filtr mlčí.
vzhledem k cenám efektů a stylu kterej chci hrát, chci hrát kytaru pres midi, do kompu a zvuk upravovat v pc. doporucite nekdo jaky snimac koupit, jaky midi prevodnik, popr. jak je to s latenci, zda se zvuk prilis neopozduje, jakej programek na zivou upravu zvuku pouzit? spise me zajimaj puvodne nekytrovy programy synthy a pluginy (amplitube, guitar rig atd.. jsou sice fajn, ale zvuk synthu v nich nevydoluju) taky zapojeni pres loop do pc a pak zive upravovat ve smyckach sound kytary primo real time na podiu
pokud tu toto tema uz bylo, sorry za duplicitu, budu vdecen za odkazani na nej.. diky
MIDI / USB kytara
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: MIDI / USB kytara
Na tohle by bylo optimální rovnou skočit do něčeho ve stylu Line6 Variax...
Když už bys hledal jen snímače, tak bych to viděl třeba na ty od Rolanda (GK 3, jestli se nepletu).
Když už bys hledal jen snímače, tak bych to viděl třeba na ty od Rolanda (GK 3, jestli se nepletu).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
http://www.a-znastroje.cz/?node=87&ng Tady je pokupě snad všechno, co je k tomu potřeba. Taky mě to občas přepadne, ovládat VST pluginy v kompu pomocí kytary. Když ale vidím ty ceny, jdu od toho.
Snad se tu najde někdo, kdo s tím má více zkušeností.
Snad se tu najde někdo, kdo s tím má více zkušeností.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Má to svá omezení a proto se rozhodně vyplatí, naučit se základy klavírní hry a koupit si pro začátek jakoukoli klávesu s MIDI nebo USB.
1. Kytara je omezená v rozsahu
2. Kytara je omezena počtem zahraných tónů v reálném čase
3. Kytarový převodník má značné zpoždění
4. Některé klavírní techniky na kytaru nezahraješ o technikách jiných nástrojů nemluvě.
Pak by mne upřímně zajímalo, jak bys v reálném čase upravoval kytarový tón knobama, když ke hře na kytary (narozdíl od kláves) zpravidla potřebuješ obě ruce.
Ale žádný problém, několik takových experimentátorů na světě existuje.
1. Kytara je omezená v rozsahu
2. Kytara je omezena počtem zahraných tónů v reálném čase
3. Kytarový převodník má značné zpoždění
4. Některé klavírní techniky na kytaru nezahraješ o technikách jiných nástrojů nemluvě.
Pak by mne upřímně zajímalo, jak bys v reálném čase upravoval kytarový tón knobama, když ke hře na kytary (narozdíl od kláves) zpravidla potřebuješ obě ruce.
Ale žádný problém, několik takových experimentátorů na světě existuje.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
diky za komenty,
nuze poporade: line6 variax je pekne, ale cenove nedohledne reseni, jj Gk 3 jsem zceknul. asi do nej pudu
na A-Z nastrojich je sice vsechno potrebne, ale nerikejte mi, ze nejlevnejsi prevodnik stoji 14 klacku?? normalni midi prevodniky to nestihaj?
a konecne ATKINS:
- usb klaviaturu mam, pouzivam, ale nechci a ani prilis neumim na ni hrat (zive s kapelou)
- maly rozsah odpada, pokud pripojis pres midi, muzes automaticky transponovat libovolne nahoru dolu, nebo se mylim? nicmene to je mi fuk, myslim, ze s normalnim rozsahem vystacim
- latence: tomu prave moc nerozumim. nemas naky tip na prevodnik za rozumnou cenu? v shopech se pohybujou ceny od 1000,- vyse, nebo to jsou jen prevodniky pro klavesy a kajtru to nestiha??
- techniku klaviru na kajtru hrat opravdu nechci, da mi dost problemu zmaknout i kytarovou
- vystup z kytary pude pres loop station, pak teprve budu mit obe ruce volne
na krouceni cudlama
- fakt zacinam s midi, ale mam urcitou (pro mnohe ortodoxni kytaristy jiste zvracenou) predstavu a te se nehodlam vzdat
- takze jak to vidim: poridim GK 3 od rolandu a k tomu prevodnik, problem je s latenci, otazka je ktery? 14 000 je proste moc...
nepotrebuju zadny interni generatory, pluginy a ni modlery, vse upravim v kompu...
nuze poporade: line6 variax je pekne, ale cenove nedohledne reseni, jj Gk 3 jsem zceknul. asi do nej pudu
na A-Z nastrojich je sice vsechno potrebne, ale nerikejte mi, ze nejlevnejsi prevodnik stoji 14 klacku?? normalni midi prevodniky to nestihaj?
a konecne ATKINS:
- usb klaviaturu mam, pouzivam, ale nechci a ani prilis neumim na ni hrat (zive s kapelou)
- maly rozsah odpada, pokud pripojis pres midi, muzes automaticky transponovat libovolne nahoru dolu, nebo se mylim? nicmene to je mi fuk, myslim, ze s normalnim rozsahem vystacim
- latence: tomu prave moc nerozumim. nemas naky tip na prevodnik za rozumnou cenu? v shopech se pohybujou ceny od 1000,- vyse, nebo to jsou jen prevodniky pro klavesy a kajtru to nestiha??
- techniku klaviru na kajtru hrat opravdu nechci, da mi dost problemu zmaknout i kytarovou
- vystup z kytary pude pres loop station, pak teprve budu mit obe ruce volne
- fakt zacinam s midi, ale mam urcitou (pro mnohe ortodoxni kytaristy jiste zvracenou) predstavu a te se nehodlam vzdat
- takze jak to vidim: poridim GK 3 od rolandu a k tomu prevodnik, problem je s latenci, otazka je ktery? 14 000 je proste moc...
nepotrebuju zadny interni generatory, pluginy a ni modlery, vse upravim v kompu...
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Než koupíš, doporučuji vyzkoušet, ta technika je prostě jiná, zdaleka né všechno se ozve, musíš hrát velice přesně, na nějaké tahání strun a jeho přesnou presentaci v MIDI eventech zapoměň. A mezi námi, to co dostaneš v MIDI z kytary, bezpečně dostaneš i z kláves.
Aby z toho nakonec nebylo Mládkovo kytariáno.
Takže určitě si nejprve zkus jak to hraje a hlavně, jak se na to hraje, pak podumej o převodníku.
Aby z toho nakonec nebylo Mládkovo kytariáno.
Takže určitě si nejprve zkus jak to hraje a hlavně, jak se na to hraje, pak podumej o převodníku.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..