rozdiel. Teraz pri SD JB nepociťujem, že by E-e mali nižšiu hlasitosť voči ostatným strunám.
Možno ešte drobná úvaha:
SH-6 - pri bende tenkých strún sa dostanem viac nad póly
TB-6 - pri E-e budú póly z vonkajšej strany strún, v štandardnom režime budú ale viac pod strunami ako pri HB, pri bende však struna pôjde ďalej od pólu.
Možno, že zbytočné laborovanie, ale rád si nechám poradiť. Ďakujem.
Takto to vyzerá teraz s SD JB:
Čo by ste tam dali vy? Na webe Seymour Duncan píšu, že nad 2" je lepší TB, toto je na rozhraní. Ak by som zohnal snímač na bazare, tak to zrejme nebudem riešiť a čo zoženiem, to tam dám. Ak by som ale musel kupovať nový, už by som rád vyberal cielenejšie. Zvukovo tam nepredpokladám počuteľný rozdiel. Teraz pri SD JB nepociťujem, že by E-e mali nižšiu hlasitosť voči ostatným strunám.
Možno ešte drobná úvaha:
SH-6 - pri bende tenkých strún sa dostanem viac nad póly
TB-6 - pri E-e budú póly z vonkajšej strany strún, v štandardnom režime budú ale viac pod strunami ako pri HB, pri bende však struna pôjde ďalej od pólu.
Možno, že zbytočné laborovanie, ale rád si nechám poradiť. Ďakujem.
Takto to vyzerá teraz s SD JB:
Epiphone Les Paul Custom (Made in Czech Republic, 2003)
Hamer Californian Deluxe (Made in Korea, 2001-2002)
Ibanez SDGR 1006 SOL Custom Made (Made in Japan, 1996)
Ovation Celebrity CC047-5 (Made in Korea, 2003)
Hamer Californian Deluxe (Made in Korea, 2001-2002)
Ibanez SDGR 1006 SOL Custom Made (Made in Japan, 1996)
Ovation Celebrity CC047-5 (Made in Korea, 2003)
Gibson má kobylkový snímače 52mm pokud se nepletu. ESP dává na Eclipse kobylkový EMG57 taky F-Spaced. Měl jsem na Gibsonu standartní EMG57 který má 49 a opticky to bylo na hraně, navíc bych řekl, že EMG ty pólový nástavce má větší než SD. Takže já osobně bych koupil TB-6.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň