Peavey Bandit 112 Reprobox
Pravidla fóra
-
dfleischer
Peavey Bandit 112 Reprobox
Dobrý den,mam kombo Peavey Bandit 112 (starou US verzi),časem sem zjistil že při live nejsem (oproti kolegovi s JCM 800
) moc slyšet. Všiml sem si že to má výstup na externí reprobednu,ale nevim jakou koupit...prosim poraďte. Mím cílem rozhodně neni vyrovnat se lampovímu Marshallu,ale prostě aby to víc řvalo
...to kombo samo o sobě má pěknej zvuk (-v rámci možností) ale nemůžu volume nikdy dát naplno,protože to reprák neutáhne a chrchlá to...podotýkám že tlačítko HLEDAT používat umim
...takže se omlouvam jenom za pravopis či případně za špatný umístění 
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Re: Peavey Bandit 112 Reprobox
Live jako nakonec z PA, nebo celkove na podiu nejsi slyset? Zkus to trosku specifikovat 
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
-
dfleischer
Když je zvukař šikovnej tak je to OK,ale když hrajem někde kde to neni nazvučený,tak je to potichu...jako můžu to vohulit ale pak to chrchlá,takže potřebuju externí bednu aby se výkon celkově zesílil (vim,neumim se moc vyjadřovat,ale představuju si to asi takle
: když to dam naplný pecky bez bedny tak to chrchlá,a když to vohulim na plný pecky s bednou tak by to chrchlat nemělo,nebo ne?)
A nechrchlá to spíš proto, že je to tranzistor (teď třeba kecám, tak mě nekamenujte - můj Roland hrál i po vytavení skvěle, tak nevím, jak to zní)?
Jinak pokud chceš, aby ti tu někdo poradil bednu, tak bys možná měl udat cenovou hladinu. Otázka ale je, nakolik se to vyplatí - možná kdybys toho tranda prodal a za peníze z něj plus za peníze na box koupil lampu, přestal bys tyhle potíže mít (jak s chrchláním po vytavení, tak s tím, že se neslyšíš).
Jinak pokud chceš, aby ti tu někdo poradil bednu, tak bys možná měl udat cenovou hladinu. Otázka ale je, nakolik se to vyplatí - možná kdybys toho tranda prodal a za peníze z něj plus za peníze na box koupil lampu, přestal bys tyhle potíže mít (jak s chrchláním po vytavení, tak s tím, že se neslyšíš).
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
-
dfleischer
Tak já myslel že ta externí reprobedna je k tomu aby se celkově zvýšil výkon & hrálo to mnohem víc nahlas než bez ní,ne?
---
Existují i jiná řešení než zvedání volume. Když na ekvalizéru posílíš středy a výšky, uslyšíš se daleko líp.
Existují i jiná řešení než zvedání volume. Když na ekvalizéru posílíš středy a výšky, uslyšíš se daleko líp.
Naposledy upravil(a) Bummer dne 18.01.2010 19:05, celkem upraveno 1 x.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ach jo, Brummere, Brummere. Možná by ses měl na ty své technické úvahy vykašlat. Máš tu snad nejvíc perel ze všech perličů. Samozřejmě se výkon zvýší. Tranzistory v konci pofrčí do dvojnásobné zátěže. Podle kvality a tvrdosti zdroje se výkon může až takřka zdvojnásobit.
Pro tazatele: prvně si zjisti, jakou impedanci externí box má mít. Bude to nejspíš napsané u toho výstupního konektoru. A pak zkoušej a hledej která se Ti bude nejvíce líbit a nedonutí Tě vykrást benzinku. Možností je spousta.
Pro tazatele: prvně si zjisti, jakou impedanci externí box má mít. Bude to nejspíš napsané u toho výstupního konektoru. A pak zkoušej a hledej která se Ti bude nejvíce líbit a nedonutí Tě vykrást benzinku. Možností je spousta.
Sakra, mmjuzi, proč vždycky jen čekám, že se ozveš a já zas zjistím, že jsem při sbírání moudrostí z tohoto fóra skočil někomu na špek? Už mě to přestává bavit.
Tazateli se omlouvám za mystifikaci - budiž mi útěchou, že mmjuz nepoptřel úplně všechno, co jsem napsal.
Mmjuzi, můžeme prosím pokračovat po SZ? Zjevně se objevila věc, která mi není úplně vlastní a rád bych se dopátral, jak to vlastně je. Ale sem nepatří.
Tazateli se omlouvám za mystifikaci - budiž mi útěchou, že mmjuz nepoptřel úplně všechno, co jsem napsal.
Mmjuzi, můžeme prosím pokračovat po SZ? Zjevně se objevila věc, která mi není úplně vlastní a rád bych se dopátral, jak to vlastně je. Ale sem nepatří.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ale jasně, klidně se ozvi. Mám na to zkrátka štěstí. Otevřu kompl, mrknu na "kytary" a zrovna nějaký Tvůj omyl...
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Kazdopadne posil ty stredy. To je casty omyl kytaristu, ze stredy potlaci za ucelem ultramegabrutal pily a pak se divi, ze pri uplne vyhulenem aparatu slysi h***o
Ty stredy tam jsou strasne dulezite, protoze kytara hraje ve stredovem pasmu a tam je prave to misto pro ni. To je jako kdyz slysis hrat kapelu, ktera ma takovy plochy nevyrazny zvuk a pak prijde jina, ktera ma vse pekne vyplnene a pekny zvuk. Je to tim, ze nejsou ve svych pasmech. (Samozrejme i jinyma vecma, ale jde o tenhle bod). Tvuj kamarad muze mit nastaveny ekvalizer treba stene, ale slysi se lepe, protoze ho ma diky vlastnostem samotneho aparatu treba vice stredovy. Takovy ten dunivy "metalovy" zvuk, ktery slysis treba na nahravkach je hezky, ale samotne kapely to maji na zivo nastavene uplne jinak. Treba na zvukovce Arakainu jde pekne videt, jak se lisi zvuk oproti nahravce. Jirka Urban i Mirek Mach to maji jako crunch bez basu, kdyz to prezenu. Jenze ve spojeni s basou a ostatnima nastrojema to udela ten pravy zvuk, ze ktereho ma plno lidi vlhke sny
Takze celkove - vykasli se na svuj dosavadni ekvalizer a zkousej to nastavit treba primo s kapelou na zkousce. Uvidis, ze to nebudes muset ani tak tavit 
Dovolím si poloviční OT:
Budu mít repro z ValveKinga, a teď mám v mém Peavey Bandit (Americkočínská verze - ta prostřední) výrobní repro. Myslíte, že VK repro je lepší, a mělo by cenu ho tam hodit? Impedanci neberte v potaz, to zkontroluju, až se ke mě dostane.
Děkuju
Budu mít repro z ValveKinga, a teď mám v mém Peavey Bandit (Americkočínská verze - ta prostřední) výrobní repro. Myslíte, že VK repro je lepší, a mělo by cenu ho tam hodit? Impedanci neberte v potaz, to zkontroluju, až se ke mě dostane.
Děkuju
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"
Homemade : FootSwitch
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"
Homemade : FootSwitch
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
VK repro je svinstvo----> VK box je svinstvo. Neznam ten druhy reprak, ale podle me tim VK leprakem si nepomuzes.
-
dfleischer
Díky,to sem potřeboval vědět! (ne nadarmo si zde na fóru ve skupině "Odborníci"Pro tazatele: prvně si zjisti, jakou impedanci externí box má mít. Bude to nejspíš napsané u toho výstupního konektoru. A pak zkoušej a hledej která se Ti bude nejvíce líbit a nedonutí Tě vykrást benzinku. Možností je spousta.
no rozhodně nejsem "pilař"Kazdopadne posil ty stredy. To je casty omyl kytaristu, ze stredy potlaci za ucelem ultramegabrutal pily a pak se divi, ze pri uplne vyhulenem aparatu slysi h***o
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Jojo
Ten zvukar ti tam ty stredy prida a basy serizne podle potreby, takze zvuk je mnohokrat uplne jiny nez u tebe na podiu
To jako kdyz si kluci koupi Duala, hodi to do Vcka a na podiu se ukajeji dunenim a "plnosti" jejich zvuku a mezitim jim to zvukar pekne orizne at nelezou do basy a kopaku a ven leze zvuk, ktery neodpovida tomu nahore
Dulezite je udelat hotovy zvuk, aby s tim mel zvukar co nejmene prace a upravovani. Pak to je fajn 
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Díky,to sem potřeboval vědět! (ne nadarmo si zde na fóru ve skupině "Odborníci"
,fakt dík! )
[quote]
No dobrá, dobrá. Nejsem dnes ve formě, ale o něco fundovaného se pokusím. Takže Bandit se vyrábí neuvěřitelně dlouho a prošel spoustou verzí. Nejoblíbenější byla ta osazená repro Scorpion. Dost se mi nezdá, že by plnou hlasitost nestíhal. Pak se ještě osazovaly snad ty Black Widow, také nebyly na Peavey poměry nejhorší a dál se ještě vyskytovaly ty mrchy s hranatým magnetem, název nevím, většinou tam býval jen nějaký kód, snad PGM16F, PGM8F, číslo dle impedance. A pak samozřejmě samolepka s černým nápisem Peavey v zeleném poli. Membrány měli tradičně šev. Byly dost špatné. Nicméně, ať je tam co chce, já osobně bych na Tvém místě ten reproduktor vytáhl ven a dal bych tam jiný, nejlépe nějakou 1. ligu. Třeba Electro Voice EVM12L, nebo JBL K120. Tím by ses měl zbavit chraptění při vyhuleným zesilovači, pokud ovšem nějak nechrochtá přebuzený tranzistorák. Ale to snad ne. A ten reproduktor co zůstane, bych nechal repasovat. Tedy vystředit cívku, naipregnovat závěs, případně vyměnit středičku, bude-li to nutné. Zvláště pokud by se jednalo o nějakého toho škorpióna, či pavouka. Přeci jen to jsou na dnešní poměry docela dobrá repra. Takováto oprava je otázkou dvou, tří stovek. Seznam reproopravářů najdeš na www.repromania.net . Já osobně využívám služeb p.Husáka a Libora Zvěřiny. No a až bude ten původní znovuzrozený, sklepnul bych mu rozměrově vhodnou škatuli a v případě potřeby bych ho používal pod kombo. Nic jednoduššího snad ani vymyslet nejde. Tohle bych udělal já a nikomu to nenutím.
[quote]
No dobrá, dobrá. Nejsem dnes ve formě, ale o něco fundovaného se pokusím. Takže Bandit se vyrábí neuvěřitelně dlouho a prošel spoustou verzí. Nejoblíbenější byla ta osazená repro Scorpion. Dost se mi nezdá, že by plnou hlasitost nestíhal. Pak se ještě osazovaly snad ty Black Widow, také nebyly na Peavey poměry nejhorší a dál se ještě vyskytovaly ty mrchy s hranatým magnetem, název nevím, většinou tam býval jen nějaký kód, snad PGM16F, PGM8F, číslo dle impedance. A pak samozřejmě samolepka s černým nápisem Peavey v zeleném poli. Membrány měli tradičně šev. Byly dost špatné. Nicméně, ať je tam co chce, já osobně bych na Tvém místě ten reproduktor vytáhl ven a dal bych tam jiný, nejlépe nějakou 1. ligu. Třeba Electro Voice EVM12L, nebo JBL K120. Tím by ses měl zbavit chraptění při vyhuleným zesilovači, pokud ovšem nějak nechrochtá přebuzený tranzistorák. Ale to snad ne. A ten reproduktor co zůstane, bych nechal repasovat. Tedy vystředit cívku, naipregnovat závěs, případně vyměnit středičku, bude-li to nutné. Zvláště pokud by se jednalo o nějakého toho škorpióna, či pavouka. Přeci jen to jsou na dnešní poměry docela dobrá repra. Takováto oprava je otázkou dvou, tří stovek. Seznam reproopravářů najdeš na www.repromania.net . Já osobně využívám služeb p.Husáka a Libora Zvěřiny. No a až bude ten původní znovuzrozený, sklepnul bych mu rozměrově vhodnou škatuli a v případě potřeby bych ho používal pod kombo. Nic jednoduššího snad ani vymyslet nejde. Tohle bych udělal já a nikomu to nenutím.
Nevím jestli to je tvoje nebo to tam měl původně bummer, ale naopak bych řekl, že přidáním boxu (paralelně) se zátěž sníží, nikoliv zvýší. to o výkonu je už pravdammjuz píše:Ach jo, Brummere, Brummere. Možná by ses měl na ty své technické úvahy vykašlat. Máš tu snad nejvíc perel ze všech perličů. Samozřejmě se výkon zvýší. Tranzistory v konci pofrčí do dvojnásobné zátěže. Podle kvality a tvrdosti zdroje se výkon může až takřka zdvojnásobit.
Mimochodem ten rozdíl ale není až tak markantí
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Poteče více proudu, konec bude více zatížen.
Aha.. Tak to se omlouvám, mylně jsem si myslel, že když je větší odpor, tak bude ten proud muset překovávat větší zátěž . Dík za vysvětlenímmjuz píše:Poteče více proudu, konec bude více zatížen.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412: