Zdarec,
mám problém a tak doufaje, že mi někdo z vás poradí, píšu.
mám djembe značky ashton 12" a podařilo se protrhnout u něj blánu (moc to tu nebudu rozpitvávat, jen povím, že jsem to neudělal já a i přesně nevím, jak se k tomu přišlo)..tak jsem si říkal, koupim novou bude to ok..jenomže je problém u nás sehnat na ashtona blánu...resp. nepodařilo se mi ji nikde sehnat (přímo od ashtona)..tak jsem zašel do hudebnin a obejdnal tam 12" blánu. za pár dní jsem došel do obchodu a tam mi prodavač předal blánu od Meinla. při demontáži a veselí z toho, že to zas bude hrát, jsem však zjistil, že ta blána je o něco větší (cca o 1,5cm) a nevejde se do obroučku od Ashtona.
Nu přemýšlím co s tim...jestli má cenu tu blánu měnit (neb co pak..pořídím asi zas nějakou s jiným rozměrem)..nebo se to pokusit když to nejde silou..tak ještě větší silou to tam narvat..
..nebo to poslat ze stráně
dík
blána pro djembe
Pravidla fóra
Re: blána pro djembe
Myslím, že není moc horších nástrojů, které sis mohl koupit. Možná ještě něco od Staggu
Jestli máš blánu Meinl, kup si k ní djembé Meinl a to svoje vyhoď.
1.Blány na djembé praskají, 12" je sólový nástroj, ladí se hodně vysoko, aby slap zněl jako výstřel z pušky a s výměnami blan se musí počítat.
2.Nikdy nesedí blány od jedné firmy na nástroje té jiné. Rozměr v palcích je průměr korpusu, ne ráfku. Ráfky se liší už proto, že jejich rozměry, materiály a profily zásadně ovlivňují zvuk a firmy mají patenty na jejich výrobu.
3.Djembé Headliner, na které máš asi blánu je dobré a když se k němu budeš chovat slušně a mazat šrouby, máš na roky vystaráno.
4.Jak to naladit? Nasadit blánu, namazat šrouby, otáčet buben a natahovat o půl závitu. Když už to nejde, tak namazat, zavřít oči a ještě jednou otočit
Djembé se ladí nadoraz, jinak nehraje. Ve zvuku nesmí převažovat basy.
http://meinlpercussion.com/percussion/m ... de#item318
Mám od Meinlu 2 djembé: DJW 3 a DJF 3 a obstály i u dobrých afrických bubeníků, kteří opovrhují sériovými nástroji. Je ti to k něčemu?
Jestli máš blánu Meinl, kup si k ní djembé Meinl a to svoje vyhoď.
1.Blány na djembé praskají, 12" je sólový nástroj, ladí se hodně vysoko, aby slap zněl jako výstřel z pušky a s výměnami blan se musí počítat.
2.Nikdy nesedí blány od jedné firmy na nástroje té jiné. Rozměr v palcích je průměr korpusu, ne ráfku. Ráfky se liší už proto, že jejich rozměry, materiály a profily zásadně ovlivňují zvuk a firmy mají patenty na jejich výrobu.
3.Djembé Headliner, na které máš asi blánu je dobré a když se k němu budeš chovat slušně a mazat šrouby, máš na roky vystaráno.
4.Jak to naladit? Nasadit blánu, namazat šrouby, otáčet buben a natahovat o půl závitu. Když už to nejde, tak namazat, zavřít oči a ještě jednou otočit
http://meinlpercussion.com/percussion/m ... de#item318
Mám od Meinlu 2 djembé: DJW 3 a DJF 3 a obstály i u dobrých afrických bubeníků, kteří opovrhují sériovými nástroji. Je ti to k něčemu?
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
díkec
je mi to k něčemu. to djembe neni moje, je z jednoho klubu nizkoprahovyho kde pracuju..mluvil jsem se sefem a pravdepodobne to djembe dame pryc a tu blanu se pokusim prodat..(?)
..nejradsi bych poridil nejaky cajon, ten vydrzi snad vice
..uvidime.
diky za rady, mej se dobre!
je mi to k něčemu. to djembe neni moje, je z jednoho klubu nizkoprahovyho kde pracuju..mluvil jsem se sefem a pravdepodobne to djembe dame pryc a tu blanu se pokusim prodat..(?)
..nejradsi bych poridil nejaky cajon, ten vydrzi snad vice
..uvidime.
diky za rady, mej se dobre!
Je věčný, a není potřeba ho kupovat. Můj je z polic skříně.pupjena píše:..nejradsi bych poridil nejaky cajon, ten vydrzi snad vice
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...