Seřízení v obchodě při koupi

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Seřízení v obchodě při koupi

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Zdravím, takový dotaz. Všude radíte, že při koupi kytary bychom měli žádat aby jí seřídili tam kde se koupí. To jim mám říct že jí chci rovnou seřídit, nebo to je po nějaký době (jako třeba s kolem, přivézt až se na něm něco najede) nebo už to tam maj seřízené? Jak to funguje?
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
...EDGE...

Re: Seřízení v obchodě při koupi

Příspěvek od ...EDGE... »

No, jestli nepoznas serizenou kytaru, zajdi do obchodu s nejakym kytaro-kamosem. A kdyz neni, nech ji tam rovnou na serizeni ;)
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Bohužel se také stává, že v daném obchodě není ten správný "seřizovač".
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
...EDGE...

Kytarar to jisti...
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

A když přinesou ještě origo zabalenou od výrobce ... tak to na tuty se musí seřídit?
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Proč by museli?
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

Není nikde dáno.že nová kytara je nebo není seřízená,je to tak 50 na 50.Jak psal EDGE pokud to nepoznáš,vem si s sebou někoho zkušenšjšího,kdo to pozná,i tady na fo'ru jsou ochotní lidi,kteří ti rádi pomohou.Nejsem si jistý,že ti kytaru seřídí,já se zatím setkával s dost velkou neochotou,ale pokud budeš zkoušet více kusů od každé,tak se mezi nimi jistě najde dobrý kus,navíc menší prodejci si většinou vybírají "z auta" dobré kusy.Zkus nějaké menší hudebniny.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Jj, asi tak. Mě v menších hudebninách kytaru pro bráchu seřídil. A divil se,že moji jsem koupil neseřízenou...

V lepších hudebninách by to podle mě seřizovat podle mě měli. Když už nic měli by aspoň dobré jméno.
romank

Příspěvek od romank »

Dost nových kytar je už víceméně seřízeno od výrobce natolik, aby se na ně dalo rozumně hrát. Pokud se ti na kytaru hraje blbě nebo neladí ve vyšších polohách, tak si ji nekupuj. Jemnější doseřízení je nejlepší udělat si sám po čase a po výměně strun dle svých požadavků. Může se ti stát, že tam dáš nový struny, který mají jiný tah a bude to potřeba doštelovat znovu. Navíc každýmu vyhovuje jiná výška dohmatu a jiný průhyb krku.
Furch D41-CM12
macantini

Příspěvek od macantini »

Ahoj chlapi.Pracuju v hudebních nástrojích jako prodavač a můžu zodpovědně říct,že 50% kytar je nutné seřídit.
Málo kdy se stane že bych vytáhl z krabice kytaru a mohl ji hned předat zákazníkovi.Většinou jde
o prohlé,nebo naopak moc přeplé krky,výšku dohmatu,špatně zapravené pražce atd.
Největší problémy máme s firmou Cort a Lag.Jsou to výborně znějící nástroje v poměru cena-zvuk,ale kolikrát mi trvá i několik hodin než je uvedu do provozuschopného stavu.Někdy se stane že to nejde vůbec.
Nejvíc mě pak dokáže vytočit zákazník,který mi řekne,že tu kytaru kterou jsem dvě hodiny šteloval máme za 5000,-a on ji viděl za 4700,-na internetu a že jsme drazí.Vůbec nebere v potaz že má perfektně seřízenou kytaru vybranou přímo do ruky a navíc s dalším i pozáručním servisem.Ale stejně mě ta práce dost baví.Mějte se fajn a kdyby jste měli jakejkoliv dotaz tak napište.Ahoj
Furch S 23 SF
Furch OM 33 SR
Furch Yellow Plus CP 9 strings
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

V tomhle mě třeba příjemně překvapily kytary Washburn, které, i ty nejlevnější kusy, mají od výroby na krku cedulku s vyplněnými údaji o seřízení - např. výška strun, prohnutí krku atd. A je pravda, že opravdu se na ně hraje velmi dobře hned, co je člověk vytáhne z krabice.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
...EDGE...

Muj kousek chtel ze zacatku "po vytahnuti z krabice" trosku srovnat krk, ale jinak souhlasim ze bezproblemove, cedulka prakticka ale ja se stejne zaridim podle sebe ;)
Jinak macantini, docela's me prekvapil s Cortem a Lagem vlastne.
macantini

Příspěvek od macantini »

U těch Cortů je největší problém s earth 70,jinak celkem v pohodě.U Laga je to horší.
Pravidelně berem řadu 200 a 300 a tam je prašť jak uhoď.Zrovna teď v pondělí nám
přišly dvě D 300 a obě drnčely v naprosto stejném místě.Struna G,D na 2,3,4,5 pražci.
Podívám se na krk a ten byl u obou naprosto špičkovej.Malinko jsem ho povolil a ještě
přidal proužek pod vložku do kobylky.Malé zlepšení tam bylo,ale musel jsem přidat ještě dva,
aby to úplně přestalo.Výsledek je ten,že na oktávě je dohmat 11mm,kytara hůř ladí a to je špatně.
Když přišel kamarád u kterého si necháváme dělat složitější opravy,tak říkal že obě kytary
jsou zralé na přepražcování a nebo na zbroušení těch pražců stávajících.Každopádně budeme
obě vracet.Přesto všechno jsou to kytary s vynikajícím zvukem.Na tom se nic nemění.
Furch S 23 SF
Furch OM 33 SR
Furch Yellow Plus CP 9 strings
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“