Po tom Gibsonovom Exploreri, alebo SG Standard som tiež už pokukoval. 23 litrov nie je až tak veľa. Keď to porovnám s LP.
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
No některé ty Gibson fakt brutálně slevnili (SG Standard z 35 na 23, SG 61RI z 45 na 30)... Teď ta cena tak akorát odpovídá tomu, co člověk dostane... Ještě by to chtělo levnější Les Pauly
Les Pauly dolů nepůjdou. Vždycky musí zůstat něco pro ty co chtějí trochu zamachrovat a mít ten pocit originálu.
Nebudou si zlevňovat vlajkovou loď ne? Možná tak BFG
Je vôbec kvalita tých gitár V, Exp, SG naozaj taká aká by sa mala očakávať od Gibsona, alebo LP Standard keď cena je o dosť nižšia?
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
Ono taky že ty kytary jsou konstrukčně jednodušší - už jen kvůli tomu, že na ně je třeba méně dřeva, jsou ploché a nemají třeba na LP tradiční javorový top. Proto cena klesá.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Ja myslím, ze Gibson by si nedovolil vyrobit nekvalitní kytary. Snímače i dřevo to podle popisu má stejný, jako dražší explorery. V čem je teda ten háček?
Neber život tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
teď jsem si všiml, že SG faded dokonce stojí i po slevě víc než SG special přitom ještě před měsícem to bylo úplně naopak co to je za zmatek že SG specialy spadly o 10 tisíc za tak krátkou dobu? nevšiml jsem si ani nějakého pomalého zlevnění prostě to spadlo po novém roce..
Jinak pro mě další důvod proč si gibson se seriovým číslem nad 2007 nekoupím, kdo ví co se s těmi nástroji děje...
Gibson v tom má asi čurbes když ani neví co je jeho dražší a levnější model, o nějakých rozporech v té firmě jsem už taky někde četl. Každopádně je to zajímavý.
tak pokud lžicenter.cz nelže a opravdu to cerne V ma na sklade (cemuz bych se podivoval, pac takovyhle status maji i uveci ktere evidentne nemaji) tak to je super.
Bohužel bych to neviděl tak jednoznačně. Co si budeme povídat...
právě....teď pošilhávám po tom zlatočerném LP od edwards co se válí na bazaru, podle s.č. někdy 85 rok dnešní gibsony možná budou hrát podobně ale nikdo neví jestli ta kytara bude dalších 20 let hrát jak má ne-li líp...za to např. u svého SG mám jistotu, že je za 14 let hraní v super stavu a dalších 15 hrát bude.....
Použité materiály, kdo ví jaká je výstupní kvalita jednotlivých komponentů, kvalita dřeva, kvalita práce-zpracování atd je toho moc co může ovlivnit životnost nástroje...co takhle trochu přemýšlet?